Svojstvo „InputParameters“ („Ulazni parametri“)

Odnosi se na

Objekat „Form“

Objekat izveštaja

Svojstvo InputParameters možete da koristite kako biste naveli ili odredili ulazne parametre koji se prosleđuju SQL izrazu u svojstvu RecordSource obrasca ili izveštaja ili uskladištena procedura kada se koristi kao izvor zapisa u okviru Microsoft Access projekat (.adp) datoteke. Čitanje/pisanje niske.

izraz.InputParameters

expression Obavezno. Izraz koji daje jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Primedbe

Ovo svojstvo možete da podesite pomoću list svojstva ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

Kada se koristi uz svojstvo RecordSource:

Primer niske svojstva InputParameter koja se koristi uz SQL izraz u svojstvu RecordSource koristi sledeću sintaksu.

char stanja=[Obrasci]![imeobrasca]![ListaStanja], smallint godineprodaje=[Obrasci]![imeobrasca]![Godina interesovanja]

To postavlja parametar stanja na trenutnu vrednost kontrole „ListaStanja“, a od korisnika se traži da unese parametar godine prodaje. Ako postoje još neki parametri koji nisu na toj listi, njima se dodeljuju podrazumevane prednosti.

Upit bi se izvršio sa jednim ? označivačem za svaki nepodrazumevani parametar na listi InputParameter.

Komanda osvežavanja ili ponavljanja upita u programu Microsoft Office Access 2007 trebalo bi da pokrene ponovno izvršavanje upita. Korisnici to mogu da urade pomoću koda, tako što će pozvati standardni Recordset.Requery metod. Ako je vrednost parametra povezana sa kontrolom u obrascu, trenutna vrednost kontrole koristi se u vreme ponavljanja upita. Upit se ne izvršava ponovo automatski kada se promeni vrednost kontrole.

Kada se koristi sa uskladištenom procedurom:

Primer niske svojstva InputParameter koji se koristi uz uskladištenu proceduru bio bi:

@char stanja=[Obrasci]![imeobrasca]![ListaStanja], @smallint godineprodaje=[Obrasci]![imeobrasca]![Godina interesovanja]

To postavlja parametar @stanja na trenutnu vrednost kontrole „ListaStanja“, a od korisnika se traži da unese parametar @godineprodaje. Ako postoje još neki parametri uskladištene procedure koji nisu na toj listi, njima se dodeljuju podrazumevane vrednosti.

Uskladištena procedura trebalo bi da se izvršava pomoću niske komande koja sadrži sintaksu {poziv } sa jednim označivačem ? za svaki nepodrazumevani parametar na listi InputParameter.

Komanda osvežavanja ili ponavljanja upita u programu Access trebalo bi da pokrene ponovno izvršavanje uskladištene procedure. Korisnici to mogu da urade pomoću koda, tako što će pozvati standardni Recordset.Requery metod. Ako je vrednost parametra povezana sa kontrolom u obrascu, trenutna vrednost kontrole koristi se u vreme ponavljanja upita. Uskladištena procedura se ne izvršava ponovo automatski kada se promeni vrednost kontrole.

Ovaj dijalog alatke za izradu poziva se kada se uskladištena procedura prvi put izabere kao izvor zapisa obrasca ako ona sadrži bilo kakve parametre. Posle početnog pravljenja niske InputParameters, isti taj dijalog se koristi kao alatka za izradu za promenu niske. Međutim, lista parametara u ovom slučaju sastoji se iz onoga što već postoji u nisci.

Vrednosti parametra mogu da se postave i pomoću koda, korišćenjem ActiveX Data Object (ADO) objekata Komanda i Parametar. Ako rezultat da skup rezultata, obrazac možete da povežete sa njim tako što ćete postaviti svojstvo Recordset obrasca. ADO kodiranje jeste jedini način za rukovanje uskladištenim procedurama koje ne daju skupove rezultata kao što su radni upiti, oni koji daju izlazne parametre ili oni koji daju više skupova rezultata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×