Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Šta je dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji? 

Kada pristanete na korišćenje doslednog iskustva zasnovanog na lokaciji, Microsoft koristiti informacije o lokaciji koje ima za vas i primeniti ih na druge proizvode Microsoft na koje ste dali ovaj pristanak. Informacije o lokaciji nam pomažu da prikažemo mesta koja su relevantna za to gde se nalazite. Na primer, vaše često posećene lokacije i važne lokacije biće iste za sve proizvode u kojima ste uključili iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Kako se koriste informacije o lokaciji? 

Microsoft koristi informacije o lokaciji sa telefona da bi pružio dosledno iskustvo u Microsoft proizvoda.  

Koje informacije o lokaciji se prikupljaju? 

Kada pristanete na korišćenje doslednog iskustva zasnovanog na lokaciji u Microsoft aplikaciji za mobilne uređaje, možemo da prikupljamo podatke o geografskim širinama, dužini i kretanju sa telefona ili tableta pomoću GPS-a, mobilne mreže, Wi-Fi i Bluetooth veze. Saznajte više o lokaciji i opštoj privatnosti na kontrolnoj tabli za privatnost. 

Kako mogu da vidim informacije o lokaciji? 

Idite na kontrolnu tablu Microsoft privatnosti, prijavite se pomoću ličnog ili kućnog Microsoft naloga (MSA) i pomerite se do stavke Moja aktivnost > Locations. Videćete sve informacije o lokaciji povezane sa nalogom i kako da prestanete da pružate svoju lokaciju. 

Moћe li neko da vidi gde sam? 

Deljenje informacija o lokaciji je vaš izbor. Informacije o lokaciji su vaše i neće se prodavati niti menjati. Microsoft teams (besplatno) vam omogućava da delite svoju lokaciju u svakoj pojedinačnoj grupi 1:1 ili grupi, što možete da prestanete da radite u bilo kom trenutku. 

Kako su moji podaci bezbedni? 

Pripojemo se principima Microsoft privatnosti i opštim propisima EU o zaštiti podataka (GDPR). Ne prodajemo i ne menjamo vaše podatke. Prikupljamo ga kako bismo vam pružili dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji i poboljšali način na koji Microsoft rade u skladu sa izjavom Microsoft privatnosti

Kako mogu da odbijem saglasnost za dosledna iskustva zasnovana na lokaciji? 

Određujete postavke lokacije za svaku pojedinačnu aplikaciju. Da biste zaustavili trenutno korišćenje lokacije, pronađite željenu aplikaciju u postavkama telefona i prilagodite dozvole za lokaciju. Kada isključite dozvole za lokaciju, onemogućavanje te određene aplikacije je da prikuplja sve informacije o novoj lokaciji sa vašim telefonom. 

  • U operativnom sistemu iOS idite na stranicu: Usluge > lokacija >Teams.

  • Na Android uređajuidite na: Postavke > Aplikacije > Teams > u > lokaciji.

Pored dozvola za lokaciju u postavkama telefona, možda postoje postavke u aplikaciji za utiske pri radu sa lokacijom. Možete da proverite ove stavke na osnovu tipa naloga: 

Ako imate lični ili kućni nalog Microsoft, možete da koristite deljenje lokacije sa uslugom Microsoft Teams (besplatno). Kako dajete saglasnje ili odjavite kontrolu u svakoj pojedinačnoj grupi 1:1 ili grupi. 

Kako mogu da izbrišem podatke? 

Informacije o lokaciji se skladište do 90 dana, ali možete odabrati da ih izbrišete u bilo kom trenutku. Brisanje ili isključivanje informacija o lokaciji može da utiče na dosledno iskustvo zasnovano na lokaciji. 

Ako imate lični ili kućni Microsoft nalog (MSA), idite na kontrolnu tablu Microsoft privatnosti > Moja aktivnost > Filtriraj po tipu podataka: Lokacije > Izaberite obriši aktivnost. 

Obratite nam se

Za dodatnu pomoć obratite se podršci ili postavite pitanje u Microsoft Teams zajednici.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×