Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Poruka koja je šifrovana putem Microsoft 365 poruka isporučuje se u prijemno poštansko sanduče primaoca, kao i svaka druga e-poruka. Ako primalac ima Outlook 2013 ili 2016 iMicrosoft 365 nalog e-pošte, videće upozorenje o ograničenim dozvolama stavke u oknu za čitanje. Kada otvori poruku, primalac može da je prikaže kao i svaku drugu.

Napomi:Nedavno smo objavili smernice samo za šifrovanje u verziji Outlook za verzije 2019 i Microsoft 365. To znači da poruke na koje su primenjene nove smernice samo za šifrovanje mogu da se pročitaju direktno u aplikaciji Outlook na vebu, u aplikaciji Outlook za iOS i Android, a sada i Outlook za verzije računara 2019 i Microsoft 365. Drugi klijenti će videti poruku sa linkom. Ta veza će morati Microsoft 365 korisnicima da Outlook na vebu kako bi pročitali poruku. Od korisnika sa drugim nalozima e-pošte biće zatraženo da dobiju jedno vreme koda i pročitaju poruku u prozoru pregledača. 

Ako primalac koristi drugi klijent e-pošte ili nalog e-pošte, kao što je Gmail ili Yahoo, videće vezu koja mu je dostupna da se prijavi kako bi pročitao e-poruku ili da zahteva jednovremeni kod da bi prikazao poruku u veb pregledaču.

Slanje šifrovane poruke pomoću Outlook za računar

Postoje dva primarna načina slanja šifrovanih poruka.

Vaš admini77 može da definiše pravila za automatsko šifrovanje poruka koje zadovoljavaju određene kriterijume. Na primer, vaš adminitar može da kreira pravilo koje šifruje sve poruke poslate izvan organizacije ili sve poruke koje pominju određene reči ili fraze. Pravila šifrovanja će automatski biti primenjena. 

Ako želite da šifrujete poruku koja ne ispunjava unapred definisano pravilo ili ga vaš administrovani sistem nije podesio, možete da primenite mnoštvo različitih pravila za šifrovanje pre slanja poruke. Da biste poslali šifrovanu poruku iz sistema Outlook 2013 ili 2016 ili Outlook 2016 za Mac, izaberite Opcije > Dozvole ,a zatim izaberite opciju zaštite koja vam je potrebna. Šifrovanu poruku možete da pošaljete i tako što ćete izabrati dugme "Zaštiti" Outlook na vebu.

Prikaz šifrovane poruke i odgovaranje na Microsoft 365 korisnika pomoću Outlook za računar

Ako ste uMicrosoft 365, možete da čitate poruke šifrovane smernicama samo za šifrovanje ili "ne prosleđivanje", ili prilagođene predloške zaštite u programima Outlook 2013 i Outlook 2016 za PC, Outlook 2016 za Mac i Outlook na vebu, Outlook za iOS i Outlook za Android i Outlook na vebu, kao i u uslugama Outlook za iOS i Android i Outlook za PC na mesečnom ciljnom kanalu. Microsoft 365 korisnicima polugodišnji kanala biće preusmešteni u Outlook na vebu kako bi pročitali poruku. Od korisnika sa drugim nalozima e-pošte biće zatraženo da dobiju jedno vreme koda i pročitaju poruku u prozoru pregledača.

Odgovaranje na šifrovanu poruku

  1. Odaberite stavku Odgovori ili Odgovori svima.

  2. Na stranici koja se pojavi otkucajte odgovor i odaberite stavku Pošalji. Šifrovana kopija poruke sa odgovorom vam se šalje.

Prikaz šifrovane poruke i odgovaranje na Microsoft 365 pomoću Outlook za računar

Ako ne koristite ovu Outlook Microsoft 365, šifrovana poruka će sadržati vezu u telu poruke.

  1. Izaberite stavku Pročitaj poruku.

  2. Izaberite kako želite da se prijavite da biste pročitali poruku. Ako je vaš dobavljač e-pošte Google, Yahoo ili Microsoft, možete da izaberete Prijavite se uz Google, Yahoo ili Microsoft. U suprotnom, izaberite prijavite se sa jednovremenim kodom.

  3. Kada dobijete kod u e-poruci, napravite e-poruku za kod, a zatim se vratite na veb stranicu na kojoj ste zahtevali kod i unesite kod, a zatim kliknite na dugme NASTAVI.

    Savet: Svaki kod ističe posle 15 minuta. Ako dođe do toga ili ako iz bilo kog razloga ne možete da otvorite poruku, počnite ponovo tako što ćete ponovo otvoriti prilog i slediti korake.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×