Učenje rasporeda Microsoft timova pomoću čitača ekrana

Učenje rasporeda Microsoft timova pomoću čitača ekrana

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Saznajte više o glavnim prikazima i funkcijama u Microsoft Teams i najbolje načine da ih koristite zajedno sa čitačem ekrana. Microsoft Teams je čvorište zasnovano na ćaskanju za kolege. Možete da podesite timove i kanale da organizujete komunikaciju, planirate sastanke i događaje uživo, izvršite glasovne pozive i delite datoteke.

Napomene: 

U ovoj temi

Upoznavanje rasporeda timova

Prozor Microsoft Teams sadrži sledeće glavne elemente:

 • Vertikalna traka sa alatkama koja se nalazi na udaljenom levom mestu na ekranu, gde možete da se prebacite na drugi prikaz ili na instaliranu aplikaciju unutar Microsoft Teams. Dugmad trake sa alatkama odgovaraju prikazima koji su dostupni u timovima, kao što su aktivnost, timovii Kalendar. Kada se prizemljete na traku sa alatkama, čitač ekrana objavljuje: "traka aplikacija".

 • Oblast glavnog sadržaja u centru ekrana, koja sadrži okno liste i okno sadržaja. Sadržaj oblasti glavnog sadržaja se menja u skladu sa tim koji je trenutno izabran na traci sa alatkama. Više informacija o tome kako se menja oblast glavnog sadržaja potražite u odeljku Kako timovi funkcionišu. Za uputstva o tome kako se nalazi unutar ovog elementa idite na navigaciju u prikazu.

 • Horizontalna traka menija na vrhu ekrana, koja sadrži dugmad " nazad " i " napred ", polje za pretragu i profil, postavke aplikacije i još dugmeta.

Za uputstva o tome kako da se krećete između i unutar ovih elemenata koristite čitač ekrana da biste istražili i kretali timove.

Kako timovi funkcionišu

Vertikalna traka sa alatkama sadrži dugmad za sve glavne prikaze Microsoft Teams. Dok birate svaki, sadržaj oblasti glavnog sadržaja se menja tako da se podudara sa izabranim prikazom. Glavni prikazi i odgovarajuća dugmad trake sa alatkama označene su kao sledeće:

Uputstva o tome kako da se krećete između Microsoft Teams glavnih prikaza potražite u odeljku kretanje do prikaza i kretanje u prikazu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju timovima

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Podrška za pristupačnost za Microsoft Teams

Saznajte više o glavnim prikazima i funkcijama u Microsoft Teams za Android i najbolje načine da ih koristite zajedno sa čitačem ekrana. Microsoft Teams za Android je čvorište zasnovano na ćaskanju za kolege. Možete da podesite timove i kanale da organizujete komunikaciju, planirate sastanke i događaje uživo, izvršite glasovne pozive i delite datoteke.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Upoznavanje rasporeda timova

Aplikacija Microsoft Teams za Android sadrži sledeće glavne elemente:

 • Traka sa alatkama na vrhu ekrana. Ova traka sa alatkama sadrži dugme "još" , dugme " Pretraži ", trenutni naslov tabulatora i bilo koje dugmad koje su specifične za trenutnu karticu.

 • Oblast glavnog sadržaja u sredini ekrana. Sadržaj oblasti glavnog sadržaja se menja u skladu sa kojom je karticom trenutno izabrana. Više informacija o tome kako se menja oblast glavnog sadržaja potražite u odeljku Kako timovi funkcionišu. Uputstva o tome kako da se krećete unutar ovog elementa potražite u okviru navigacije u prikazu.

 • Traka sa karticama na dnu ekrana, sadrži kartice " aktivnost", " ćaskanje", " timovi", " Kalendar" i " Prikaži dodatne aplikacije ".

Za uputstva o tome kako da se krećete između i unutar ovih elemenata koristite čitač ekrana da biste istražili i kretali timove.

Kako timovi funkcionišu

Traka sa karticama sadrži dugmad za sve glavne kartice Microsoft Teams za Android. Dok birate svaki, sadržaj oblasti glavnog sadržaja se menja tako da se podudara sa izabranom karticom. Kartice i odgovarajuća dugmad trake sa alatkama označene su kao sledeće:

 • Kartica aktivnost . Kada izaberete ovu karticu, glavna oblast sadržaja navodi nedavne aktivnosti tima i vaše timove, kao što su pominjanja, vole ili Propušteni pozivi.

