Svojstvo „Cycle“ („Ciklični“)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Odnosi se na

Objekat obrasca

Možete da koristite svojstvo Cycle da biste odredili šta se dešava kada pritisnete taster TAB i fokus je u poslednjem kontrola u povezanom obrascu. Čitanje/pisanje bajt.

izraz.Cycle

expression je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Svojstvo Cycle koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Svi zapisi

0

(Podrazumevano) Pritiskanje tastera TAB iz poslednje kontrole u obrascu premešta fokus na prvu kontrolu u redosled tabulatora u sledećem zapisu.

Trenutni zapis

1

Pritiskanje tastera TAB iz poslednje kontrole u obrascu premešta fokus na prvu kontrolu u redosledu kartica u istom zapisu.

Trenutna stranica

2

Pritiskanje tastera TAB iz poslednje kontrole na stranici premešta fokus na prvu kontrolu u redosledu kartica na stranici.


Napomena: Svojstvo Cycle možete da postavite koristeći list svojstva obrasca, makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Možete da podesite svojstvo Cycle u bilo kom prikazu.

Kada pritisnete taster TAB u obrascu, fokus se premešta preko kontrola u obrascu u skladu sa mestom svake kontrole u redosledu kartica.

Možete da podesite svojstvo Cycle na Svi zapisi za obrasce dizajnirane za unos podataka. To omogućava korisniku da se prebaci na novi zapis tako što će pritisnuti taster TAB.

Napomena: Svojstvo Cycle kontroliše samo ponašanje tastera TAB u obrascu kojem je svojstvo podešeno. Ako je kontrola podobrasca u rasporedu kartica, pošto kontrola podobrasca dobije fokus, postavka svojstva Cycle za podobrazac određuje šta se dešava kada pritisnete taster TAB.

Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+TAB da biste premestili fokus van kontrole podobrasca.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×