Šta je to dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji? 

Kada pristanete na korišćenje doslednog iskustva zasnovanog na lokaciji, Microsoft može da koristi informacije o lokaciji koje ima za vas i da primeni informacije na druge Microsoft proizvode na koje ste dali i ovaj pristanak. Informacije o lokaciji nam pomažu da pokažemo mesta koja su relevantna za lokaciju na kojoj se nalazite. Na primer, vaše često posećene lokacije i važne lokacije biće iste za sve proizvode u kojima ste uključili iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Kako se koriste informacije o lokaciji? 

Microsoft koristi informacije o lokaciji sa telefona kako bi pružio dosledan utisak pri radu u Microsoft proizvodima.  

Koje informacije o lokaciji se prikupljaju? 

Kada pristanete na korišćenje doslednog iskustva zasnovanog na lokaciji u Microsoft aplikaciji za mobilne uređaje, možemo da prikupljamo podatke o geografiji, geografiji i kretanju sa vašeg telefona ili tableta koristeći GPS, mobilnu mrežu, Wi-Fi i Bluetooth. Saznajte više o lokaciji i opštoj privatnosti na tabli za privatnost. 

Kako mogu da vidim informacije o lokaciji? 

Idite na Microsofttablu za privatnost , prijavite se sa ličnim ili kućnim Microsoft nalogom (MSA)i idite na lokaciju Moja aktivnost > Locations. Videćete sve informacije o lokaciji povezane sa nalogom i kako da prestanete da pružate svoju lokaciju. 

Može li neko da vidi gde sam? 

Deljenje informacija o lokaciji je vaš izbor. Vaše informacije o lokaciji su vaše i neće se prodavati ni menjati. Teams vam omogućava da delite lokaciju u svakoj pojedinačnoj grupi 1:1 ili grupi, što možete da prestanete da radite u bilo kom trenutku. 

Kako su moji podaci bezbedni? 

Pridržavamo se principa privatnosti korporacije Microsoft i opštih propisa o zaštiti podataka EU (GDPR). Ne prodajemo niti menjamo vaše podatke. Prikupljamo ga kako bismo vam pružili dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji i poboljšali način na koji Microsoft proizvodi rade u skladu sa Microsoft izjavom o privatnosti. 

Kako da odolim saglašenost za dosledna iskustva zasnovana na lokaciji? 

Određujete postavke lokacije za svaku pojedinačnu aplikaciju. Da biste zaustavili korišćenje trenutne lokacije, pronađite željenu aplikaciju u postavkama telefona i prilagodite dozvole za lokaciju. Kada isključite dozvole za lokaciju, sprečavate tu određenu aplikaciju da prikuplja informacije o novoj lokaciji sa vašim telefonom. 

  • U osi IOS idite na: Privacy> Location Services > Teams.

  • Na Android uređaju idite na: Postavke > Aplikacije > Teams > Dozvole > Lokacija.

Pored dozvola za lokaciju u postavkama telefona, možda postoje postavke u aplikaciji za utiske pri radu sa lokacijom. Njih možete da proverite na osnovu tipa naloga: 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog, možete da koristite deljenje lokacije sa Teams. Način na koji odlažete satu ili odsutnost kontrolišete u svakoj pojedinačnoj grupi 1:1 ili grupi. 

Kako mogu da izbrišem podatke? 

Informacije o lokaciji se skladište u periodu od do 90 dana, ali možete da ih izbrišete u bilo kom trenutku. Brisanje ili isključivanje informacija o lokaciji može da utiče na dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog (MSA),idite na Microsoft tablu za privatnost > Moja aktivnost > Filtriraj po tipu podataka: Lokacije > Izaberite obriši aktivnost. 

Kontaktirajte nas

Za dodatnu pomoć obratite se podršci ili postavite pitanje u zajednici Microsoft Teams.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×