Kada se aplikacija Office neočekivano pre nego što sačuvate najnovije promene, sledeći put kada otvorite aplikacija Office, oporavak dokumenta se automatski otvara da bi vam pomogao da vratite datoteku. Spasavanje dokumenta navodi sve otvorene datoteke koje ste otvarali i koje su oporavljene u poslednjim vremenskim periodima kada ste ih sačuvali, poslednje vreme kada su automatski sačuvane (ako je datoteka u OneDrive ili SharePoint i ako ste Microsoft 365 pretplatnik) ili poslednji put kada su automatski oporavljeni.  

Da biste videli celo okno "Spasavanje dokumenta", postavite pokazivač iznad desne ivice okna dok ne vidite strelicu koja upućuje nalevo i nadesno. Zatim kliknite na strelicu i prevucite je nadesno da biste proširili okno Spasavanje dokumenta.

Savet: Ako ste pretplatnici naMicrosoft 365, najbezbedniji način za rad je da uskladištite datoteke na računaru OneDrive ili SharePoint i koristite automatsko čuvanje.

Kako da odlučim koje datoteke da sačuvam?

Ako vidite više datoteka navedenih u oknu Spasavanje dokumenta, a niste sigurni koje da sačuvate, potražite datum i vreme kreiranja svake datoteke, koje se pojavljuje ispod imena datoteke. Ako vidite više verzija iste datoteke, verovatno ćete želeti da otvorite onu sa poslednjim vremenom jer će imati najnovije promene. Možete kliknuti na svaku datoteku da biste otvorili dokument i pregledali ga ili na strelicu nadole sa desne strane bilo koje datoteke u oknu Spasavanje dokumenta, a zatim izabrati jednu od sledećih datoteka, u zavisnosti od opcija koje vidite:

  • Otvaranje ili prikaz za redigovanje datoteke

  • Sačuvaj kao da biste sačuvali datoteku

  • Izbriši da biste izbrisali datoteku

  • Zatvorite da biste zatvorili datoteku

  • Prikaži popravke da biste videli da li su otkrivene i popravljane neke greške u datoteci

AutoRecovered file listed in the Document Recovery pane

Originalni dokument koji je poslednji put sačuvao korisnik naveden u oknu "Spasavanje dokumenta"

Kada otvorite bilo koju datoteku na listi, možete da nastavite da radite na listi ili da je sačuvate. Kada oporavite sve dokumente koje želite da sačuvate, kliknite na dugme Zatvori ,a zatim izaberite jednu od sledećih opcija: 

  • Da, želim da pregledam ove datoteke kasnije (najbezbednija opcija) -  Izaberite ovu opciju ako niste sigurni da li su vam potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

  • Ne, ukloni datoteke. Sačuvao sam one koje su mi potrebne-  Izaberite ovu opciju ako ste sigurni da vam nisu potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Ako kliknete na dugme Zatvori bez pregledanja svih oporavljenih datoteka, videćete opciju da ih kasnije ponovo prikažete. Sledeći put kada otvorite aplikaciju imaćete opciju da sačuvate ili da uklonite te datoteke automatskog spasavanja.

Saznajte više

Šta je to automatsko čuvanje?

Kako da uključim automatskoklasno prihvatanje?

Potrebna vam je pomoć?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×