Spoljne podatke za povezivanje onemogućena

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problem

Kada pokušate da otvorite je. IQY. OQY. RQY ili. DQY datoteka pomoću programa Excel, dobićete poruku o grešci koja navodi da je datoteka podataka za povezivanje je onemogućena jer dolazi sa nepouzdani lokacije.

Onemogućio ovu datoteku podataka za povezivanje jer to dolazi sa nepouzdani lokacije. Ako imate poverenja u izvor datoteke, premestite ga u bezbednu fasciklu kartice i ponovo je otvorite.

Prvo rešenje

  1. Kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite datoteku.

  2. Otvorite Istraživač datoteka (Windows taster + E), izaberite datoteku, zatim kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Svojstva.

  3. Na dnu dijalog "Svojstva", biće sledeću poruku: Bezbednost: datoteka potiče sa drugog računara i je možda blokiran vam pomažu da zaštitite računar. Provera Otključaj, a zatim izaberite stavku Primeni.

Druga rešenja

  1. Kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite datoteku.

  2. Otvorite Istraživač datoteka (Windows taster + E), a zatim premestite datoteku na naznačenu pouzdanu lokaciju.

Treći rešenja

Ako nijedna od prethodnih rešenja radi, je moguće da postavke centra za pouzdanost blokiraju ovaj tip datoteke.

  1. Kliknite na dugme u redu, a zatim izaberite stavke datoteka > Opcije > Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > Postavke blokiranja datoteke.

  2. Pomerite se nadole do Microsoft Office datoteke upita u odeljku Tip datoteke , opozovite izbor otvoren, i zatim kliknite na dugme u redu.

Druga mogućnost je da

Ako nijedan od gorenavedenih rešenja radi, obratite se administratoru sistema.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×