Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft 365 vam pomaže da upravljate radnim rasporedom i delite ga. Nove funkcije vam omogućavaju da navedete više detalja o radnom rasporedu: odakle radite (udaljeno ili u kancelariji) i da li radite različito u različitim danima. Pored toga, moći ćete da planirate sastanke sa drugima na osnovu njihove lokacije na poslu i da prikažete lokaciju posla na karticama profila osoba.

Podešavanje radnog vremena i lokacije

Da biste podesili raspored rada u programu Outlook, uradite sledeće: 

  1. Izaberite postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook> kalendar.

  2. Odaberite radno vreme i lokaciju, a zatim definišite radni raspored tako što ćete odabrati dane, vremena i lokacije. 

    Izbori za radno vreme i lokaciju

Napomena: Ovo novo podešavanje trenutno je dostupno samo u programu Outlook za veb, ali podešavanje radnog vremena i lokacije će na kraju biti dostupno u uslugama Teams i Outlook za Windows, iOS, Android i Mac računarima.

Prikažite i ažurirajte radnu lokaciju

Kada se raspored promeni, možete lako da ažurirate lokaciju na poslu iz programa Outlook ili Teams.

Iz programa Outlook
Prilikom prikazivanja kalendara, kliknite na ikonu koja predstavlja planiranu radnu lokaciju i po potrebi promenite lokaciju.  Radna lokacija se može obrisati opozivom izbora lokacije.

Promena radne lokacije u Outlook kalendaru

Napomena: Opcija za menjanje lokacije po danu trenutno je dostupna samo u usluzi Outlook na vebu, ali će na kraju biti dostupna u programu Outlook za Windows, iOS, Android i Mac.

Iz usluge Teams
Izaberite ikonu kruga sa slikom profila i promenite radnu lokaciju. Nova lokacija će se primeniti na vaše radno vreme do ostatka dana i odražavaće se i u programima Outlook i Teams.

Ažuriranje lokacije na poslu iz usluge Teams

Prikaz lokacija drugih osoba

Važno je znati odakle drugi rade za planiranje i saradnju.  Možete da prikažete lokacije drugih osoba prilikom planiranja iz programa Outlook ili kada prikazujete njihovu karticu profila.    

Iz programa Outlook prilikom planiranja sastanka
Ako su drugi podesili radno vreme i lokaciju, njihova radna lokacija će se pojaviti u pomoćniku za planiranje, kao što je prikazano ispod.

: Prikažite lokaciju na poslu drugih osoba u Outlook pomoćniku za planiranje

Sa kartica profila 

Ako želite brzo da pronađete odakle neko radi, možete da vidite njenu lokaciju na kartici profila pored dostupnosti.

Očekivana vremenska osa za Outlook

Prepoznajemo da su novo radno vreme i lokacija najzastupaniji kada je iskustvo univerzalno dostupno svim korisnicima programa Outlook.  U nastavku se procenjuju kada će iskustva biti dostupna, iako vremenske ose podležu promenama.

Podešavanje modernog radnog vremena i periodičnog rasporeda lokacije

Promena radne lokacije za dati dan

Prikaži lokaciju drugih osoba prilikom planiranja

Outlook na vebu

Omogućeno

Omogućeno

Omogućeno

Outlook za iOS

TBD

TBD

TBD

Office za Android

TBD

TBD

TBD

Klasični Outlook za Windows

Q4 2023

TBD

Q4 2023

Novi Outlook za Windows

Omogućeno

Omogućeno

Omogućeno

Outlook za Mac

TBD

TBD

TBD

Zastarelo radno vreme

Ovo novo iskustvo zamenjuje zastarelo radno vreme, ali će zastarelo radno vreme i dalje biti podržano.  Budući da zastarelo iskustvo podržava samo jedno vreme početka i vreme završetka za celu radnu sedmicu, zastarelo radno vreme će približno biti moderno radno vreme i lokacija.  

Ako korisnik podesi gorenavedeni raspored [Slika 1] za moderno radno vreme i lokaciju, vreme za zastarelo radno vreme konfiguriše se od 8:00 do 7:00 časova – minimalno vreme početka i maksimalno vreme završetka modernog radnog vremena.  

Dok korisnik ne podesi moderno radno vreme, promene u zastarelo radno vreme ažuriraće i vremena u modernom radnom vremenu.  Međutim, kada korisnik podesi (ili ažurira) svoje moderno radno vreme, buduće promene u zastarelo radno vreme neće preneti i zameniti moderno radno vreme.  

Izuzetak od ovog pravila je vremenska zona radnog vremena.  Kad god se zastareli radni sati promene, vremenska zona će ažurirati vremensku zonu za moderno radno vreme.  To je da bi se obezbedilo da drugi mogu da prikažu tačnu dostupnost kada korisnik na zastarelog klijenta putuje u različitim vremenskim zonama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×