Ako želite da sačuvate informacije na koje naiđete pretragom veba, OneNote idealno mesto za to. Korišćenjem programa Internet Explorer i OneNote zajedno, možete da uhvatite veb stranice i dodate ih u beleške.

Koristite Internet Explorer da biste poslali veb stranicu na OneNote

  1. U programu Internet Explorer otvorite stranicu koju želite da uhvatite.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast stranice i kliknite na dugme Pošalji u OneNote.

  3. U dijalogu koji se otvara odaberite lokaciju za stranicu, a zatim kliknite na dugme U redu.

    Ako vam se ne dopada kako veb stranica izgleda kada je dodate u beležnicu, možete da opozovete radnju pritiskanjem kombinacije tastera Ctrl+Z.

Napomena: Drugi način da pošaljete veb sadržaj u OneNote je da dodate OneNote Web Clipper u pregledač. Radi sa programima Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox i Safari. Otvorite pregledač i idite na www.onenote.com/clipper.

Uhvatite samo deo veb stranice i pošaljite ga na OneNote

Isečak ekrana možete da umetnete na stranicu umesto da pošaljete veb stranicu na OneNote. Isečci ekrana su snimci ekrana računara koje možete da arhivirate bilo gde u beležnici.

Da biste koristili tasterske prečice za snimanje samo jednog dela ekrana, pritisnite kombinaciju tastera Windows+Shift+S, a kada se ekran zatamni, izaberite oblast koju želite da uhvatite. (Ako ste starija Windows 8.0 ili starija, pritisnite kombinaciju Windows+S.) Kada kreirate isečak ekrana pomoću tasterske prečice, OneNote prikazuje dijalog Izbor lokacije u programu OneNote tako da možete da odaberete gde želite da pošaljete isečak.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×