 • Kartici ćaskanje . Kada izaberete ovu karticu, glavna oblast sadržaja navodi vaše nedavne poruke. Listu poruka možete da pregledate, otvorite poruku da biste napisali odgovor i pročitali ceo razgovor. Uputstva o tome kako da ćaskate u Microsoft Teams za Androidkoristite čitač ekrana za ćaskanje u okviru Microsoft tima.

 • Karticu timovi . Kada izaberete ovu karticu, glavna oblast sadržaja navodi sve timove sa kojima ste član i kanali koji su kreirani u okviru svakog tima. Možete da pregledate timove, izaberete kanal tima, dodate nove kanale i pridružite se ili napustite tim. Takođe možete da pristupite, menjate i doprinosite sadržaju tima. Za uputstva o tome kako da dodate nove članove timu koristite čitač ekrana da biste dodali članove u tim u Microsoft timovima

 • Kartica " Kalendar ". Kada izaberete ovu karticu, glavna oblast sadržaja navodi sledeće sastanke. Možete da pregledate predstojeće sastanke, pridružite se sastanku na mreži ili planirate sastanak.

 • Kartici pozivi . Kada izaberete ovu karticu, glavna oblast sadržaja navodi istoriju poziva i dugme napravi poziv . Možete i da prikažete istoriju govorne pošte.

 • Kartica " Prikaži više ". To se razlikuje od drugih glavnih kartica. Kada izaberete karticu Prikaži još aplikacija , ona otvara listu drugih kartica kojima možete da pristupite unutar Microsoft Teams za Android aplikacije, kao što su datoteke i Wiki.

Za uputstva o tome kako da se krećete između i unutar Microsoft Teams za Android glavnih kartica, idite na Prikaz i kretanje u prikazu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju timovima

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Podrška za pristupačnost za Microsoft Teams

Saznajte više o glavnim prikazima i rasporedu Microsoft Teams na vebu, čvorište zasnovano na ćaskanju za kolege da sarađuju. Možete da steknete uvid u tome kako je aplikacija postavljena na ekranu, gde možete da pronađete određene stavke kada se pomerate oko aplikacije, kao i koji su to dinamički delovi aplikacije.

Napomene: 

U ovoj temi

Upoznavanje rasporeda timova

Prozor Microsoft Teams na vebu sadrži sledeće glavne elemente:

 • Horizontalna traka menija na vrhu aplikacije koja sadrži Otvaranje Office aplikacije za pokretanje aplikacija i novo dugme za ćaskanje , polje za pretragu i profil, postavke aplikacija i dugme "još" (sleva nadesno). Prečica za skok u polje pretraga je CTRL + E.

 • Vertikalna traka sa alatkama na levom delu ekrana koji možete da koristite za prebacivanje na drugi prikaz ili na instaliranu aplikaciju unutar Microsoft Teams na vebu. Dugmad trake sa alatkama odgovaraju prikazima u timovima, kao što su aktivnost, ćaskanje, timovii Kalendar (nazvano odozgo nadole kao što je prikazano u aplikaciji). Možda imate i dodatna dugmad, na primer pozive i datoteke. Možete da pređete na svaki prikaz tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + broj porudžbine, na primer, CTRL + SHIFT + 1 za aktivnost, CTRL + SHIFT + 2 za ćaskanjei tako dalje.

 • Glavna oblast sadržaja u centru ekrana sastoji se od okna liste u levom i oknu sa sadržajem sa desne strane okna liste (osim prikaza kalendara koji nema okno liste). Sadržaj oblasti glavne sadržaja je dinamičan, što znači da se ona menja na osnovu prikaza koji je trenutno izabran na vertikalnoj traci sa alatkama. Više informacija o tome kako se menja oblast glavnog sadržaja potražite u odeljku Kako timovi funkcionišu. Uputstva o tome kako da se krećete unutar ovog elementa potražite u okviru navigacije u prikazu.

Za dodatna uputstva o tome kako da se krećete između i u okviru ovih elemenata, idite na Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju timovima.

Kako timovi funkcionišu

Vertikalna traka sa alatkama sadrži dugmad za sve glavne prikaze u Microsoft Teams na vebu. Dok birate dugme, sadržaj u oblasti glavnog sadržaja se tako menja. Dugmad trake sa alatkama i pripadajuće glavne prikaze su:

Uputstva o tome kako da se krećete unutar i u glavnim prikazima Microsoft Teams na vebu potražite u odeljku Premeštanje između glavnih prikaza i kretanje u prikazu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju timovima

Obavljanje osnovnih zadataka u usluzi Microsoft Teams uz pomoć čitača ekrana

Podrška za pristupačnost za Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×