Slanje obrasca i prikupljanje odgovora

Savet:  Saznajte više o funkciji Microsoft Forms ili počnite sa radom odmah i kreirajte anketu, test ili upitnik. Želite naprednije brendiranje, tipove pitanja i analizu podataka? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Uz Microsoft Forms možete da pošaljete obrazac ili test studentima, roditeljima i kolegama i da njihove odgovore prikupljate na nekoliko različitih načina, u zavisnosti od potreba.

 1. U Microsoft Forms (https://forms.office.com) otvorite obrazac ili test. 

 2. Izaberite stavku Prikupljaj odgovore.

  Tabla "Prikupljanje odgovora" sa opcijom "Teams"
   

  Napomena: Ako ste na sajtu za mobilne uređaje, uverite se da ste na kartici Pitanja, a zatim pritisnite dugme sa strelicom u centru.

 3. U okviru Slanje i prikupljanje odgovora izaberite padajuću listu i izaberite grupu korisnika lokacije iz sledećih opcija: 

  • Svako može da odgovori – Svako unutar ili izvan organizacije može proslediti odgovore na obrazac ili test.

  • Samo osobe iz moje organizacije mogu da odgovore – Samo osobe iz vaše organizacije, prijavljene pomoću poslovnog ili školskog naloga, mogu da proslede odgovore na obrazac ili test.

  • Određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore – Samo osobe ili grupe u vašoj organizaciji koje navedete mogu da odgovore na obrazac ili test. Morate da dovršite polje Unesite ime, grupu ili adresu e-pošte .

   Napomene: 

   • Samo osobe iz moje organizacije mogu da odgovore i određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore dostupne su samo Office 365 Education i Microsoft 365 Apps za manje firme korisnicima. Korisnici sa drugim poštanskim sandučićima, kao što su oni hostovani na namenskim Exchange Server kojima se pristupa putem REST API-ja, nisu podržani. Saznajte više.

   • Kada izaberete opciju Određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore, možete da odredite ukupno do 100 pojedinačnih imena ili imena grupa. Od 100- ograničenja možete da naznačite do 20 grupa (a svaka grupa može da sadrži do 1000 pojedinaca). Na primer, možete da prikupite odgovore od 80 pojedinaca i 20 grupa za ukupno 100.

 4. Kopirajte URL. Izaberite stavku Kopiraj i potvrdite izbor u polju za potvrdu Skrati URL adresu ako želite kraći URL od navedenog. 

  Napomena: Opcija Skrati URL nije dostupna kada se prijavite u Forms sa Microsoft ličnim nalogom (Hotmail, Live ili Outlook.com) ili ako koristite sajt za mobilne uređaje. 

 5. Izaberite ikonu poziva za odabrani način isporuke. Opcije su:

 • Obratite se Forms contact iconza Outlook ili Teams-Add i potvrdite izbor u polju za potvrdu za Outlook ili Teams, ažurirajte podrazumevanu belešku ako je potrebno i kliknite na dugme Pošalji.

  Napomene: 

  • Ako šaljete obrazac ili test u usluzi Teams, možete da ga pošaljete osobi, grupi za ćaskanje u usluzi Teams ili Teams kanalu kada izaberete pozvane osobe.

  • Kada unesete Outlook adresu za adresu, outlook polje za potvrdu ako je podrazumevano popunjeno.

 • QR kôd Dugme „Preuzmi QR kôd“– Izaberite Ikonu QR> preuzmi.

  Napomena: Umetnite preuzetu .png gde predviđena publika može da ga skenira pomoću skenera QR koda.

 • Ugradi Dugme „Još opcija“ – Kliknite na ikonu Ugradi >kopiranje.

Napomena: Svako ko dobije vezu obrasca putem e-pošte moći će da prosledi e-poruku drugim osobama koje mogu potencijalno da vide i dovrše obrazac. Međutim, ako je obrazac postavljen na Samo ljudi u mojoj organizaciji mogu da odgovore ili Određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore, samo pojedinci i grupe koje definišete – bilo da su svi u organizaciji ili samo određeni pojedinci i grupe – mogu da prikažu obrazac i odgovore na njega (čak i ako im je prosleđena e-poruka).

 Upravljanje obaveštenjima i odgovorima

Da biste saznali kako da podesite i upravljate obaveštenjima o odgovoru u postavkama i opcijama za odgovaranje na obaveštenja, pogledajte članak Slanje poziva obrasca i upravljanje obaveštenjima.

Povratne informacije za Microsoft Forms

Želimo da čujemo vaše mišljenje! Da biste poslali povratne informacije o usluzi Microsoft Forms, idite u gornji desni ugao obrasca i izaberite stavke Dodatne postavke obrasca Dugme „Još opcija“ > Povratne informacije.

Takođe pogledajte

Isprobajte Microsoft Forms

Podešavanje ankete tako da se imena ne snimaju prilikom prikupljanja odgovora

Provera rezultata obrasca

Deljenje obrasca radi saradnje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×