Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

SharePoint 2013 toka posla i performanse u sistemu SharePoint i Project

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o ograničavanju scenarija i ograničenjima za tokove posla koji koriste SharePoint 2013 tok posla u sistemu SharePoint i Project u programu Microsoft 365.

Napomena: SharePoint 2010 tokovi posla su obustavljeni od 1 avgusta, 2020 za nove zakupce i uklonjeni su od postojećih stanara 2020 1.  Ako koristite SharePoint 2010 tokovi posla, preporučujemo migraciju u Power automatizovanje ili druga podržana rešenja. Dodatne informacije potražite u članku SharePoint 2010 toka posla.

Više informacija

Da biste saznali više o ograničavanju u sistemu SharePoint, idite na način na koji da: izbegnete izbacivanje ili blokiranje u sistemu SharePoint.


Da biste saznali više o ograničenjima e-poruka za SharePoint tokovi posla, idite na "dnevna ograničenja za e-poštu su premašena i tok posla je obustavljen" u sistemu SharePoint.


SharePoint 2013 aktivnost toka posla može da se reguliše dva nivoa ograničavanje:

 • SharePoint ograničavanje

 • Ograničavanje usluge toka posla

Ograničavanje usluge toka posla

Otkazivanje se izvršava da bi se dozvolilo korišćenje korektno. Takođe štiti okruženje od štetnih tokova posla i tokova posla koji ne slede najbolje prakse. Nije kontrolisao sistem usluge toka posla. Usluge toka posla i SharePoint su dve nezavisne usluge, a zahtevi za rad u interesu opšteg usluge usluge. U usluzi toka posla, ograničavanje se izvršava na nivou opsega toka posla koji se poravnava sa SharePoint lokacijama. Ograničavanje nije na globalnom nivou. Umesto toga, svaki zadnji deo usluge toka posla prati upotrebu opsega toka posla. Može postojati jedan ili više tokova posla u opsegu tokova posla. Ograničavanje toka posla je dinamično i ponovo će se ponavljati pomoću opsega toka posla i usluge toka posla. 

Usluga toka posla takođe ograničava broj izlaznih zahteva koje može da generiši jedna instanca toka posla. U trajanju od 24 časa, jedna instanca toka posla može da proizvede do 5.000 izlaznih zahteva. Kada se 5.000 odlazni zahtevi generišu u 24-časovnom periodu, tok posla se obustavlja uslugom toka posla.

Stranica " Status toka posla " za tok posla će sadržati informacije o obustavnom toku posla. U ovom scenariju, balon informacija za unutrašnji status prikazaće sledeću poruku:

 • Instanca je premašila kvotu izlaznog HTTP zahteva za 11: vremenski period. 5000 zahtev je postignut u <vreme>.

  Napomena: Čuvar> <vremena predstavlja vreme koje je trebalo da dostignete ograničenje za 5.000 zahteva za tok posla.

Možete da nastavite sa obustavkom toka posla tako što ćete kliknuti na dugme Nastavi za tok posla ili koristiti objekat klijenta SharePoint toka posla posle 24 časa. Ovo mora da se pojavi pre nego što se dovrši tok posla.

Ako tok posla premašuje ograničenje korišćenja CPU, stranica " Status toka posla " za tok posla će sadržati informacije o obustavnom toku posla. U ovom scenariju, balon informacija za unutrašnji status prikazaće sledeću poruku: 

 • Instanca toka posla je premašila ograničenje korišćenja CPU-a gasa od 00:01.2000000 i nije mogla da se istovaruje zato što nije bila stabilna.


Obustavljene instance toka posla će biti obustavljene posle 10 dana. Balončić sa informacijama za unutrašnji status prikazaće sledeću poruku ako se tok posla prekida:

 • Sistemski. aktivnosti. izjave. terminal za rad sa radom: instanca je premeštena iz stanja obustavljanja u prekinuto stanje zato što je istekla.

