Pređi na glavni sadržaj

Umetanje međuvrednosti na listu podataka na radnom listu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete automatski da izračunate međuvrednosti i sveukupne vrednosti na listi, pomoću komande " podzbir ".

Važno: Međuvrednosti nisu podržane u Excel tabelama. Komanda Međuvrednost će izgledati zasivljeno ako radite sa Excel tabelom. Da biste dodali međuvrednosti u tabelu, prvo morate da konvertujete tabelu u normalni opseg podataka, a zatim da dodate međuvrednosti. Imajte u vidu da će ovo ukloniti sve funkcionalnosti tabele iz podataka osim oblikovanja tabele. Možete i da napravite izvedenu tabelu.

Kada umetnete međuvrednosti:

 • Međuvrednosti     izračunavaju se pomoću funkcije "međuvrednost", kao što je zbir ili prosek. Možete da prikazujete više tipova funkcija rezimea za svaku kolonu.

 • Ukupni zbirovi     potiču iz programa _ z0z_, a ne od vrednosti u međuvrednosti. Na primer, ako koristite funkciju Average za rezimiranje, red sa velikim zbirom prikazuje prosek svih redova sa detaljima na listi, a ne srednju vrednost u redovima međuvrednosti.

Example of automatic subtotals

Ako je radna sveska podešena tako da automatski izračunava formule, komanda " Međuvrednost " ponovo izračunava vrednosti međuvrednosti i ukupne vrednosti prilikom uređivanja detaljnih podataka. Komanda Međuvrednost takođe prikazuje prikaz liste tako da možete da prikazujete i krijete redove sa detaljima za svaki podzbir.

Napomena: Ako filtrirate podatke koji sadrže podzbirove, možete da prikažete podzbirove. Da biste ih ponovo prikazale, obrišite sve filtere za više informacija o primeni filtera, pogledajte članak brzi početak: filtriranje podataka pomoću automatskog filtera.

 1. Uverite se da svaka kolona u usluzi% ž0z_ podataka za koju želite da izračunate međuvrednosti ima oznaku u svakom koloni i da opseg ne sadrži prazne redove ili kolone.

 2. Izaberite neku ćeliju u opsegu.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  Umetanje jednog nivoa međuvrednosti

  Možete da umetnete jedan nivo međuvrednosti za grupu podataka kao što je prikazano u sledećem primeru.

  Example of automatic subtotals

  1. prilikom svake promene u koloni "sport"...

  2.... međuvrednost kolone prodaja.

  1. Da biste sortirali kolonu koja sadrži podatke sa kojima želite da grupišete, izaberite tu kolonu, a zatim na kartici Podaci , u grupi Sortiranje _ tempp izaberite stavku Sortiraj od A do Z ili Sortiraj od z do A.

  2. Na kartici Podaci , u grupi Prikaz prikaza izaberite stavku Međuvrednost.

   Traka u programu Outlook

   Prikazuje se dijalog " podzbir ".

  3. U polju na svakoj promeni u Izaberite kolonu za međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera, možete da izaberete sport.

  4. U polju funkcija koristite kliknite na funkciju za rezimiranje koju želite da koristite za izračunavanje međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera izaberite stavku zbir.

  5. U polju Dodavanje međuvrednosti , potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku kolonu koja sadrži vrednosti koje želite da izračunate međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera izaberite stavku Prodaja.

  6. Ako želite da automatski prelom stranice prati svaki zbir, potvrdite izbor u polju za potvrdu prelom stranice između grupa .

  7. Da biste naveli rezime iznad polja sa detaljima, opozovite izbor u polju za potvrdu ispod podataka . Da biste izabrali redove rezimea ispod polja sa detaljima, potvrdite izbor u polju za potvrdu ispod podataka . Na primer, pomoću gorenavedenog primera, možete da opozovete izbor u polju za potvrdu.

