Scenariji za korišćenje predloška

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak pruža scenariji za korišćenje predloška za predloške obrazaca. Iako mogu imati različite poslovne potrebe od ljudskih resursa i na osnovu prodaje potrebama opisane u ovom članku, možete da primenite osnovni principi scenarija sopstvene situacije.

Napomena: Ovaj članak ne opisuju kako da dizajnirate i distribuiranje predloška. Veze ka više informacija o dizajniranju i distribucija predloška u odeljku Takođe pogledajte .

U ovom članku

Prednosti korišćenja predloška

Komponente predloška se ponovo koristiti delove predloška obrasca. Obično uključuju kontrole, izvor podatakai funkcije kao što su podaci za povezivanje ili validacija podataka. Komponente predloška mogu biti korisni u mnogim situacijama. Međutim, oni su posebno korisna kada imate veliki broj predložaka obrazaca koji sadrže uobičajene kontrole i dizajniranje komponente. Umesto ponovno dizajniranje standardne odeljak u pojedinačnim obrazaca, možete da dizajnirate samo jedan deo predloška i da je ponovo koristiti u više predložaka obrasca.

Sledeća slika prikazuje jednu informacije o zaposlenom predloška, koji se koriste u različite poslovne obrasce u celoj organizaciji.

template part appearing in multiple forms

Postoji mnogo da standardizing obrazac odeljke, tako da se sve dizajnere obrazaca koristite identične predloška. Korišćenjem predloška, možete da biste lakše:

  • Dizajniranje predložaka obrazaca    Ako nudite dizajnere obrazaca biblioteke predložaka, oni možete ponovo koristiti uobičajenih elemenata dizajna u raznim predložaka obrazaca. Pomoću predloška biblioteke dizajnerima da uštedite vreme zato što ne moraju da dizajnirate iste odeljke za svaki obrazac za pojedinačne. Na primer, mnogo poslovnih obrazaca sadrže niz okvira za tekst za ime zaposlenog, radno mesto, e-adrese i druge relevantne informacije o kontaktu. Možete da dizajnirate ovaj odeljak jednom, pomoću predloška, dodavanje validacije podataka ili drugih opcija poslovne logike određene kontrole, kao i da zatim distribuirate predloška za dizajnere obrazaca. Nakon što dizajneri obrazaca dodaju komponente predloška u okno zadatka kontrole , oni možete ponovo koristiti odeljku kontakt informacije gde god da su im potrebne za, a ne moraju da dizajnirate odeljku kontakt informacije svaki put kada treba da ga koristite.

  • Popunjavanje obrazaca    Dobro za osobe koje popunjavaju obrasce, takođe je doslednost. To pomaže im dovršavanje više brzo, jer bez obzira na to koji oblik korisnik radi sa, uobičajena polja koristite isti označavanju obrasce, su organizovane dosledno i odgovaranje na unosa podataka na očekivani način.

  • Ponovno korišćenje podataka obrasca    Standardizaciju je važno ako podataka u obrazac se prosleđuje korporativnog celo sistemima, kao što je klijent odnos Management (CRM) baze podataka, koje zahtevaju dosledne polje imena i tipovi podataka. Korišćenjem predloška, možete da obezbedite podatke u identične odeljaka obrasca pridržava uobičajenih modela za razmenu podataka.

Vrh stranice

Scenario 1: ljudski resursi

Ljudski resursi (HR) odeljenje za velike agencija za osiguranje je odgovoran za dizajniranje i održavanje niz predložaka obrazaca koji su povezani sa regrutovanje i osoblja, koja obezbeđuje pogodnosti, plaćanje zaposlenih i obezbeđivanje usaglašenosti sa propisima. Zato što mnoge od ovih predložaka obrazaca deljenje uobičajenih odeljke, kao što su informacije o zaposlenima i zaposlenog potpis odeljke, ima smisla za HR sektoru osoblje za rad sa projektantima u sektoru za tehnologije (IT) informacije o razvoju biblioteke obično koristi predloška. Dizajnere obrazaca u preduzeću možete da pristupite ovoj biblioteci predložaka iz okna zadatka kontrole .

Template parts appearing in Controls task pane

Kao primer, za zdravstvenog nadoknadu za obrasce, zaposlenih u ljudski resursi sektoru možda da utvrdite da su neophodne sledeće delove predloška.

