Tipovi grafičkih datoteka

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U sledećoj tabeli navedeni su tipovi datoteka i radnje koje možete da izvršite u njima u programu Microsoft Picture Manager.

Tip datoteke

Moguće radnje

JPEG

Prikazivanje, uređivanje i komprimovanje datoteka.

WMF/EMF

Prikazivanje i komprimovanje datoteka. Datoteku možete sačuvati u formatu koji omogućava uređivanje u programu Picture Manager.

TIFF

Prikazivanje i uređivanje isključivo prve stranice i komprimovanje datoteka.

GIF

Prikaz, uređivanje i komprimovanje datoteka. Ne možete prikazivati animacije za animiranu GIF datoteku. Slika će biti statička. Ako uredite datoteku i sačuvate je umesto originalne datoteke, animacija će biti izgubljena.

PNG

Prikazivanje, uređivanje i komprimovanje datoteka.

BMP

Prikaz, uređivanje i komprimovanje datoteka.

Napomena: U slučaju tipova datoteka koji nisu grafički i nepodržanih tipova grafičkih datoteka imaćete ograničen izbor. Možete da prikažete listu ovih datoteka, ali nije moguće prikazati niti urediti njihov sadržaj u programu Picture Manager.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×