Saznajte raspored Office aplikacije pomoću čitača ekrana

Saznajte raspored Office aplikacije pomoću čitača ekrana

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Upoznajte se sa rasporedom Office aplikacija sa programskom prilikom, ugrađeni Android čitač ekrana. Naučićete kako se glavni prikazi organizuju za efikasno korišćenje i orijentaciju oko aplikacije i njenih funkcija.

Da biste saznali kako da se krećete u Office aplikacija sa čitačem ekrana, idite na stavku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po Office aplikaciji.

Napomene: 

  • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

  • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Upoznajte karticu početak

Kada otvorite Office aplikacija, sletite na karticu Početak .

Na vrhu ekrana ćete pronaći gornju traku za navigaciju. Nedaleko od trake za navigaciju, tu je dugme profil naloga. Kada je izabrana, vodi do informacija o nalogu, postavki aplikacija, pomoći i kanala za povratne informacije. Sa desne strane dugmeta profil, pronaći ćete dugme Filter po tip datoteke . Koristite ovo dugme za filtriranje sadržaja na kartici Početak po tipu datoteke. Dugme "dalje" sa desne strane je dugme " Potraži " koje vas vodi u prikaz pregleda . Tamo možete potražiti datoteke i fascikle i otvoriti ih. Sa desne strane dugmeta " Potraži " postoji dugme " Pretraži " koje vodi do polja za pretragu gde možete da otkucate reči za pretragu i da obavite pretragu.

Ispod gornje trake za navigaciju je glavna oblast u kojoj su navedene datoteke. Na vrhu ove oblasti pronaći ćete preporučeni odeljak koji sadrži sličice datoteka koje često koristite. Ispod preporučene odeljka, datoteke su grupisane u odeljke na osnovu toga kada koristite datoteke, na primer, danas ili prošle sedmice. Pored svake datoteke pronaći ćete dugme Radnje sa dokumentom koje otvara meni za dostupne opcije datoteka, na primer Deljenje, potpisivanje ovog PDF-a i Uklanjanje sa liste.

U glavnoj oblasti, lepljive beleške i medijske datoteke čine svoje odeljke. U odeljku beleške , nedavne lepljive beleške se prikazuju kao sličice. Da biste otvorili listu svih lepljivih beležaka, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "naslov" napomena ", a zatim dvaput dodirnite ekran.

U odeljku mediji , nedavne slike i video zapisi prikazuju se kao sličice. Da biste otvorili listu svih medijskih datoteka, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "naslov medija", a zatim dvaput dodirnite ekran.

Upoznajte karticu radnje

Drugi glavni prikaz, kartica Radnje , sadrži opcije za kreiranje pdfs, konvertovanje slika u tekst ili tabelu i prenos datoteka.

Na vrhu ekrana ćete pronaći gornju traku za navigaciju. Nedaleko od trake za navigaciju, tu je dugme profil naloga. Kada je izabrana, vodi do informacija o nalogu, postavki aplikacija, pomoći i kanala za povratne informacije.

Ispod gornje trake za navigaciju je glavna oblast koja navodi dostupne opcije organizovane u drugim odeljcima. Na vrhu imate odeljak " Deljenje datoteka " koji sadrži datoteke za prenos i deliti dugmad u blizini . Ispod njih možete da pronađete odeljak " Konvertovanje teksta u slike " sa slikom u dugmad Tabela . Zatim izaberite stavke uradi još sa uslugom PDFs . Ovde ćete pronaći PDF, skenirati PDF, slike u PDFi Document PDF dugmad. Na dnu glavne oblasti nalazi se odeljak više radnji sa dugmetom " skeniranje QR koda ".

Upoznavanje trake za navigaciju

Na dnu ekrana na karticama Početak i Radnje , nalazi se i donja traka za navigaciju. Na levoj strani trake za navigaciju, postoji taster Home koji vas vodi na karticu Početak . Sa desne strane dugmeta " Početak " pronaći ćete dugme " Kreiraj " koji vam omogućava da kreirate novu belešku, dokument ili uvoz sadržaja pomoću Office Lens. Sa krajnje desne strane, postoji dugme Radnje koje otvara karticu Radnje .

Takođe pogledajte

Pristupačnost u Office aplikaciji

Korišćenje čitača ekrana za pretraživanje u Office aplikaciji

Korišćenje čitača ekrana za rad sa datotekama u Office aplikaciji

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa Office aplikacijom

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po Office aplikaciji

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×