Deo predloška

Mogući polja

Koristi u

Logotip zaglavlja

None

Većina obrazaca

Odeljka sa informacijama o zaposlenom

Ime, srednje i prezime ime zaposlenog; Datum rođenja; Poštanska adresa; Kućni broj telefona; Broj telefona u kancelariji; Radno mesto; Ime sektora

Većina obrazaca

Odeljka sa informacijama o zaposlenom

Ime, srednje i prezime ime zaposlenog; Poštanska adresa; Planiranje ID broj; Broj grupe

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Odeljak pacijenata informacija

Ime, srednje i prezime čemu; Datum rođenja; Poštanska adresa; Rod; Odnos zaposlenom

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Dobavljač informacija odeljka

Ime, srednje i prezime ime dobavljača; Poštanska adresa; Broj telefona

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Zahtevanje odeljka sa informacijama o

Datum usluge; Ukupna plaćanja prosleđen

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Zaposleni potpis odeljka

Zaposleni potpis; Datum

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Odeljak ID zaposlenog

ID zaposlenog; Ime, srednje i prezime ime zaposlenog; E-adresu, broj telefona; Datum zapošljavanja; ID zadatka; Plate; Komisija; Upravljač; Ministarstvo

Medicinska Zahtevaj obrazaca

Vrh stranice

Scenario 2: prodaje

Odeljenje prodaje za dole planova za dizajniranje niz InfoPath predloške obrazaca koji će se koristiti za prikupljanje informacija o porudžbine proizvoda "i" Kupci. Preduzeće trenutno koristi sa XML šema u cilju Standardizovanje kolekcije poslovnih podataka. Ova šema koristi prvenstveno marketinga, prodaje i korisnička usluga odeljenja i definiše podataka koja je povezana sa klijentima, proizvodi i porudžbine.

Dizajnere obrazaca u programu InfoPath, možete da kreirate predloška koji su zasnovani na postojeće šeme tako što ćete izabrati opciju XML ili šema u dijalogu " Dizajniranje predloška obrasca ".

Designing a template part that is based on an existing XML Schema

Kada dizajner obrasca kreira komponente predloška, možete da umetnete kontrole na predloška koje su povezane sa odgovarajućim poljima iz u šemi. Dizajneri možete navesti postavke validacije podataka, pravila, izračunate podrazumevane vrednosti i podaci za povezivanje za kontrole u predloška. Kada ste završili sa da su dizajniranje komponente predloška, možete sačuvati i objaviti svoju dostupnost su i drugim dizajnerima obrazaca u organizaciji, možete koristiti predloška u sopstveno predložaka obrazaca.

Kao primer, zaposlene u odeljenju prodaje može da utvrdite da su neophodne sledeće delove predloška.

Deo predloška

Mogući polja

Koristi u

Odeljka klijenta

ID kupca; Ime klijenta; Tip klijenta; Poštanska adresa; Grad; Država/pokrajina; Poštanski broj; Zemlja/region; E-adresa; Broj telefona

Korisnička interakcija obrazaca; informacije o obrascima zahteva; redosled obrazaca; poziv za praćenje obrazaca; demonstracija zahteva; zahtev za uslugom

Red zaglavlja

Ministarstvo; Centar za distribuciju; Organizaciji za prodaju

Korisnička interakcija obrazaca; informacije o obrascima zahteva; redosled obrazaca; poziv za praćenje obrazaca; demonstracija zahteva; zahtev za uslugom

Odeljak redosled statusa

Datum porudžbine; Datumu isporuke; E-adresa

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Odeljak status isporuke

Čemu; Odnos zaposlenom; Datum rođenja

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Odeljka sa informacijama o plaćanju

Tip plaćanja; Datum isplate; Plaćanje beležaka

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Odeljak redosled detalja

ID proizvoda; Količina; Cena po jedinici; Datum prijema; Popust; Ukupnu cenu; Statusa

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Odeljak sa adresom za isporuku

Isporuka ime; Adresa; Grad; Država/pokrajina; Poštanski broj; Zemlja/region

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Odeljak sa adresom za naplatu

Naplata ime; Adresa fakturisanja; Grad; Država/pokrajina; Poštanski broj; Zemlja/region

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Agent prodaje odeljka

Ime agenta; Datum početka; Datum završetka; Posao sektora

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Komisija odeljka

Prodaje organizacije; Prodavac; Komisija količina; Iznos provizije; Iznos naloga; Količina naloga; Procenat količina

Redosled obrazaca; faktura obrazaca

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×