Slanje obrasca i prikupljanje odgovora

Slanje obrasca i prikupljanje odgovora

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da snimate i analizirate povratne informacije o poslovnim klijentima? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Pomoću Microsoft Forms možete da pošaljete obrazac ili kviz studentima, roditeljima i kolegama i da prikupljate odgovore na nekoliko načina, u zavisnosti od vaših potreba.

Slanje i prikupljanje odgovora

 1. U Microsoft obrascima otvorite obrazac ili kviz za koji želite da prikupljate odgovore.

 2. Izaberite stavku Deli.

 3. U oknu " Deljenje " u okviru stavke Slanje i prikupljanje odgovoraizaberite padajuću listu da biste videli opcije iz kojih želite da prikupljate odgovore.

  Slanje i prikupljanje opcija odgovora u Microsoft obrascima. Opcije imaju opciju kopiranja, kopiranje QR koda, kôd ugrađivanje i povezivanje e-pošte.

  • Samo osobe u organizaciji mogu da odgovore samo na osobe u okviru organizacije, koje su potpisane pomoću poslovnog ili školskog naloga, mogu proslediti odgovore na obrazac ili kviz.

   Napomena: Samo osobe u organizaciji mogu da odgovore na dostupne su samo za Office 365 obrazovanje i Microsoft 365 Apps za manje firme korisnike. Da biste pristupili ovoj postavci, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

  • Svako sa vezom može da odgovori – svako unutar ili izvan vaše organizacije može proslediti odgovore na obrazac ili test.

  • Određene osobe u organizaciji mogu da reaguju samo na korisnike ili grupe u organizaciji koje navedete mogu da odgovore na obrazac.

   Napomena: Samo osobe u organizaciji mogu da reaguju i specifične osobe u organizaciji mogu da odgovore na dostupne su samo za Office 365 obrazovanje i Microsoft 365 Apps za manje firme korisnike. Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste pristupili ovim postavkama.

   Napomene: 

   • Određene osobe u mojoj organizaciji mogu da odgovore na osobe i grupe samo u okviru organizacije. Možete da odredite ukupan broj od 100 pojedinačnih imena ili imena grupa. Od 100 ograničenja, možete da odredite najviše 20 grupa (svaka grupa može da sadrži do 1.000 pojedinaca). Na primer, možete da prikupljate odgovore od 80 pojedinaca i 20 grupa za ukupno 100.

   • Postepeno se okrećemo određene osobe u organizaciji mogu da odgovore na opciju, koja će uskoro biti dostupna.

 4. Zatim odaberite kako želite da tražite odgovore.

  Dugme „Kopiraj i nalepi vezu“

  Kliknite na dugme Poveži , a zatim izaberite ili dodirnite stavku Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje Veb adresu. Kopirajte i nalepite ovu jedinstvenu vezu bilo gde (npr. Beležnica deljene klase) namenska publika može da vidi i klikne na nju da bi pristupila obrascu ili testu.

  Dugme „Preuzmi QR kôd“

  Kliknite na dugme QR kôd , a zatim kliknite na dugme Preuzmi , koje će preuzeti QR kôd kao. png datoteku. Umetnite. png gde god željena publika može da je skenira QR kôd čitač, na primer mobilni uređaj, da biste pristupili obrascu ili testu.

  Dugme „Još opcija“

  Izaberite dugme Ugradi , a zatim kliknite na dugme Kopiraj. Nalepite ovaj kôd za ugrađivanje u Veb stranicu, uticaj ili dokument.

  Dugme „Pošalji vezu e-poštom“

  Kliknite na dugme E-pošta. Kada se pojavi određena aplikacija za e-poštu, dodajte e-adrese osoba za koje nameravate da budu obrazac. Microsoft Forms uključuje kratku belešku u telu e-pošte i povezanost sa obrascem. Možete prilagoditi e-poruku kako želite.

  Napomena: Ako izaberete stavku određene osobe u organizaciji, imena osoba i grupa koje ste naveli će biti unapred naseljeno u redu "Bcc" u e-pošti. Izmenite e-poštu po potrebi pre slanja.

  Napomena: Svako ko prima vezu obrasca putem e-pošte može da prosledi e-poštu drugim osobama koje mogu potencijalno da vide i završe obrazac. Ako je obrazac podešen na samo osobe iz moje organizacije mogu da reaguju ili specifične osobe u mojoj organizaciji mogu da reaguju, samo pojedinci i grupe koje definišete – da li svi u organizaciji ili samo određeni pojedinci i grupe mogu da prikažu i odgovore na obrazac (bez obzira na to da li im je e-poruka poslata).

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Isprobajte Microsoft Forms

Provera rezultata obrasca

Deljenje obrasca radi saradnje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×