Svojstvo „RecordSource“

Odnosi se na

Objekat „Form“

Objekat „Report“

Možete da koristite svojstvo RecordSource da biste naveli izvor podataka za obrazac ili izveštaj. Čitanje/pisanje Niska.

expression.RecordSource

expression Obavezno. Izraz koji daje jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Postavka svojstva RecordSource može da bude ime tabele, ime upita ili SQL izraz. Na primer, možete da koristite sledeće postavke.

Probna postavka

Opis

Zaposleni

Ime tabele koje određuje tabelu „Zaposleni“ kao izvor podataka.

SELECT Orders!OrderDate FROM Orders;

SQL izraz koji određuje polje „DatumPorudžbine“ u tabeli „Porudžbine“ kao izvor podataka. Možete da povežete kontrolu u obrascu ili izveštaju na polje „DatumPorudžbine“ u tabeli „Porudžbine“ tako što ćete postaviti svojstvo kontrole ControlSource na „DatumPorudžbine“.


Napomena: Svojstvo RecordSource možete da podesite pomoću list svojstva obrasca ili izveštaja, makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

U VBA, koristite izraz niske da biste postavili ovo svojstvo.

Napomena: Promena izvora zapisa otvorenog obrasca ili izveštaja uzrokuje automatsko ponovno pokretanje upita osnovnih podataka. Ako je svojstvo obrasca Recordset postavljeno u toku pokretanja, svojstvo obrasca RecordSource se ažurira.

Nakon što kreirate obrazac ili izveštaj, možete da promenite izvor podataka tako što ćete promeniti svojstvo RecordSource. Svojstvo RecordSource takođe je korisno ako želite da napravite obrazac ili izveštaj koji se može ponovo koristiti. Na primer, možete da napravite obrazac koji uključuje standardni dizajn, a zatim da kopirate obrazac i da promenite svojstvo RecordSource tako da prikazuje podatke iz druge tabele, upita ili SQL izraza.

Ograničavanje broja zapisa koji se nalaze u izvoru zapisa obrasca može da poboljša performanse, naročito kada aplikacija radi na mreži. Na primer, možete da podesite svojstvo obrasca RecordSource na SQL izraz koji daje pojedinačan zapis i da menjate izvor zapisa obrasca u zavisnosti od kriterijuma koje je izabrao korisnik.

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo obrasca RecordSource na tabelu „Klijenti“:

Forms!frmCustomers.RecordSource = "Customers"

Sledeći primer menja izvor zapisa obrasca u pojedinačni zapis u tabeli „Klijenti“, u zavisnosti od izabranog imena preduzeća u kontroli kombinovanog okvira cmboCompanyName. Kombinovani okvir se popunjava SQL izrazom koji daje ID klijenta (u povezanoj koloni) i ime preduzeća. CustomerID ima tekstualni tip podataka.

Sub cmboCompanyName_AfterUpdate()
Dim strNewRecord As String
strNewRecord = "SELECT * FROM Customers " _
& " WHERE CustomerID = '" _
& Me!cmboCompanyName.Value & "'"
Me.RecordSource = strNewRecord
End Sub

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×