Sinhronizovane datoteke koriste lokalno šifrovanje sistema Windows 10, ali ne i na OneDrive for poslu ili školskom sajtu

Sinhronizovane datoteke koriste lokalno šifrovanje sistema Windows 10, ali ne i na OneDrive for poslu ili školskom sajtu

Ovaj članak sadrži informacije o tome kako se koristi OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe).

Napomena: Da biste odredili koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristite, pogledajte odeljak koja OneDrive aplikacija?

Problem

Uzmite u obzir sledeću situaciju:

Koristite sledeći metod u operativnom sistemu Windows 10 da biste šifrovali sadržaj datoteke ili fascikle:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili datoteku koju želite da šifrujete, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  2. Izaberite karticu Opšte , a zatim izaberite stavku Napredno.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Šifruj sadržaj da biste obezbedili podatke , kliknite na dugme u redui ponovo kliknite na dugme u redu .

Koristite aplikacija za sinhronizaciju za sinhronizovanje šifrovane datoteke ili fascikle:

U ovom scenariju, kada prikazujete sinhronizovanu datoteku ili fasciklu na OneDrive za posao ili školu sajtu, Windows 10 šifrovanje se ne odnosi na datoteku ili fasciklu. Međutim, Windows 10 šifrovanje se odnosi na istu datoteku ili fasciklu na lokalnom čvrstom disku.

Rešenje

Ovo je očekivano ponašanje. Šifrovanje Windows 10 se javlja samo na lokalnom disku na kojem je šifrovana datoteka ili fascikla. Kada se datoteka premesti sa lokalnog diska na OneDrive za posao ili školu lokacije, šifrovanje Windows 10 sa klijenta se više ne primeni.

Dodatne informacije

Sledeće dodatne informacije se odnose na datoteke koje su šifrovane u operativnom sistemu Windows 10 i otpremaju se na OneDrive za posao ili školu ili SharePoint u sistemu Microsoft 365: 

  • Datoteke i fascikle koje se otpremaju u SharePoint u sistemu Microsoft 365 biblioteku dokumenata dostupne su korisnicima kroz uobičajene SharePoint u sistemu Microsoft 365 dozvole.

  • Windows 10 klijent neće šifrovati datoteke ili fascikle u okviru OneDrive za posao ili školu biblioteke na sajtu.

  • Na OneDrive za posao ili školu lokacija, kada kreirate datoteku ili fasciklu koja je konfigurisana da se sinhronizuje pomoću aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe), stavka će se sinhronizovati sa lokalnim računarom kao datoteka ili fascikla bez šifrovanja. Da biste se prijavili, morate da premestite datoteku ili fasciklu iz šifrovane sinhronizovane fascikle (kao što je OneDrive – Stuso) na radnu površinu ili drugu fasciklu, a zatim da je premestite nazad u šifrovanu fasciklu u operativnom sistemu Windows 10.

Napomena: Ovaj članak ne opisuje šifrovanje podataka u SharePoint u sistemu Microsoft 365 i OneDrive za posao ili školu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×