Svojstvo „FilterOn“

Odnosi se na

Objekat obrasca

Objekat izveštaja

Možete da koristite svojstvo FilterOn da biste naveli ili odredili da li je svojstvo Filter za obrazac ili izveštaj primenjeno. Čitanje/pisanje Bulovih vrednosti.

izraz. FilterOn

expression je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Ako ste naveli filter servera u Microsoft Access projekat (.adp), koristite svojstvo ServerFilterByForm.

Svojstvo FilterOn koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Da

True

Primenjuje se svojstvo Filter objekta.

Ne

Netačno

(Podrazumevano) Primenjuje se svojstvo Filter objekta.


Napomena: Za izveštaje, svojstvo FilterOn možete da podesite pomoću list svojstva izveštaja ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

Za obrasce, možete da podesite svojstvo FilterOn u makro ili pomoću VBA koda. Ovo svojstvo možete da postavite i tako što ćete kliknuti na Preklopnik filtera u okviru Sortiraj i filtriraj na kartici Podaci.

Da biste primenili sačuvani filter, pritisnite dugme Preklopnik filtera za obrasce ili primenite filter koristeći makro ili Visual Basic tako što ćete postaviti svojstvo FilterOn na True za obrasce ili izveštaje. Za izveštaje, možete da podesite svojstvo FilterOn na „Da“ u listu sa svojstvima izveštaja.

Dugme Preklopnik filtera označava stanje svojstava Filter i FilterOn. Dugme ostaje onemogućeno dok se ne pojavi filter koji može da se primeni. Ako je postojeći filter trenutno primenjen, pojavljuje se pritisnuto dugme Preklopnik filtera. Da biste automatski primenili filter prilikom otvaranja obrasca ili izveštaja, u postavki svojstva događaja OnOpen obrasca navedite makro koji koristi radnju ApplyFilter ili proceduru događaja koja koristi metod ApplyFilter objekta DoCmd.

Filter možete da uklonite tako što ćete kliknuti na pritisnuto dugme Preklopnik filtera, u okviru Sortiranje i filtriranje na kartici Podaci ili koristiti VBA kôd da biste postavili svojstvo FilterOn na vrednost False. Za izveštaje možete da uklonite filter tako što ćete postaviti svojstvo FilterOn na vrednost Ne na listu sa svojstvima izveštaja.

Napomena: Kada kreirate novi objekat, on nasleđuje RecordSource, Filter, ServerFilter Svojstva OrderBy i OrderByOn tabele ili upita iz kojih su kreirani. Za obrasce i izveštaje, nasleđeni filteri se ne primenjuju automatski prilikom otvaranja objekta.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×