Pređi na glavni sadržaj

Spasavanje Word datoteka i dokumenata

Kada se Office aplikacija neočekivano zatvori pre nego što sačuvate najnovije promene, oporavak dokumenta automatski se otvara kada sledeći put otvorite Office aplikaciju kako bi vam pomogao da dobijete datoteku nazad.

Savet: Ako steMicrosoft 365 pretplatnik, najbezbedniji način za rad jeste da uskladištite datoteke u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint i da koristite Automatsko čuvanje.

Kako da odlučim koje datoteke da sačuvam?

Okno „Oporavak dokumenta“

Ako na listi dostupne datoteke vidite više datoteka u oknu za spasavanje dokumenta i niste sigurni koje želite da sačuvate, datum i vreme kreiranja bilo kog automatski sačuvanog dokumenta pojaviće se ispod imena dokumenta i možda će vam pružiti trag koje datoteke želite da spasete.

Ako vidite više verzija iste datoteke, verovatno ćete želeti da otvorite onu sa poslednjim vremenom jer će imati najnovije promene. Možete i da izaberete svaku datoteku da biste otvorili i pregledali dokument.

Kada otvorite datoteku na listi, možete da nastavite da radite u njoj i možete da zatvorite okno za oporavak dokumenta kada spasete sve dokumente koje želite da sačuvate.

Brisanje neželjenih spasena datoteka

 1. Kliknite na strelicu pored imena datoteke u oknu za oporavak.

 2. Izaberite stavku Izbriši.

 3. Potvrdite brisanje tako što ćete izabrati stavku da.

Zatvaranje spasene datoteke

Ako kliknete na dugme Zatvori bez pregledanja svih oporavljenih datoteka, videćete opciju da ih kasnije ponovo prikažete. Sledeći put kada otvorite aplikaciju imaćete opciju da sačuvate ili da uklonite te datoteke automatskog spasavanja.

Dijalog "Čuvanje sistema za spasavanje dokumenata"

Da, želim da pregledam ove datoteke kasnije (najbezbednija opcija) -  Izaberite ovu opciju ako niste sigurni da li su vam potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Ne, ukloni datoteke. Sačuvao sam one koje su mi potrebne-  Izaberite ovu opciju ako ste sigurni da vam nisu potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Oporavak datoteke sačuvanu pomoću automatskog spasavanja

Aplikacija će se obično automatski oporaviti kada sledeći put otvorite aplikaciju posle otkazivanja napajanja ili drugog neočekivanog isključivanja tako što ćete videti da datoteka za spasavanje postoji i da ga automatski otvara.  Ako želite da zadržite spasenu datoteku, trebalo bi odmah da je sačuvate pre nego što je zatvorite ili uredite.

Ako želite da pronađete bilo koje datoteke automatskog spasavanja na računaru, prebacite se na Tražilac,a zatim kliknite na dugme Idi > Idite u fasciklu (ili pritisnite taster SHIFT + COMMAND + G) i unesite odgovarajuću putanju fascikle kao što je prikazano ispod. Zamenite <username> pomoću korisničkog imena:

Najnovije verzije

/Users/<username>/library/containers/com. Microsoft/podaci/biblioteke/željene postavke/automatsko spasavanje

Office 2011

unos "/users/username/bibliotekar/Application support/Microsoft/Office/Office 2011 automatsko spasavanje"

Napomene: 

 • Fascikla "Automatsko spasavanje" je skrivena fascikla, tako da je verovatno nećete videti ako samo pokušate da se krećete ka njoj u članku pronalazaи. Koristite alatku Idi na fasciklu i unesite punu putanju da biste ovo zaobišli.

 • Ako zatvorite datoteku i kliknite na dugme ne Sačuvaj, datoteka za automatsko spasavanje će biti izbrisana jer Office pretpostavlja da je sve u redu i da datoteka automatskog spasavanja nije potrebna.

Oporavak teksta iz oštećene datoteke u programu Word

 1. Izaberite stavke Word > Željene postavke.

 2. U okviru Alatke za autorstvo i proveruizaberite stavku Opšte .

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potvrdi konverziju formata datoteke , a zatim zatvorite dijalog Opšte .

 4. Idite u datoteku > Otvori. Za Office 2011 idite na standardnu > Open 

 5. U meniju Otvori izaberite stavku oporavljanje teksta. Za Office 2011 otvorite stavku " Omogućavanje iskačućeg menija", izaberite stavku spasi tekst iz bilo koje datoteke.

 6. Otvorite dokument.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×