Skupljanje ili razvijanje delova dokumenta

Kada radite na dugom i komplikovanom dokumentu, možete da skupite sve osim dela na koji želite da se usredsredite. Ako mislite da možda opterećujete čitaoce sa previše informacijama, možete i da prikažete sažetke i ostavite svojim čitaocima da otvore sažetke i pročitaju detalje ako žele.

Mogućnost skupljanja i razvijene sadržaja u dokumentu zasnovana je na nivou prikaza strukture. Možete brzo da dodate nivo prikaza strukture i napravite deo dokumenta koji će se koristiti tako što ćete dodati naslov pomoću ugrađenih stilova programa Word.

Naslov 1 je markiran na kartici „Početak“.

Kad primenite stil naslova, videćete mali trougao kada pomerite kursor preko naslova. Kliknite na trougao da biste skupili telo teksta i podnaslove ispod njega.

Naslov sa mogućnošću skupljanja

Savet:  Ako radite na uređaju osetljivom na dodir, da biste videli trougao, dodirnite naslov kako biste tu postavili kursor.

Ponovo kliknite na trougao da biste razvili taj deo dokumenta.

Da biste skupili ili razvili naslove u dokumentu, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Razvij/Skupi > Razvij sve naslove ili Skupi sve naslove.

Meni koji se dobija desnim klikom miša

Kada zatvorite i ponovo otvorite dokument, naslovi će podrazumevano biti razvijeni. Ako želite da se dokument otvara sa skupljenim naslovima, pratite sledeće korake.

  1. Postavite kursor na naslov.

  2. Na kartici Početak kliknite na strelicu u grupi Pasus.

    The arrow to open the Paragraph dialog box is highlighted on the Home tab.

  3. U dijalogu Pasus potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Podrazumevano skupljeno.

    Dijalog „Pasus“

  4. Kliknite na dugme U redu.

Kada radite na dugom, komplikovanom dokumentu u Word aplikaciji za računare, možete da skupite sve osim dela na kojem želite da se fokusirate. Nažalost, ova funkcija još nije u Word za veb.

Ako imate Word program za računare, možete da kliknete na dugme Otvori u programu Word da biste otvorili dokument u programu Word i skupili ili razvili delove dokumenta tamo, ali ti odeljci će se razviti kada dokument prikažete u Word za veb.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u usluzi Word Online

Kada otvorite dokument u programu Word, Skupi ili Razvij delove dokumenta . Zatim pritisnite Ctrl+S da biste sačuvali dokument na prvobitnoj lokaciji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×