Saznajte više o privatnosti deljenja lokacije

Šta je to dosledno zasnovano sa lokacije? 

Kada pristanete da koristite dosledno zasnovan na iskustvu zasnovane na lokaciji, Microsoft može da koristi informacije o lokaciji koje sadrži za vas i da ih primenjuje na druge Microsoft proizvode na koje ste dobili ovaj pristanak. Informacije o lokaciji nam pomažu da pokaћemo mesta koja su relevantna za mesto gde se nalazite. Na primer, često posećene lokacije i važne lokacije će biti iste za sve proizvode gde ste uključili iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Kako se koriste informacije o mojoj lokaciji? 

Microsoft koristi informacije o lokaciji sa telefona za pružanje doslednog iskustva na Microsoft proizvodima.  

Koje informacije o lokaciji se prikupljaju? 

Kada pristanete da koristite dosledno zasnovano iskustvo zasnovane na lokaciji u Microsoft aplikaciji za mobilne uređaje, možemo da prikupljate širinu, geografsku dužinu i podatke o kretanju sa telefona ili tablet računara pomoću GPS, mobilne mreže, Wi-Fi i Bluetooth. Saznajte više o lokaciji i opštoj privatnosti na komandnoj tabli privatnosti. 

Kako mogu da vidim informacije o lokaciji? 

Idite na Microsoft kontrolnu tablu privatnosti, prijavite se pomoću ličnog ili kućnog Microsoft naloga (MSA)i idite na moju aktivnost > i ocis. Videćete sve informacije o lokaciji povezane sa nalogom i kako da zaustavite obezbeđivanje lokacije. 

Da li neko može da vidi gde sam? 

Deljenje informacija o lokaciji je vaš izbor. Vaše lokacije su vaše i neće se prodavati ili menjati. Timovi vam omogućavaju da delite lokaciju u svakom pojedinačnom 1:1 ili grupi, koju možete da prestanete da radite u bilo kom trenutku. 

Kako su moji podaci bezbedni? 

Pokoravamo se principima privatnosti korporacije Microsoft i opšte regulative za zaštitu podataka (gdpr). Ne prodajemo ili ne trgujemo sa podacima. Skupljamo ga tako da vam obezbedimo dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji i poboljšamo kako Microsoft proizvodi rade u skladu sa Microsoft izjavom o privatnosti

Kako mogu da umanim usaglašene doživljaja zasnovane na lokaciji? 

Određujete postavke lokacije za svaku pojedinačnu aplikaciju. Da biste zaustavili trenutnu upotrebu lokacije, pronađite željenu aplikaciju u postavkama telefona i prilagodite dozvole za lokaciju. Kada isključite dozvole za lokaciju, sprečite tu određenu aplikaciju da prikuplja nove informacije o lokaciji sa telefonom. 

  • Na iOS, idite na: Privatnost> usluge lokacije > timove.

  • Na Android, idite na: postavke > aplikacije > timovi > dozvole > lokaciju.

Izvan lokacija lokacije u postavkama telefona, možda postoje postavke u aplikaciji za iskustva lokacije. Možete da ih potvrdite na osnovu tipa naloga: 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog, možete da koristite deljenje lokacija sa timovima. Način na koji se odlučujete ili umanjite kontrolu u svakom pojedinačnom 1:1 ili grupi. 

Kako da izbrišem podatke? 

Informacije o lokaciji skladište se do 90 dana, ali možete da odaberete da je izbrišete u bilo kom trenutku. Brisanje ili isključivanje informacija o lokaciji može da utiče na usaglašeno iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog (MSA), idite na kontrolnu tablu privatnosti za Microsoft > moja aktivnost > filtriraj po tipu podataka: lokacije > izaberite stavku Izbriši aktivnost. 

Kontaktirajte nas

Za veću pomoć obratite se podršci ili postavite pitanje u zajednici Microsoft timova.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×