  8. Možete da koristite komandu međuvrednosti tako što ćete ponoviti korake od 1 do 7 da biste dodali još međuvrednosti sa raznim funkcijama za rezimiranje. Da biste izbegli da zamenite postojeće međuvrednosti, opozovite izbor u polju za potvrdu Zameni trenutne međuvrednosti .

  Umetanje ugnežđenih nivoa međuvrednosti

  Možete da umetnete međuvrednosti za unutrašnje, ugnežđene grupe unutar odgovarajućih spoljnih grupa kao što je prikazano u sledećem primeru.

  Example of outer and nested subtotals

  1. prilikom svake promene u spoljnoj koloni, region...

  2.... međuvrednosti prodaje za taj region i za svaku promenu za unutrašnju, sportsku kolonu.

  1. Da biste sortirali kolonu koja sadrži podatke sa kojima želite da grupišete, izaberite tu kolonu, a zatim na kartici Podaci , u grupi Sortiranje _ tempp izaberite stavku Sortiraj od A do Z ili Sortiraj od z do A.

  2. Umetnite spoljne međuvrednosti.

   Kako umetnuti spoljne međuvrednosti

   1. Na kartici Podaci , u grupi Prikaz prikaza izaberite stavku Međuvrednost.

    Traka u programu Outlook

    Prikazuje se dijalog " podzbir ".

   2. U okviru svaka promena u izaberite stavku kolona za spoljne međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera, možete da kliknete na oblast.

   3. U polju funkcija koristite kliknite na funkciju za rezimiranje koju želite da koristite za izračunavanje međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera izaberite stavku zbir.

   4. U polju Dodavanje međuvrednosti , potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku kolonu koja sadrži vrednosti koje želite da izračunate međuvrednosti. U gorenavedenom primeru izabrali biste stavku Prodaja.

   5. Ako želite da automatski prelom stranice prati svaki zbir, potvrdite izbor u polju za potvrdu prelom stranice između grupa .

   6. Da biste naveli rezime iznad polja sa detaljima, opozovite izbor u polju za potvrdu ispod podataka . Da biste izabrali redove rezimea ispod polja sa detaljima, potvrdite izbor u polju za potvrdu ispod podataka . Na primer, pomoću gorenavedenog primera, možete da opozovete izbor u polju za potvrdu.

   7. Možete da koristite komandu međuvrednosti tako što ćete ponoviti korake od 1 do 6 da biste dodali više međuvrednosti sa raznim funkcijama za rezimiranje. Da biste izbegli da zamenite postojeće međuvrednosti, opozovite izbor u polju za potvrdu Zameni trenutne međuvrednosti .

  3. Umetnite ugnežđene međuvrednosti.

   Kako umetnuti ugnežđene međuvrednosti

   1. Na kartici Podaci , u grupi Prikaz prikaza izaberite stavku Međuvrednost.

    Traka u programu Outlook

    Prikazuje se dijalog " podzbir ".

   2. U okviru svaka promena u izaberite stavku ugnežđena kolona međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera, možete da izaberete sport.

   3. U polju funkcija koristite kliknite na funkciju za rezimiranje koju želite da koristite za izračunavanje međuvrednosti. Na primer, pomoću gorenavedenog primera izaberite stavku zbir.

    Izaberite željene opcije.

   4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Zameni trenutne međuvrednosti .

  4. Ponovite prethodni način za ugnežđene međuvrednosti, rad iz spoljašnjih međuvrednosti.

Savet: Da biste prikazali rezime samo međuvrednosti i sveukupne vrednosti, kliknite na simbole za prikaz strukture jedan dva tri pored brojeva. Koristite simbole c z0z_ i _ z2z_ za prikaz ili skrivanje redova sa detaljima za pojedinačne međuvrednosti.

 1. Izaberite ćeliju u opsegu koja sadrži međuvrednosti.

 2. Na kartici Podaci , u grupi Prikaz prikaza izaberite stavku Međuvrednost.

  Traka u programu Outlook

 3. U dijalogu podzbir izaberite stavku Ukloni sve.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×