Stvari koje treba da razmotre administratori za funkciju modernog prevodioca u sistemu Office

Počevši od verzije 1710 izdanje Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, zamenjujemo trenutne funkcije u klijentskom prevođenju sa skupom skupu funkcija prevodioca koja je uključena isključivo pomoću usluge Microsoft prevodioca zasnovan na oblaku.

Kao administrator ili stručnjak odgovoran za primenu i upravljanje Office u organizaciji, verovatno se pitate šta ova promena znači za vas.

Napomene: 

 • Od 16 septembra, 2020, ova funkcija je dostupna i korisnicima koji su pokrenuliOutlook za Microsoft 365 na Beta kanalu.

 • Ova funkcija je sada dostupna kupcima u GCC-H stanari koji rade na gradnji 16.0.13127 ili novije verzije.

Pregled prevodioca

Nova funkcija prevodioca pruža nekoliko najvećih pogodnosti za većinu klijenata, na primer sledeće:

 • Izvorni jezici se automatski otkrivaju.

 • Podržani su višejezički dokumenti.

 • Korisnici mogu da traže prevode za izabrane reči, fraze i druge izbore.

 • Korisnici mogu da umetnu prevode u dokument sa očuvanjem oblikovanja i ispravkom.

 • Korisnici mogu da kreiraju na-zahtjev prevedene kopije dokumenata direktno u aplikaciji.

 • Podrazumevani Prevod teksta je dostupan na više od 70 jezika.

Imajte u vidu da je lista iznad samo uzorak. Određena funkcionalnost i ponašanje prevodioca mogu zavisiti od aplikacije, da bi se prilagodili scenariji ili razlike toka posla.

Tokom vremena, pomoć će možda biti dodata prevodiocu da bi bolje asistirala korisnicima radi na jezicima koji nisu maternji.

Promene funkcija zastarele prevođenja u sistemu Office

U poređenju sa funkcijama prevođenja može postojati gubitak funkcionalnosti. Na primer, nećete moći da izvršite nijednu od sledećih radnji sa inicijalnim izdanjem modernog prevodioca:

 • Obavljanje vanmrežnih ili lokalnog pogleda reči ili fraza pomoću instaliranih dvojezičnih rečnika.

 • Korišćenje mini-prevodioca za prevođenje pojedinačne reči kada se nalazi iznad reči.

 • Konfigurišite prilagođene dobavljače usluge prevođenja, kao što su lokalno ili dobavljači nezavisnih proizvođača, koji su trenutno Konfiguriši broj jezika (kroz okno istraživanja).

 • Omogućavanje ili onemogućavanje određenih jezika ili različitih jezika izvan podrazumevanog skupa. Na primer, onemogućite jedan od jezika ili omogućavate dodatni jezik.

Potrebni podaci o servisu

Da biste obavili zahtevani prevođenje Office mora da pošalje izabrani tekst usluzi automatizovanog prevodioca korporacije Microsoft. Kada se završi Prevod mašine, tekst i prevod ne skladište se u našoj usluzi. Više informacija potražite u članku potrebni podaci o servisu za Office.

Radnje koje administratori mogu da preuzmu da biste konfigurisali mogućnosti prevođenja dostupne u sistemu Office

Ako želite da koristite funkciju nova savremena prevodioca u Office, ne morate ništa da uradite da biste se pripremili za ovu promenu. Kada ažurirate na verziju 1710, prevodilac će biti dostupan za korišćenje.

Ali, ako želite više vremena da se pripremite za ovu promenu ili bolje Konfiguriši prevodioca u organizaciji, možda ćete želeti da razmotrite sledeće opcije:

 • Primena prilagođene trake ako želite da korisnici imaju lak pristup novim komandama prevođenja. Imajte u vidu da nova funkcija prevodioca koristi druge ID-ove kontrole na traci sa alatkama (TCIDs) od funkcija prevoda nasleđa.

 • Nastavite da koristite postojeće funkcije prevođenja Office, a ne novu funkciju modernog prevodioca. Da biste to uradili, Preuzmite najnovije datoteke predložaka smernica grupe i omogućite postavku smernica za novu upotrebu nasleđa .

