Ukloni duplikate (Power Query)

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Uklanja sve redove iz tabele Power Query, u uređivaču upita gde vrednosti u izabranim kolonama dupliraju ranije vrednosti.

Na primer, tabela ima četiri kolone.

Uklanjanje duplikata 1

Izaberite Kolona1 i Column4 izaberite stavku Ukloni duplikate. Treći kraj se uklanja zato što su vrednosti u Kolona1 i Column4 iste u obe instance.

Uklanjanje duplikata 2

Da biste uklonili duplikate

  • U koordinatnoj mreži uređivača upita izaberite stavku kolone.

Korišćenje trake Uređivača upita

  • Na traci uređivača upita izaberite stavku Ukloni duplikate.

Korišćenje kontekstualnog menija Uređivača upita

  • Na traci uređivača upita izaberite stavku Ukloni duplikate. Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša i izabrati stavku Ukloni duplikate.

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako da prikažete uređivač upita u programu Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×