Uklanjanje podloge za pisanje i teme iz poruka koje primate

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vas slike u pozadini, podloga za pisanje ili teme oblikovanja u e-porukama ometaju, poruke koje otvorite Outlook može da prikaže u formatu čistog teksta. Time se takođe uklanja svo oblikovanje koje poruka možda sadrži.

Napomena:  Ovaj članak govori o porukama koje primate. Ako tražite način da promenite pozadinu poruka koje šaljete, pogledajte članak Kreiranje podloge za pisanje za e-poruke.

Želim da saznam više o formatima poruka

Outlook podržava tri formata poruka:

  • HTML    Ovo je podrazumevani format poruka u programu Outlook. To je i najbolji format za upotrebu pri kreiranju poruka koje podsećaju na tradicionalne dokumente, sa različitim fontovima, bojama i listama sa znakovima za nabrajanje. Kada izaberete neku od opcija koje omogućavaju oblikovanje (HTML ili obogaćeni tekst), poruka se podrazumevano šalje u HTML formatu. Zbog toga, kada koristite HTML, znate da će primalac videti tačno ono što ste poslali.

  • Čisti tekst     Ovo je format koji podržavaju sve aplikacije za rad sa e-poštom. Program Outlook možete da podesite da poruke koje primite otvori samo u formatu čistog teksta. Čisti tekst ne podržava podebljavanje, kurziv, fontove u boji ili drugo oblikovanje teksta. On takođe ne podržava slike koje su prikazane direktno u telu poruke, iako slike možete da uključite kao priloge.

  • Format obogaćenog teksta programa Outlook (RTF)     Ovo je Microsoft format koji podržava Outlook i Microsoft Exchange Server.

    RTF možete da koristite kada šaljete poruke u organizaciji koja koristi Microsoft Exchange. Preporučujemo da koristite HTML format. RTF podržava oblikovanje teksta, kao što su znakovi za nabrajanje, poravnavanje i povezani objekti. Outlook podrazumevano automatski konvertuje poruke u RTF formatu u HTML kada ih šaljete primaocu na internetu, tako da se oblikovanje poruke zadržava a prilozi primaju. Outlook takođe automatski oblikuje pozive za sastanke i zadatke i poruke koje sadrže dugmad za glasanje, tako da te stavke mogu da se šalju nedirnute putem interneta drugim korisnicima programa Outlook, bez obzira na podrazumevani format poruke. Ako je poruka koja se šalje internetom zadatak ili poziv za sastanak, Outlook je automatski konvertuje u format internet kalendara, uobičajeni format za stavke kalendara na internetu. To se radi kako bi i druge aplikacije za e-poštu mogle da ga podrže.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost.

  2. Kliknite na Bezbednost e-pošte.

  3. U okviru Čitaj kao čisti tekst potvrdite izbor u polju za potvrdu Čitaj svu standardnu poštu kao čisti tekst.

    Da biste obuhvatili poruke potpisane digitalnim potpisom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Čitaj svu digitalno potpisanu poštu kao čisti tekst.

Savet: Ako poruku u formatu čistog teksta želite da vidite u njenom originalnom formatu, izaberite stavku Info traka na vrhu poruke i izaberite stavku Prikaži kao HTML ili Prikaži kao obogaćeni tekst.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×