Uklanjanje lista sa potpodacima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

List sa potpodacima je list sa podacima koja je ono ugnežđeno u drugoj list sa podacima i koja sadrži podatke povezane ili pridružen prvog lista sa podacima. Microsoft Access automatski kreira listu sa potpodacima kada kreirate tabelu koja se nalazi u odnos. Međutim, uvek možete list sa potpodacima u tabeli, upit ili obrazac (ako je obrazac sačuvan da bi se prikazao prikaz lista sa podacima).

Ovaj članak opisuje kako da identifikujete na subdatsheet i uklonite ga. Uklanjanje lista sa potpodacima ne briše tabela, upit ili obrazac koji je povezan sa niti da li je izmena sve relacije između povezane tabele.

Identifikujte se list sa potpodacima

U prikazu lista sa podacima, znaćete ako tabela, upit ili obrazac ima list sa potpodacima, indikator razvijanje (+ znak) će biti vidljiv. Ako list sa potpodacima je otvoren, kroz prijavi se menja u - znak.

Prikaz lista sa potpodacima

Moguće je ugnezditi listove sa potpodacima u listu sa potpodacima za do osam nivoa. Prednosti korišćenja lista sa potpodacima je omogućava vam da vidite informacije iz više izvora podataka u isto vreme. Na primer, u bazi podataka Northwind, tabela dobavljača ima na odnos jedan-prema-više sa tabelom proizvodi; Pa za svaki red tabele u prikazu lista sa podacima, možete prikaz i uređivanje povezane redove u tabeli "Proizvodi" u listu sa potpodacima.

Uklanjanje lista sa potpodacima

  1. U prikazu lista sa podacima, otvorite tabelu ili upit koji sadrži list sa potpodacima koji želite da uklonite.

  2. U meniju zapisa kliknite na dugme još, postavite pokazivač lista sa potpodacimai zatim kliknite na dugme Ukloni.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×