Prekinuti tok posla će se na kraju očistiti. Kada se dovrši obustavljen tok posla, prikazaće se sledeća poruka:

 • Žao nam je, nešto nije u redu.
  Ne možemo da pronađemo taj tok posla. Dovršene instance se automatski očistuju

Opsezi toka posla

Opseg toka posla je definisan kao lokacija u kolekciji lokacija. Na primer, sledeća URL adresa je za osnovnu kolekciju lokacija i smatra se optikom toka posla:

    https://contoso.sharepoint.com/sites/rootsite

Primer drugog opsega toka posla koji se nalazi na istoj kolekciji lokacija je sledeći. Međutim, ovaj opseg toka posla se nalazi na podsajtu.

    https://contoso.sharepoint.com/sites/rootsite/subsite

Šta je to zahtev?

SharePoint 2013 tokovi posla ugrađeni su u programskom dodatku za SharePoint, a oni koriste odmor API za interakciju sa SharePoint podacima. Da biste saznali više, idite na upoznavanje SharePoint 2013 usluge odmora.

Zahtev je mrežni poziv od usluge toka posla na SharePoint ili Project rest API krajnju tačku. Ne postoji razlika između zahteva za dat zahtev. Radnja i njene aktivnosti za sastavljanje ne doprinose broj zahteva, osim ako zahtev uključuje SharePoint 2013 REST API. Na primer, radnja lista evidentiranje u istoriju može da proizvede pet ili više zahteva za zdravu operaciju. Takođe, ponovo isprobajte logiku se ugrađila u tokove posla u slučaju da nešto poрe po zlu. To može da generiše dodatne zahteve.

Mnoge radnje proizvode zahteve, a zahtevi se umanjeno pomoću najboljih praksi. Na primer, možete da koristite radnju sa stavkom sa liste za ažuriranje umesto polja "više skupa" u trenutnoj radnji stavke da biste smanjili broj zahteva koje izvrši opseg tokova posla, a da ipak ostvarite iste rezultate. 

Preporuke za dizajniranje toka posla

Postoji mnogo načina za generisanje puno zahteva u toku posla koji može da prouzrokuje ograničavanje. Neki opšti primeri su sledeći:

 • Jedan agresivni tok toka posla ili višestruki agresivni tokovi posla

 • Tok posla koji je povezan sa listom ili bibliotekom dok se sadržaj migrira u sistem SharePoint.

 • Prethodne problematične verzije toka posla koje su ispravljene i koje nastavljaju da pokreću instance toka posla koje imaju problematičnu konfiguraciju dok se ne prekine tok posla.

Opseg toka posla koji sprovodi usluga toka posla treba da omogući za tipični tok posla da koristi scenarije predmeta. Međutim, dok logika toka posla postaje sofisticiranija, tok posla može da premašuje bezbedne granice.

Sledeći određeni scenariji toka posla takođe će prouzrokovati ograničavanje.

Scenario 1: tok posla koji se vrti oko monitora za promene

Na primer, možete da potvrdite stavku za ažuriranje umesto da biste čekali da se stavka ažurira.

Scenario 2: Korišćenje toka posla za izvršavanje složenih algoritama

Tokovi posla namenjeni su upravljanju dokumentima, ljudskim procesima i ne otpremanja značajnih kompjuterskih zadataka.

Scenario 3: imate više tokova posla koji koriste aktivnost "Čekanje za događaj u listi"

U ovom scenariju, svaki tok posla će slušati promene na ciljnoj listi. Ako ima mnogo pokrenutih tokova posla, svaki tok posla će morati da reaguje na povećani događaj i eventualno da ponovo pozove SharePoint da bi izvršio neki posao. 

Napomena: To se može desiti i ako postoji mnogo promena na listi za koje je tok posla konfigurisan da se pokrene kada se kreira ili promeni stavka.

Alternative za scenario 1: tok posla koji se vrti oko monitora za promene

Opcija 1: korišćenje SharePoint programskih dodataka i prijemnika spoljnih događaja

Dizajn toka posla treba ponovo da se proceni i treba da se koristi drugačiji pristup dizajnu. SharePoint programski dodaci ili prijemnici spoljnog događaja odgovaraju ovom zadatku.

