Saznajte više o sistemu Office na svom novom uređaju

Vaš novi uređaj obuhvata 30-dnevnu probnu verziju sistema Microsoft 365. Da biste nastavili da koristite Office aplikacije posle 30 dana, morate da kupite Office ili da se pretplatite na Microsoft 365. Ako ne želite da platite za Office, možete da koristite besplatne aplikacije za obradu teksta i e-poštu koje ste dobili uz novi uređaj ili da instalirate vlastitu kopiju sistema.

Kako mogu da napišem pismo ili da proverim e-poštu bez kupovine sistema Office?

Evo nekih opcija za vas:

Office aplikacija

Office aplikacija vam omogućava da na najbolji mogući način iskoristite sistem Office tako što vam pomaže da pronađete sve Office aplikacije i datoteke na jednom mestu tako da možete brzo da pređite na posao. Aplikacija je besplatna i može da se koristi sa uslugom Office Online – besplatnom verzijom sistema Office zasnovanom na vebu.

Da biste mogli da koristite Office aplikaciju, otkucajte Office u polju za pretragu na Windows traci zadataka i prijavite se pomoću ličnog Microsoft naloga.

Office Online

Kreirajte, delite i sarađujte sa bilo kog mesta pomoću verzijama programa Word, Excel, PowerPoint na mreži i još mnogo toga. Potreban vam je samo pregledač na računaru i Microsoft nalog.

Izaberite neku ikonu u nastavku da biste otvorili aplikaciju.

OneNote

OneNote je digitalna beležnica koja se automatski čuva i sinhronizuje beleške. Moraćete da kreirate Microsoft nalog da biste koristili OneNote.

  1. Kliknite na dugme Start u Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 donjem levom uglu ekrana.

  2. Otkucajte OneNote, a zatim izaberite ikonu OneNote.

Pisanka

Pisanka je osnovni program za obradu teksta koji je uključen uz Windows 10.

  1. Kliknite na dugme Start u Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 donjem levom uglu ekrana.

  2. Otkucajte Pisanka, a zatim izaberite stavku ikonu Pisanka.

Pošta

Pošta je aplikacija e-pošte uključena uz Windows 10.

  1. Kliknite na dugme Start u Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 donjem levom uglu ekrana.

  2. Otkucajte Pošta, a zatim izaberite ikonu Pošta.

Već posedujem Office 2013 ili stariju verziju

Ako već imate Office 2013, Office 2010 ili Office 2007, možete da deinstalirate Microsoft 365 Family probnu verziju, a zatim da instalirate svoju verziju sistema Office. Ne možete da koristite šifre proizvoda za stariju verziju sistema Office da biste aktivirali Microsoft 365 Family na novom uređaju.

Evo kako da instalirate svoju verziju sistema Office:

Office je trebao da dođe uz ovaj uređaj

Ako potvrda vašeg uređaja ukazuje na to da je Microsoft 365 ili Office 2019 uključen sa vašim novim uređajem, ali samo opcije koje možete da vidite da biste započeli probnu verziju ili kupili Office, uradite sledeće:

Gde se nalazi šifra proizvoda?

Šifre Office proizvoda se ne isporučuju uz nove uređaje. Ako kupujete novu Microsoft 365, Office 2019 ili Office 2016 karticu proizvoda iz prodavca, možete da unesete šifru proizvoda na stranicu " Hajde da pocnemo ".

Kako da kupim Office?

Pokrenite bilo koju Office aplikaciju na novom uređaju. Na stranici Počnimo izaberite stavku Kupi Office i pratite odzive. Možete da kupite jednokratnu kupovinu sistema Office ili da se pretplatite na Microsoft 365. Pomozi mi da odaberem najbolju verziju sistema Office za sebe

Važno: Probna verzija usluge Microsoft 365 ima ekskluzivne nove funkcije, kao što su efekti zapisa perom u programima Excel, Word ili PowerPoint 2016 i funkcije IFS, MAXIFS, MINIFS u programu Excel. Ove Office 365 funkcije neće biti dostupne ako se prebacite na jednokratnu kupovinu sistema Office kada se završi probna verzija. Do ovoga dolazi zato što jednokratna kupovina sistema Office 2016 prima ispravke bezbednosti i performansi, ali ne i nove funkcije.

Kad kupite Office, kupovina se pojavljuje na stranici za Microsoft nalog, usluge i pretplate.

Šta se dešava ako ne kupim Office?

Ako zatvorite ekran „Počnimo“, Office možete da koristite nekoliko dana, ali na kraju Office postaje nelicenciran i sve funkcije za uređivanje se onemogućavaju. Videćete sledeće greške u crvenom ili žutom baneru u vrhu Office aplikacije:

  • „OBAVEŠTENJE O PROIZVODU Word nije aktiviran. Da biste nastavili da koristite Word bez prekida, aktivirajte ga pre <datum>“

  • „OBAVEŠTENJE O PROIZVODU Većina funkcija programa Word je onemogućeno zato što nije aktiviran.“

Da biste koristili Office 30 dana, možete da započnete probnu pretplatu na Microsoft 365 Family. Kada se suđenje završi, moraćete da obnovite pretplatu na Microsoft 365 Family ili da kupite jednokratnu kupovinu sistema Office.

Ako ne kupite ili se ne pretplatite na Office nakon isteka probne verzije, videćete ove greške:

  • „OBNOVITE PRETPLATU Da biste nastavili da koristite Office aplikacije bez prekida, obnovite ih do <datum>“

  • „PRETPLATA JE ISTEKLA Da biste nastavili da koristite Word bez prekida, odmah ga ponovo aktivirajte.“

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×