Svojstvo „Name“ („Ime“)

Odnosi se na

Objekat „AccessObject“

Objekat „CodeProject“

Objekat obrasca

Objekat „ObjectFrame“

Objekat „Reference“

Objekat „SubForm“

Objekat „AccessObjectProperty“

Objekat „ComboBox“

Objekat „Image“

Objekat „OptionButton“

Objekat izveštaja

Kolekcija „TabControl“

Objekat „AdditionalData“

Objekat „CommandButton“

Objekat „Label“

Objekat „OptionGroup“

Objekat „Section“

Objekat „TextBox“

Objekat „Application“

Objekat „CurrentProject“

Objekat „Line“

Objekat „Page“

Objekat „SmartTag“

Objekat „ToggleButton“

Objekat „BoundObjectFrame“

Objekat „CustomControl objekat

Objekat „ListBox“

Objekat „PageBreak“

Objekat „SmartTagAction“

Objekat „CheckBox“

Objekat „DataAccessPage“

Objekat „Module“

Objekat „Rectangle“

Objekat „SmartTagProperty“

Svojstvo Name možete da koristite kako biste naveli ili odredili izraz niske koji definiše ime objekta. Čitanje/pisanje niske za sledeće objekte: AdditionalData, BoundObjectFrame, CheckBox, ComboBox, CommandButton, CustomControl, Form, Image, Label, Line, ListBox, Module, ObjectFrame, OptionButton, OptionGroup, Page, PageBreak, Rectangle, Report, Section, SmartTagProperty, SubForm, TabControl, TextBox i ToggleButton. Niska samo za čitanje za sledeće objekte: AccessObject, AccessObjectProperty, Application, CodeProject, CurrentProject, DataAccessPage, Reference, SmartTag i SmartTagAction.

izraz.Name

expression Obavezno. Izraz koji daje jedan od gornjih objekata.

Primedbe

Važeće ime mora da se uskladi sa standardnom konvencijom imenovanja za Microsoft Office Access 2007. Ime za Microsoft Access objekte može da bude dugo do 64 znaka. Ime za kontrole može da bude dugo do 255 znakova.

Postavite svojstvo Name za nove objekte tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na traci sa alatkama i uneti važeće ime. Da biste promenili ime postojećeg objekta u oknu za navigaciju, kliknite desnim tasterom na ime, a zatim izaberite stavku Preimenuj. Da biste promenili ime postojećeg objekta dok je on otvoren, kliknite na dugme Sačuvaj kao na traci sa alatkama.

Za odeljak ili kontrolu to svojstvo možete da podesite pomoću list svojstva, makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda. Svojstvo Name možete da koristite u izrazima za objekte.

Podrazumevano ime za nove objekte jeste ime objekta sa jedinstvenim celim brojem. Na primer, prvi novi obrazac je „Obrazac1“, drugi novi obrazac je „Obrazac2“ i tako dalje. Obrazac ne može da ima isto ime kao drugi sistemski objekat, kao što je objekat Screen.

Podrazumevano ime za nepovezana kontrola jeste tip kontrole sa jedinstvenim celim brojem. Na primer, ako je prva kontrola koju dodate obrascu okvir za tekst, njena postavka svojstva Name jeste „Tekst1“.

Podrazumevano ime za povezana kontrola jeste ime polja u osnovnom izvoru podataka. Ako napravite kontrolu prevlačenjem polja sa liste polja, postavka svojstva FieldName polja kopira se u okvir svojstva Name kontrole.

„Obrazac“ ili „Izveštaj“ ne možete da koristite da biste imenovali kontrolu ili odeljak.

Kontrole u istom obrascu, izveštaju ili na stranici za pristup podacima ne mogu da imaju isto ime, ali kontrole u različitim obrascima, izveštajima ili na različitim stranicama za pristup podacima mogu da imaju isto ime. Kontrola i odeljak u istom obrascu ne mogu da imaju isto ime.

Primer

Sledeći primer daje svojstvo Name za prvi obrazac u kolekciji Obrasci.

Dim strFormName As String

strFormName = Forms(0).Name

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×