Uključivanje programa OneNote Preview za Windows 10, Mac ili iOS

Radili smo na novom dizajnu programa OneNote kako bismo korisnicima pružili bolji utisak pri kretanju u beležnicama, odeljcima i na stranicama. Novi dizajn svima nudi bolji utisak pri radu, a naročito osobama koje koriste čitače ekrana.

Važno: Dobra ideja je da instalirate najnoviju verziju programa OneNote pre nego što započnete neku od procedura iz ovog članka.

OneNote za Windows 10

Da biste pratili ovu proceduru, proverite da li ste instalirali najnoviju verziju programa OneNote. Idite u Microsoft Store, potražite aplikaciju OneNote, a zatim izaberite stavku Update (Ažuriraj).

 1. Otvorite OneNote. Pritisnite taster Windows da biste otvorili Start meni, a zatim otkucajte OneNote. Pritisnite strelicu nadole dok ne čujete „OneNote: Windows aplikacija“, a ne„OneNote 2016“.

 2. Koristite taster F6 za kretanje kroz regione u programu OneNote dok ne dođete do kartice Početak na traci.

 3. Pritisnite još jednom tastere Shift + Tab da biste otišli na dugme Navigacija Više opcija , a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster Tab više puta da biste pregledali opcije u oknu „Navigacija“ dok ne dođete do dugmeta Postavke.

 5. Pritisnite taster Enter da biste otvorili okno Postavke, pritisnite taster Tab da biste došli do stavke Opcije, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Krećite se kroz stavke opcije dok ne dođete do preklopnika OneNote Beta, a zatim pritisnite taster Enter da biste se prebacili na UKLJUČENO. (Pritisnite taster Enter da biste se prebacili na ISKLJUČENO.)

 7. Ponovo pokrenite OneNote za Windows 10 kako bi promene stupile na snagu.

Ako se predomislite, možete da se vratite na prethodni dizajn tako što ćete otvoriti okno „Beležnica“ (Ctrl+G) i doći do menija „Postavke“. Dođite do stavke Opcije i opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući Beta funkcije da biste vratili OneNote na prethodni dizajn.

OneNote for Mac

Da biste pratili ovu proceduru, proverite da li ste instalirali najnoviju verziju programa OneNote. Idite u App Store prodavnicu, potražite aplikaciju OneNote, a zatim izaberite stavku Ažuriraj.

 1. Otvorite OneNote za Mac.

 2. Na traci sa menijima aplikacije izaberite stavke OneNote > Željene postavke.

 3. U dijalogu „Željene postavke“ izaberite stavku Opšte.

 4. U okviru stavke „Opšte“ idite na stavku OneNote Preview i potvrdite izbor u polju za potvrdu pored opcije Omogući Beta funkcije.

 5. Ponovo pokrenite OneNote za Mac kako bi promene stupile na snagu.

Ako se predomislite, možete da se vratite na postavku iz stavke Željene postavke na traci sa menijima. Ako opozovete izbor u polju za potvrdu Omogući Beta funkcije vratićete OneNote na prethodni dizajn.

OneNote za iOS

Da biste pratili ovu proceduru, proverite da li ste instalirali najnoviju verziju programa OneNote. Idite u App Store prodavnicu, potražite aplikaciju OneNote, a zatim izaberite stavku Update (Ažuriraj).

 1. Otvorite aplikaciju OneNote za iPad ili iPhone.

 2. Izaberite Više opcija ikonu opcija za dugme „Prikaži listu beležnica“ u gornjem levom uglu.

 3. U oknu koje se pojavi idite na kraj liste beležnica, a zatim izaberite stavku Settings (Postavke).

 4. U dijalogu Postavke idite na stavku OneNote Preview i prebacite dugme Omogući Beta funkcije na položaj UKLJUČENO.

 5. Ponovo pokrenite aplikaciju OneNote za iOS kako bi promene stupile na snagu.

Ako se predomislite, možete da se vratite na ikonu „Postavke“ Ikona „OneNote postavke“ na listi beležnica. Ako opozovete izbor u polju za potvrdu Omogući Beta funkcije, vratićete OneNote na prethodni dizajn.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×