Slika ili drugi objekat se pojavljuju delimično sa stranice

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Objekat je postavljen blizu ivice stranice da budu u oblasti koja se ne štampa većini stonih štampača. Ako ovo ne ispravi, objekat će se odštampati.

Objekat je nešto od sledećeg:

 • Automatski oblik

 • Tabele

 • Okvir za tekst

 • Slika ili clip art kolekcije

Oblasti stonog zavisi od stonog štampača štampate. Kontrolor dizajna će izvršiti upit štampača koji ste izabrali Odštampaj na kartici " datoteka " za utvrđivanje oblasti stonog. Međutim, ako Kontrolor dizajna mogu potrebne informacije iz štampač, on će preuzeti podrazumevane oblasti stonog 0,25 inča (0,6 cm).

Da biste pronašli i izabrali stavku, kliknite na poruku o grešci u oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na strelicu i zatim kliknite na dugme Idi na ovu stavku.

Da biste potvrdili da je problem, utvrđivanje oblasti stonog štampača, štampanje uzorak stranice ili konsultantske dokumentaciju štampača. Zatim, ako je potrebno, premestite objekat.

Premeštanje objekta

Možete da pomerate objekat ili grupu objekata tako što ćete prevući, prevlačiti ili koristite mere da biste je postavili na stranici.

Prevucite objekat na novi položaj

 1. Postavite pokazivač miša iznad objekta dok se pokazivač promeni u premestite pokazivač Pokazivač za premeštanje .

 2. Prevucite objekat na novi položaj. Da biste prevukli objekat u pravu liniju, držite pritisnut taster SHIFT dok prevlačite objekat.

  Napomena: Ako je uključena neka od komandi za kačenje , objekat može da se Prikači za najbliži vodič, objektima i lenjiru kada otpustite taster miša.

Guranje objekta

 • Izaberite objekat, a zatim pritisnite neki od tastera sa strelicama za premeštanje objekta u željenom pravcu.

  Objekat premešta za određenu daljinu svaki put kada pritisnete taster sa strelicom. Podrazumevano guranje rastojanje je 0.13 in (ili njen ekvivalent ako koristite drugi jedinice mere). Međutim, možete da promenite guranje rastojanje.

  Kako?

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

  2. U okviru opcije uređivanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristite prilagođene guranje postavku , a zatim otkucajte udaljenost koju želite objekte da biste premestili kada ste ih guranje.

Objekat precizno postavljanje na stranici

 1. Kliknite desnim tasterom miša na objekat, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Oblikuj < tip objekta > .

 2. Na kartici raspored , u okviru Položaj na straniciunesite pozitivne mere za horizontalni i vertikalni položaj objekta ili grupe objekata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×