Savršeni nivo lifta

Zamislite da vozite lift na zadnjem spratu zgrade. Zakoraиite kroz vrata lifta samo da biste otkrili da je direktor vaљeg poslodavca iz snova unutra sa vama. Oni se okrenu ka vama i kažu: "Pa, šta da radite?"

Ako niste spremni za liftove, propuštaš vam ključnu mogućnost da se predstavite i privucite im pažnju.

Šta je to podizanje iz lifta?

Ukratko, nivo dizanja je verbalni rezime od 30 do 60 – drugi verbalni rezime od onoga što ste i zašto bi neko trebalo da radi sa vama. To je uvod koji pokazuje vrednost koju ste doneli i to bi trebalo da ostavi prisutniju gledaocima da bude zainteresovan za više. Idealno, to može da dovede do drugog, detaljnijeg razgovora. U slučaju tog izvršnog direktora, to može značiti i prijavljivanje intervjua za svoj posao iz snova.

Vaš nivo lifta je sličan izjavi o ličnom ћigoљu ili kratak biofor, ali se on dostavlja verbalno, tako da ćete želeti da koristite prirodni, verbalni jezik dok pričate. Dok je nivo lifta kratak, vredi da se uzme vreme i da se veћba.

Ključne komponente niza lifta

  • Kratak uvod u sebe i šta radite. Neka vaša izjava bude orijentisana na radnju i Pričajte o tome šta radite umesto da imate radno mesto. Strukturni uvod na ovaj način vam pomaže da isplanirate svoju vrednost i sprečite gledaoce da vas kupiju golubovima samo po tituli posla.

  • Uvod u vrednost koju ste doneli. Ovo je odlično mesto za istaknuti priče o uspehu. Objasnite kako ste dodali vrednost za preduzeće ili klijente. Da biste to uradili, želite da duboko iskopate i shvatite šta vas razdvaja od svojih vrљnjaka. Šta vas čini jedinstvenim i koje su vaše sposobnosti? Ubacite te cinjenice u lift.

  • Poziv za radnju. Poziv na radnju će se razlikovati u zavisnosti od namene vašeg nivoa, bilo da je to pristup intervjuu ili rezervisati novi klijent. Razmotrite da imate nekoliko odstupanja za podizanje lifta, skrojeno na tip osobe sa kojom možete da razgovarate i željeni ishod.

Primeri nivoa dizala

"Zdravo, ja sam Jonathan i dizajniram Premium, savremene Veb lokacije za pomoć klijentima u prodaji prodaje za e-Commerce preduzeća. Ove sajtove imaju za 10 godina iskustva na tom polju, kao i za moju stručnost sa platformama i vukom. Veb lokacije koje dizajniram najčešće donose 200-400% više biznisa za klijente u toku prvog meseca posle pokretanja i moji dizajni su osvojili CSS dodelu. Da li biste dobili besplatnu konsultaciju veb sajtova da biste videli kako možemo da poboljšamo vaše prisustvo na mreži i da konvertujemo još klijenata? "

"Zdravo, ja sam Sara i prodajem prilagođene skupine za Business 500 klijente u aerosvemirskim i zdravstvenim industriji. Verujem u razvijanje kvalitetnih klijenata za upravljanje prodajom, a trenutno upravljam sa osam od prvih 10 naloga klijenta moje kompanije. Prošle godine sam doneo preko $5.000.000 novih ugovora i dvanaest novih klijenata. Želim da se predstavim Menadžeru za zapoљljavanje da demonstrira kako mogu da napravim isti nivo uticaja u vašem preduzeću. "

Predložak lifta za pokretanje

Spremni ste za rad na liftu? Microsoft predložak govora iz lifta može da vam pomogne da počnete.

Želite više saveta za pronalaženje savršenog posla za vas? Pogledajte posao iz snova.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×