Uključivanje ili isključivanje veza u e-porukama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Phishing je zlonamerno korišćenje e-poruka koje vas navodi da otkrijete lične informacije, npr. broj i lozinku računa u banci. Phishing poruke često koriste nepouzdane veze ka lažnim Veb lokacijama na kojima se od vas zahtevaju lične informacije. Kriminalci mogu da koriste ove informacije za krađu identiteta, novca ili i jednog i drugog.

Zato što ona može biti teško razlikovati phishing e-poruke iz legitimne e-poruke, Outlook Filter za neželjenu e-pošte procenjuje svaku dolaznu poruku da biste videli da li sadrži sumnjive karakteristike koje su tipične phishing prevara. Sumnjivu poruku za otkrivanje je samo uključeno kad je uključena filtriranja neželjene e-pošte.

Kada stigne poruka za koju se sumnja da je phishing, sa njom se postupa na sledeći način:

 • Ako filter za neželjenu e-pošte ne smatra da je poruka bezvredna, već smatra da je u pitanju phishing, ona će ostati u Prijemno poštansko sanduče, ali će sve veze u poruci biti onemogućene i nećete moći da koristite komande Odgovori i Odgovori svima. Pored toga, biće blokirani svi prilozi u sumnjivoj poruci.

  Ako želite da omogućite veze u poruci, u oknu za čitanje ili u otvorenoj poruci, u info traci na vrhu poruke kliknite na Omogući veze i drugu funkcionalnost (ne preporučuje se).

 • Ako filter za neželjenu e-poštu smatra da je poruka bezvredna i da je phishing poruka, ona se automatski šalje u fasciklu Neželjena e-pošta. Sve poruke koje se pošalju u fasciklu Neželjena e-pošta čuvaju se u formatu čistog teksta, a sve veze se onemogućavaju. Pored toga, komande Odgovori i Odgovori svima biće onemogućene, a svi prilozi u poruci blokirani.

 • Ako filter za neželjenu e-poštu smatra da poruka predstavlja bezvrednu i phishing poruku, a pošiljalac (neko@primer.com) ili domen (@primer.com) je član spiska sigurnih pošiljalaca, ona će ostati u Prijemno poštansko sanduče. Međutim veze i prilozi u poruci biće onemogućeni.

Premeštanje sumnjivih poruka iz fascikle „Neželjena e-pošta“

Poruku koja se smatra sumnjivom možete vratiti iz fascikle Neželjena e-pošta u prijemno poštansko sanduče. U Okno za čitanje ili otvorenoj poruci kliknite na info traku i izaberite stavku Premesti u prijemno poštansko sanduče.

 • Vraća se originalni format poruke, ali veze koje poruka sadrži ostaju onemogućene. Pored toga, funkcionalnosti Odgovori i Odgovori svima podrazumevano ostaju onemogućene, a svi prilozi u poruci blokirani.

 • Ako filter za neželjenu e-poštu smatra da poruka predstavlja bezvrednu i phishing poruku, ali se vi ne slažete sa tim, otvorite fasciklu Neželjena e-pošta, kliknite desnim tasterom miša na poruku i izaberite stavku Dodaj pošiljaoca na spisak sigurnih pošiljalaca. Poruka se premešta u prijemno poštansko sanduče. Onemogućene veze će ostati onemogućene. Originalni format poruke će biti vraćen.

  Važno: Nakon što ste dodali pošiljaoca ili domen na spisak sigurnih pošiljalaca, filter procenjuje sve nove poruke od tog pošiljaoca ili sa tog domena, ali se one ne premeštaju u fasciklu Neželjena e-pošta. Preporučujemo da na spisak sigurnih pošiljalaca ne dodajete banke, preduzeća koja izdaju kreditne kartice, pošiljaoce ili domene koji se bave elektronskom trgovinom zato što pošiljaoci phishing poruka najčešće koriste upravo te adrese.

Vrh stranice

Isključivanje automatskog onemogućavanja veza

 1. Izaberite karticu Početak.

 2. U grupi Brisanje kliknite na dugme Neželjeno i izaberite stavku Opcije neželjene e-pošte.

 3. Na kartici Opcije opozovite izbor u polju za potvrdu Onemogući veze i druge funkcionalnosti u phishing porukama (preporučuje se).

Napomena: Ako kasnije uključite ovu funkciju, onemogućene su veze u prethodnim porukama koje je filter za neželjenu e-poštu procenio kao sumnjive.

Vrh stranice

Isključivanje upozorenja o potencijalno lažnim e-adresama

 1. Izaberite karticu Početak.

 2. U grupi Brisanje kliknite na dugme Neželjeno i izaberite stavku Opcije neželjene e-pošte.

 3. Na kartici Opcije opozovite izbor u polju za potvrdu Upozori me na sumnjiva imena domena u e-adresama (preporučuje se).

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×