Uključivanje štampanja pozadine

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete odabrati da uključite boje ili slike u pozadini predloška obrasca. Pozadina možete kreirati kontrast i kamate kada korisnici koji obrazac pregledaju na ekranima svojih računara.

Međutim, boja pozadine možda nisu optimalne za štampanje, zato što korisnici ne mogu imati štampač u boji, a štampanje boja pozadine u skali sivih tonova ili u crno-beloj tehnici može učiniti obrazac teško čitati. Pored toga, štampanja pozadine ceo obrazac će se štampati sporije i možda gube mastilo odnosno toner štampača. Zbog ovih razloga Microsoft Office InfoPath 2007 ne štampa boje ili slike pozadine podrazumevano.

Ako želite da testirate kako boje ili slike pozadine će izgledati kada se odštampa, možete da koristite sledeću proceduru. Međutim, da li korisnici mogu da štampaju pozadina određuje njihove pojedinačne postavke Veb pregledača. Na primer, štampanje u pozadini je podrazumevano u programu Windows Internet Explorer i uključiti u režimu za dizajniranje će poništiti ovu postavku. Generalno, nije preporučujemo da koristite slike u pozadini da biste preneli važne informacije u obrascu.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  2. Izaberite karticu Opšte postavke .

  3. U okviru Opšte postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj boje pozadine i slike , a zatim kliknite na dugme u redu.

  4. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×