 • Onemogućite sve funkcije prevođenja zasnovane na mreži, uključujući prevodioca i funkcije prevođenja iz nasleđa. Da biste to uradili, koristite smernice grupe i omogućite podešavanje smernica za Korišćenje mašinskog prevođenja na mreži i onemogućite postavke smernica za prevođenje na mreži .

Dodatne informacije o postavkama smernica grupe za funkcije prevođenja

Sledeća tabela pruža dodatne informacije o postavkama smernica grupe koje se odnose na mogućnosti prevođenja.

Napomena: Nemojte se baciti na činjenicu da neka imena datoteka i putanje mogu da kažu "Word". Postavke će se takođe primeniti na Excel i PowerPoint.

Ime postavke smernica

Opis

ADMX/ADML ime datoteke

Putanja1

Korišćenje funkcija za prevođenje nasleđa

Ova postavka smernica omogućava vam da koristite funkcije za prevođenje nasleđa u Office aplikacijama, kao što je Word, umesto funkcije prevodioca, koja koristi uslugu Microsoft prevodilac zasnovana na oblaku.

Funkcije za zastareli prevođenje su sledeće:

 • Prevod celog dokumenta koristeći dvojezični prikazivač zasnovan na pregledaču.

 • Prevod izabranog teksta pomoću okna istraživanja.

 • Prevod pojedinačne reči prilikom nadviđenja nad reиju pomoću mini-prevodioca.

Možda ćete morati da koristite funkcije prevoda nasleđa u posebnim slučajevima koji zahtevaju dodatnu konfigurazionu, na primer kada koristite dobavljače prevođenja klijenata.

Ako omogućite ovu postavku smernica, komande za prevođenje, kao što su one na traci ili u priručnom meniju, koristiće funkcije prevoda nasleđa umesto funkcije prevodioca.

Ako onemogućite ili ne konfigurišete ovu postavku smernica, komande prevođenja, kao što su one na traci ili u priručnom meniju, koristiće funkciju prevodioca umesto funkcija prevođenja iz nasleđa.

Napomena: Ova postavka smernica se primenjuje samo na aplikacije i verzije sistema Office, kao što Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, koje podržavaju funkciju prevodioca.

Office

Microsoft Office 2016 \ više

Nije korišćenje mašinskog prevođenja na mreži2

Ova postavka smernica omogućava vam da sprečite korišćenje mašinskog prevođenja na mreži da se koristi za prevođenje dokumenata i teksta kroz okno istraživanja.

Ako omogućite ovu postavku smernica, usluge mašinskog prevođenja na mreži ne mogu se koristiti za prevođenje dokumenata i teksta kroz okno istraživanja.

Ako onemogućite ili ne konfigurišete ovu postavku smernica, usluge mašinskog prevođenja na mreži mogu da se koriste za prevođenje teksta kroz okno istraživanja.

Word

Microsoft Word 2016 \ više

Korišćenje rečnika za prevođenje na mreži3

Ova postavka smernica omogućava vam da sprečite korišćenje rečnika na mreži za prevod teksta kroz okno istraživanja.

Ako omogućite ili ne konfigurišete ovu postavku smernica, rečnici na mreži mogu da se koriste za prevođenje teksta kroz okno istraživanja.

Ako onemogućite ovu postavku smernica, rečnici na mreži se ne mogu koristiti za prevođenje teksta kroz okno istraživanja.

Word

Microsoft Word 2016 \ više

1 Sve putanje počinju sa konfiguracionim korisničkim predlošcima \ Policies\administrativne predloške \

2 Ako je ova postavka smernica kompatibilna sa ispravnošću, ako je ova postavka smernica omogućena, ali postavka smernica "koristi zastarele prevođenja" nije omogućena, funkcija modernog prevodioca će biti potpuno onemogućena, pošto prevodilac trenutno ne podržava režim rada van mreže. Da biste koristili funkcije prevoda nasleđa, ali bez pomoću mašinskog prevođenja na mreži, omogućite i postavku smernica "koristi zastarele prevođenja".

3 Ako je ova postavka smernica omogućena, ali postavka smernica "koristi zastarele prevođenja" nije omogućena, ne postoji efekat na funkciju savremenog prevodioca, pošto je prevodilac čisto mašinsko prevođenje i ne koristi rečnike za prevođenje.

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×