Saznajte više o prikazima listova

Hvala vam što ste zainteresovani za više. Da biste nam poslali povratne informacije, izaberite pomoć pri poboljšanju sistema Office u donjem desnom uglu prozora Excel za veb. 

U međuvremenu, evo nekih najčešća pitanja o prikazima listova.

Internetu Šta je to tačno prikaz listova?

Neko Prikazi listova su inovativni način da vam omogućuju da kreirate prilagođene prikaze u Excel radnom listu bez da ih drugi ometaju. Na primer, možete da podesite filter za prikaz samo onih zapisa koji su vam važni, a da ih drugi ne utiču na sortiranje i filtriranje u dokumentu. Možete čak da podesite više prikaza na istom radnom listu. Bilo koje uređene na nivou ćelije koje napravite automatski će biti sačuvano sa radnom sveskom, bez obzira na koji prikaz se nalazi.

P: kako da kreiram prikaz listova?

A: tri načina:

  1. Ako druge osobe rade na datoteci, možete da sortirate ili filtrirate, a mi ćemo vas upitati da li želite da izvršite taj sortiranje ili filtriranje samo za vas, ili za sve. Zatim ćete biti u prikazu listova.

  2. Ako želite da kreirate prikaz listova pre nego što druge osobe počnu da rade u datoteci, možete da odete na karticu Prikaz i kliknete na dugme novo.

  3. Na kraju, ako želite da kreirate prikaz listova iz tabele, možete da izaberete dugme za filtriranje zaglavlja kolona, izaberite stavku Prikaz listova> novi prikaz listova.

Internetu Kako da sačuvam prikaz listova?

Neko Možete da kliknete na dugme Zadrži na kartici Prikaz ili da preimenujete listu u padajućem meniju na kartici prikaz. Kada izađete iz prikaza listova, takođe će vas pitati za dijalog koji vas pita da li želite da preimenujete i zadržite prikaz ili da ga ne zadržite.

Internetu Kako da se izvučim iz prikaza listova?

Neko Na kartici Prikaz možete da kliknete na dugme Izađi .  Ako ste spremni da zatvorite datoteku, možete da zatvorite karticu pregledača i sledeći put kada se vratite, bićete u podrazumevanom prikazu datoteke bez aktivnog prikaza listova.

Internetu Zašto bi trebalo da vidim prikaz listova?

Neko Ako želite da sortirate i filtrirate bez uticaja na druge osobe.

Internetu Zašto ne želim da vidim prikaz listova?

Neko Ako prvenstveno radite u Excel radnoj svesci i ne morate da brinete o tome da li će vam drugi smetati prilikom sortiranja i filtriranja.

Internetu Da li je prikaz listova privatan i samo za mene?

Neko Prikazi listova nisu zaista dostupni bilo kome ko deli radnu svesku. Kada aktivirate prikaz listova, rezultati će biti sakriveni od drugih, ali i dalje mogu da aktiviraju prikaz na svom kraju.

Internetu Koji je maksimalan broj prikaza listova koje mogu da napravim?

Neko Maksimalan broj prikaza listova koje možete da napravite je 256 po listu.

Internetu Šta ako slučajno izbrišem prikaz listova i želim da ga oporavim?

Neko Ako želite da spasete izbrisani prikaz, koristite okno "Istorija verzija" da biste je oporavili iz verzije pre nego što je izbrišete. Idite na stavke> informacije> Istorija verzija da biste pristupili oknu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Prikazi listova u programu Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×