Svojstvo „Filter“

Odnosi se na

Objekat „Form“

Objekat izveštaja

Svojstvo Filter možete da koristite da biste naveli podskup zapisa koji se prikazuju kada se filter primeni na obrazac, izveštajupit ili tabela. Čitanje/pisanje niske.

izraz.Filter

expression Obavezno. Izraz koji daje jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Primedbe

Ako želite da navedete filter servera u okviru Microsoft Access projekat (.adp) datoteke za podatke koji se nalaze na serveru, koristite svojstvo ServerFilter.

Svojstvo Filter prestavlja izraz niske koji se sastoji od odredbe WHERE bez ključne reči WHERE. Na primer, sledeći Visual Basic for Applications (VBA) kôd definiše i primenjuje filter kako bi prikazao samo klijente iz SAD:

Me.Filter = "CountryRegion = 'USA'"
Me.FilterOn = True

To svojstvo možete da postavite pomoću list svojstva tabele ili obrazaca, makro, ili VBA koda.

To svojstvo možete da postavite i u prikazu obrasca, izveštaja, lista sa podacima ili rasporeda tako što ćete izabrati stavku Filter ili Selekcija u okviru stavke Sortiranje i filtriranje na kartici Podaci i kliknuti na jednu od komandi u podmeniju.

Napomena: Postavljanje svojstva Filter ne utiče na ADO svojstvo Filter.

Svojstvo Filter možete da koristite kako biste sačuvali filter i primenili ga kasnije. Filteri se čuvaju sa objektima u kojima su napravljeni. Oni se automatski učitavaju kada se objekta otvori, ali ne primenjuju se automatski.

Kada se napravi novi objekat, on nasleđuje svojstva RecordSource , Filter, OrderBy i OrderByOn tabele ili upita od kojih je napravljen.

Da biste primenili filter na obrazac, upit ili tabelu, možete da kliknete na dugme Preklopnik filtera u okviru stavke Sortiranje i filtriranje na kartici Podaci ili da koristite makro ili VBA kôd kako biste postavili svojstvo FilterOn na vrednost True. Za izveštaje filter možete da primenite tako što ćete postavili svojstvo FilterOn na vrednost Da na listu sa svojstvima izveštaja.

Dugme Preklopnik filtera označava stanje svojstava Filter i FilterOn. Dugme ostaje onemogućeno dok se ne pojavi filter koji može da se primeni. Ako je postojeći filter trenutno primenjen, pojavljuje se pritisnuto dugme Preklopnik filtera.

Da biste automatski primenili filter prilikom otvaranja obrasca, u postavki svojstva događajaOnOpen obrasca navedite makro koji koristi radnju ApplyFilter ili proceduru događaja koja koristi metod ApplyFilter objekta DoCmd.

Filter možete da uklonite tako što ćete kliknuti na pritisnuto dugme Preklopnik filtera, kliknuti desnim tasterom miša na filtrirano polje i izabrati stavku Obriši filter iz... ili koristiti VBA kôd da biste postavili svojstvo FilterOn na vrednost False.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×