Svojstvo „AllowBuiltInToolbars“

Možete da koristite svojstvo AllowBuiltInToolbars da biste naveli da li korisnik može da prikaže Microsoft Office Access 2007 ugrađene trake sa alatkama. Na primer, možete da koristite svojstvo AllowBuiltInToolbars da biste sprečili korisnika da vidi Access ugrađenu traku sa alatkama u aplikaciji baze podataka.

Postavka

Svojstvo AllowBuiltInToolbars koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

True (–1)

Dozvolite prikaz ugrađenih traka sa alatkama.

False (0)

Ne dozvolite prikaz ugrađenih traka sa alatkama.


Najlakši način da postavite ovo svojstvo je pomoću opcije Dozvoli ugrađene trake sa alatkama na kartici Pokretanje dijaloga Opcije programa Access dijalog, koji je dostupan tako što kliknete na Dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta , a zatim izaberete stavku Opcije programa Access. Ovo svojstvo možete da podesite pomoću makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

Da biste postavili svojstvo AllowBuiltInToolbars pomoću makroa ili Visual Basic for Applications (VBA) koda, prvo morate da postavite svojstvo u dijalogu Pokretanje jednom ili da kreirate svojstvo na sledeće načine:

  • U Microsoft Access bazi podataka (.mdb ili .accdb), možete da ga dodate korišćenjem metoda CreateProperty i da ga uvrstite u kolekciju Svojstva objekta Baza podataka.

  • U okviru Microsoft Access projekat (.adp), možete da ga dodate kolekciji AccessObjectProperties objekta CurrentProject pomoću metoda Dodavanje.

Primedbe

Korisnik može da izmeni ugrađene trake sa alatkama samo kada je svojstvo AllowToolbarChanges postavljeno na True i svojstvo AllowBuiltInToolbars postavljeno na True.

Ako je svojstvo AllowBuiltInToolbars postavljeno na False, ne možete da koristite radnju ShowToolbar za prikazivanje ugrađene trake sa alatkama.

Postavka ovog svojstva neće stupiti na snagu do sledećeg otvaranja baze podataka aplikacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×