Saznajte više o sintaksi ključnih reči

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zadrška i e-otkrivanja možete da koristite da biste pronašli i obustavljanje zapisa iz smernice za rok važenja za bilo koju lokaciju na kojoj je zadrška i e-otkrivanja funkcija aktivirana. Obično bi trebalo da koristim ovu funkciju za zapise koji se pridržavaju događaje kao što su sudske parnice, kontrole i istrage. Organizacije mogu koristiti zadrške da biste sprečili zapise koji može biti relevantan za tekući parnicu ili istragu iz ističe ili uništavaju pre događaja na koji su odgovarajući je rešen.

Možete da koristite pretragu za pronalaženje i dodavanje većeg broja zapisa zadrške sve odjednom. Možete da pronađete zapise na više lokacija dokle god svakoj lokaciji ima omogućena funkcija zadrška i e-otkrivanja. Da biste pronašli zapise na više lokacija, treba da aktivirate funkciju "zadrška i e-otkrivanja" za lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija.

U ovom članku:

Pronalaženje sadržaja tako što ćete postaviti kriterijuma za pretragu

Koristite sledeću proceduru da biste naveli lokaciju koju želite da pretražite i termina za pretragu u vezi sa na čekanje. U termina za pretragu Navedite možete da uključite reči, a prenosi fraze i termine koji koriste ključne reči i svojstva.

Napomena: Zadrška i e-otkrivanja funkcija mora biti aktivirana za bilo koju lokaciju koja će biti host stavke da biste koristili funkciju čekanje. Ako ne vidite zadrška i e-otkrivanja opcije na stranici Postavke lokacije, funkcije za čekanje i e-otkrivanja nije aktiviran za lokaciju.

 1. Na lokaciji koja sadrži zapise koje želite da tražite izaberite stavku Radnje na lokacijii izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici "Postavke lokacije", u odeljku Zadrška i e-otkrivanja , kliknite na dugme Discover i zadržite sadržaja.

 3. Na pretrage i dodavanje čekanje stranicu u odeljku Kriterijumi za pretragu izaberite stavku Izbor lokacije.

 4. U dijalogu Izbor lokacije kliknite na ime lokacije u kojoj želite da traženje zapisa da biste dodali na čekanje, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. U polju za pretragu otkucajte ključne reči koje želite da koristite da biste lakše pronašli relevantne zapise, a zatim izaberite stavku Pregled rezultata

Napomena: Da biste saznali više o ključnim rečima i sintaksi ključnih reči u članku Saznajte kako da pišete upite koje pronalaženje sadržaja odeljka u ovom članku.

 1. Kada na listi sa rezultatima pojavi, u odeljku Relevantne sadrži ; Izaberite zadršku koju želite da primenite na zapise na listi.

 2. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Saznajte kako da pišete upite koje pronalaženje sadržaja

Možete da upišete termina za pretragu na pretrage i dodajte čekanje stranicu u odeljku Kriterijumi za pretragu . Evo nekih osnovnih pravila da biste pratili prilikom dodavanja termine:

 • Sadržaj upita možete da uključite reči, a prenosi fraze i termine koji koristite ključne reči i svojstva. Odvojene uslovima sa razmacima.

 • Okvir za tekst termina za pretragu na pretrage i dodajte čekanje stranicu dozvoljava najviše 256 znakova. Najčešće korišćene reči kao što su nanjega, i tako što ćetei jednocifreni brojevi zanemaruju.

 • Kada stavite frazu pod navodnike, pretrage vraća sadržaj unutar izabranog opsega koji sadrži tačnu frazu koje ste uneli.

 • Kada otkucate reči razdvojene, pretrage vraća sadržaj koji sadrži sve reči koje ste otkucali u bilo kom redosledu. Na primer, da biste pronašli iSaveti i trikovi za” itrikovi i savete”, otkucajte Saveti trikove.

 • Otkucajte svojstva sa vrednostima za podudaranje u svojstvo: vrednost obrazac. Vrednosti su mala i velika slova.

 • Svojstva vrednost da stavite pod navodnike da biste pronašli tačnog podudaranja ili ostavite vrednost unquoted da biste pronašli ste otkucali delimična podudaranja koja počinju slovom. Na primer, ako pogledate imedatoteke: "budžet" (sa znake navoda), pretrage će vratiti datoteku pod imenom „Budget.xlsx”. Traženje datoteke: budžet(bez navodnika) će takođe vratiti datoteke „Budget_Current.xlsx” i „Budget_Next.xlsx”.

 • Upiti mogu da koriste džoker znakove kao što je zvezdica (*) i znak pitanja (?) ili Bulove operatore kao što su AND i OR.

 • Usluga pretrage tumači razmak između uslovima koje koriste različite svojstva kao „I” Na primer, ako svojstva koja se zove tema "i" tip datoteke su dostupne i izgledate za temu: budžetkvartal: "proleće 2007” filetype:xlsx, pretrage će vratiti Excel 2007 radne sveske označena za to tema.

 • Usluga pretrage tumači razmak između uslovima koje koriste istu svojstvo kao „OR”. Na primer, ako svojstvo "Autor" je dostupna, a možete potražite Autor:"Jeff Price" " Autor”:Ana Beebe" ", pretrage će vratiti bilo koju stavku kreirao ili osobi.

 • Da biste izuzeli sadržaj označeno sa određenim vrednošću iz rezultata pretrage, postavite znak minus (-) pre nego što ime svojstva. Na primer, ako svojstvo tehnologija je dostupno, dodavanja tehnologija: mobilniu upit će isključivanje sadržaja o mobilne tehnologije iz rezultata pretrage.

Napomena: Upita mora uključivati termina da biste pronašli. Upiti koji se sastoji samo od termina da biste izuzeli daće poruku o grešci...

 • Kada vršite pretragu na termin definisao administrator kao ključnu reč ili jedan njegov sinonima, te ključne reči definicije i njegove najbolje veze (ukoliko postoje) istaknuto na početku rezultate pretrage.

 • Prilozi stavke na listi nisu uključeni u rezultate pretrage.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×