Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja i Saveta za smernice na traci sa porukama za Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Traka sa porukama prikazuje bezbednosna obaveštenja kada postoji potencijalno nebezbedan aktivan sadržaj (kao što su makroi, ActiveX kontrole, veze za povezivanje) ili osetljive informacije u Office datoteci. U tim slučajevima, pojavljuje se žuta ili crvena traka sa porukama sa ikonom kao što je štit, kako bi vas upozorila o potencijalnim problemima.

Ako znate da je sadržaj iz pouzdanog izvora, na žutoj traci sa porukama možete da kliknete na Omogući sadržaj da bi dokument postao pouzdan ili da omogućite sadržaj za sesiju. Na crvenoj traci sa porukama možete da kliknete na tekst upozorenja.

Takođe možete da kliknete na karticu datoteka da biste prikazali dodatne informacije i opcije tamo.

Evo nekih primera traka sa porukama.

Traka sa porukama sa ActiveX porukom upozorenja

Zaštićeni prikaz iz otkazivanja provere valjanosti datoteke

Picture of Policy Tip message

Ako ne želite da se pojavljuju bezbednosna upozorenja, možete da isključite traku sa porukama.

Važno: Preporučuje se da ne menjate bezbednosne postavke u centru za pouzdanost. Posledice mogu biti gubitak podataka, krađa podataka ili ugrožavanje bezbednosti na računaru ili mreži.

Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja ili saveta za smernice na traci sa porukama

 1. Kliknite na karticu Datoteka > Opcije.

 2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost.

 3. Kliknite na karticu Traka sa porukama.

  Message Bar options in the Trust Center

  Pri izboru opcija na kartici Traka sa porukama koristite informacije navedene ispod.

  • Prikazivanje trake sa porukama u svim aplikacijama kada je aktivni sadržaj, kao što su ActiveX kontrole i makroi, blokiran   – ovo je podrazumevana vrednost. Traka sa porukama se prikazuje kada onemogućite sadržaj koji potencijalno nije bezbedan.

   Napomena: Opcija nije izabrana i traka sa porukama se ne prikazuje ako izaberete opciju Onemogući sve makroe bez obaveštenja u oblasti Postavke za makroe centra za pouzdanost.

  • Nikad ne pokazuj informacije o blokiranom sadržaju   – ova opcija isključuje traku sa porukama i nijedna obaveštenja o bezbednosnim problemima, bez obzira na bezbednosne postavke u centru za pouzdanost.

   Napomena: Ova postavka ne menja traku sa porukama koju vidite ako se Office otvara u zaštićenom prikazu.

  • Prikaži savet za smernice na traci sa porukama. Isključivanjem ćete onemogućiti sve savete za smernice, osim ako su oni neophodni vašoj organizaciji.   -Provera ovih rezultata opcije na traci sa porukama koja prikazuje savet za smernice ako je dokument neusaglašena sa smernicama u organizaciji. Na primer, savet za smernice će možda biti prikazan ako dokument sadrži osetljive informacije, kao što su brojevi kreditnih kartica ili brojevi naloga klijenata.

   Napomena: Da bi se saveti za smernice prikazali, administrator mora prethodno da kreira pravilo po kom ćete vi biti obavešteni. Vaša organizacija možda ima smernice za koje će se prikazati savet čak i ako isključite ovu opciju. Obično možete da sprečite pojavljivanje saveta za smernice koji „samo obaveštavaju“, ali ako smernice zahtevaju da preduzmete neku radnju, traka sa porukama će se prikazati čak i ako niste podesili opciju tako da prikaže savete za smernice.

Takođe pogledajte

Šta je zaštićeni prikaz?

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×