Slanje automatskih odgovora „Van kancelarije“ iz programa Outlook

Slanje automatskih odgovora „Van kancelarije“ iz programa Outlook

Postoje dva načina za slanje automatskih odgovora za odsutnost iz kancelarije. Način koji koristite zavisi od tipa naloga e-pošte koji imate.

Kliknite na dugme Datoteka, a zatim izaberite sliku u nastavku koja odgovara vašoj verziji programa Outlook.

Ako vidite dugme Automatski odgovori, pratite korake da biste podesili automatski odgovor.

Ako ne vidite dugme Automatski odgovori, pratite korake da biste koristili pravila za slanje poruke za odsutnost iz kancelarije.

Podešavanje automatskog odgovora

 1. Izaberite stavke Datoteka > Automatski odgovori.

  Automatski odgovori

  Napomena: Za Outlook 2007 odaberite stavke Alatke > Pomoćnik za odsustvovanje.

 2. U polju Automatski odgovori izaberite stavku Šalji automatske odgovore.

  Opcionalno možete da podesite opseg datuma za automatske odgovore. Ovo će isključiti automatske odgovore na datum i vreme koji unesete za vreme završetka. U suprotnom, moraćete ručno da isključite automatske odgovore.

  Napomena: Ako ne vidite stavku Automatski odgovori, koristite opciju „Pravila i obaveštenja“ za podešavanje poruke za odsutnost iz kancelarije.

 3. Na kartici U mojoj organizaciji otkucajte željeni odgovor koji će se slati članovima vašeg tima ili kolegama dok ste odsutni iz kancelarije.

  Unesite svoju poruku automatskog odgovora

  Napomena: Slanje automatskih odgovora u Svako van moje organizacije slaće automatski odgovor za svaku e-poruku, uključujući biltene, oglase i potencijalno, neželjenu e-poštu. Ako želite da šaljete automatske odgovore ljudima izvan vaše organizacije, preporučujemo da odaberete opciju Samo moji kontakti.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali postavke.

Isključivanje automatskih odgovora „Odsutan iz kancelarije“

Kad je Outlook podešen za slanje automatskih odgovora, videćete poruku ispod trake sa ovim informacijama. Izaberite stavku Isključi da biste onemogućili automatske odgovore „Odsutan iz kancelarije“. Ako želite da izmenite datume za automatski odgovor ili poslatu poruku, koristite gorenavedene korake da biste izmenili postavke.

Napomena: Za Outlook 2007, da biste isključili odgovore za odsutnost iz kancelarije, izaberite stavke Alatke > Pomoćnik za odsustvovanje i opozovite izbor u polju za potvrdu Šalji automatske odgovore o odsustvovanju iz kancelarije.

Isključivanje automatskih odgovora

Ažurirajte automatske odgovore na Outlook mobilnoj aplikaciji

Automatske odgovore možete da ažurirate iz programa Outlook za iOS ili Outlook za Android. Kliknite ovde da biste dobili aplikaciju i upravljali automatskim odgovorima u pokretu.

Rešavanje problema: Ne vidim automatske odgovore

Ako ne vidite Automatic Replies nakon izbora stavke „Datoteka“, verovatno koristite Gmail, Yahoo ili drugi POP ili IMAP nalog koji ne podržava funkciju automatskih odgovora u programu Outlook. Možete da podesite pravilo koje će odgovarati na dolazne poruke, ali samo ako ostavite Outlook pokrenut. Više informacija potražite u članku Korišćenje pravila za slanje poruke o odsutnosti iz kancelarije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×