Opcija 2: dodavanje radnje pauziranja

Možete da poboljšate dizajn toka posla tako što ćete dodati odlaganje (to jest, radnja pauziranja). To bi trebalo da smanji generisan promet. Međutim, to ne menja ukupne nedostatke ovog dizajna.

Opcija 3: korišćenje aktivnosti "Čekanje na promenu polja u trenutnoj stavci"

Umesto da tražite promene pomoću petlje, bolje je da koristite podrazumevane prijemnike događaja. Tok posla može da se pokrene kada se stavka kreira ili promeni. Izvršavanje više zadataka toka posla umesto da imate jedan tok posla u agresivnoj petlja je bolji pristup. Uslovi u toku posla mogu da se konfigurišu da obavljaju rad samo kada je to potrebno.

Dijalog "Opcije početka"

Samo jedna instanca toka posla toka posla može da se pokreće u datom trenutku. 

Drugi pristup je korišćenje polja čekanje da se promeni u trenutnoj aktivnoj aktivnosti stavke

Dizajn toka posla može da koristi kolonu sa izabranim elementom koja ima više vrednosti za izvršavanje izvršavanja toka posla. Samo kada krajnji korisnik izabere odgovarajuću opciju, nastaviće se tok posla. To može da spreči agresivne petlje i nepotrebne instance toka posla. Tok posla se izvršava kada je stavka spremna umesto da izvršava ili pokreće više instanci.

Možete da nadgledate više vrednosti iz više polja pomoću više paralelnih blokova. Tok posla može da sačeka određeno stanje, a zatim nastavi da izvršava datu putanju, kao u sledećem primeru:

 1. Kreiranje promenljive Boolean tipa.

  Dijalog "Uređivanje promenljive"

 2. Postavljanje vrednosti na " ne"

 3. Umetnite paralelni blok, kliknite desnim tasterom miša na blok, a zatim izaberite stavku Više svojstava.

  Dijalog "Svojstva"

 4. U padajućem meniju izaberite promenljivu koju ste kreirali u 1.

 5. Umetnite dva paralelna bloka u umetnuti paralelni blok sa svojstvima " kompleksni uslov ".
   

 6. U prvom od dva paralelna bloka koje ste umetnuli u 5, umetnite polje za čekanje na promenu polja u trenutnoj aktivnoj aktivnosti. Promena aktivnosti tako da nadgleda kolonu sa izabranim elementom. Nemojte nadgledati podrazumevani izbor.

 7. Postavljanje promenljive toka posla koje se koristi za zaustavljanje drugih paralelnih blokova na da.

 8. Ponovite korake 1-7 za druge vrednosti kolone sa izabranim elementom.

 9. Premestite ostale delove originalnog toka posla na položaj posle paralelnih blokova.

Kada jedan od ugnežđenih paralelnih blokova ima sve izvršene aktivnosti, nadređeni paralelni blok će okončati ostale aktivnosti u drugim paralelnim blokovima. To omogućava da se tok posla nastavi. Nadređeni paralelni blok nadgleda ugnežđene paralelne blokade pomoću promenljive.

Opcija 4: pokretanje SharePoint 2010 toka posla iz SharePoint 2013 toka posla

Možete da koristite SharePoint 2010 tok toka posla da biste obavili neke od poslova koje izvršava SharePoint 2013 tip platforme toka posla. To može smanjiti broj zahteva.

Konkretno, SharePoint 2010 tokovi posla mogu da se započnu tako što ćete pratiti promene polja pomoću čekanja za promenu polja u trenutnoj aktivnoj aktivnosti ili da biste izvršili mnoge druge osnovne operacije.

Alternativa scenariju 2: Korišćenje toka posla za izvršavanje složenih algoritama

Ako rešenje zahteva značajne kompjuterske zadatke, trebalo bi da razmotrite razvijanje programskog dodatka za SharePoint. Više informacija potražite u usluzi SharePoint programskidodaci.


I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×