Upotreba pravila za prijemno sanduče u usluzi Outlook.com

Koristite pravila za prijemno sanduče da biste automatski izvršavali određene radnje na e-pošti koja stigne u prijemno sanduče.

Informacije o tome kako da koristite alatke „Arhiva“ i „Čišćenje“ ili druge alatke potražite u članku Organizovanje prijemnog sandučeta pomoću alatki „Arhiva“, „Čišćenje“ i drugih alatki u usluzi Outlook.com.

Pravila se primenjuju na dolazne poruke i mogu se napraviti iz bilo koje fascikle.

 1. Da biste brzo napravili pravilo koje premešta sve e-poruke od određenog pošiljaoca ili skupa pošiljalaca u fasciklu, na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na poruku za koju želite da napravite pravilo i izaberite stavku Napravi pravilo.

 2. Odaberite fasciklu u koju želite da se premeste sve poruke od tog pošiljaoca ili skupa pošiljalaca, a zatim izaberite dugme U redu.

 3. Izaberite stavku U redu.

Ako ne želite da samo premestite poruke od određenog pošiljaoca ili skupa pošiljalaca u fasciklu, izaberite stavku Više opcija.

 1. Da biste kreirali potpuno novo pravilo, na vrhu stranice izaberite stavku PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook > Pošta > Pravila.

 2. Izaberite stavku Dodaj novo pravilo.

Svako pravilo treba da ima najmanje tri stvari: Ime, uslov i radnju. Pravila takođe mogu da sadrže izuzetke od uslova. Možete da dodate više uslova, radnji i izuzetaka u svakom koraku tako što ćete odabrati stavke Dodajte uslov, Dodajte radnju i Dodajte izuzetak.

Ako ne želite da se nakon ovog pravila pokreću dodatna pravila, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaustavi obradu dodatnih pravila. Više informacija potražite u temi Zaustavljanje obrade dodatnih pravila u Outlook.com.

Pritisnite dugme Sačuvaj da biste napravili pravilo ili Odbaci da biste otkazali pravljenje pravila.

 1. Na vrhu stranice, izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pravila > pošte.

 3. U pravilu koje želite da uredite izaberite stavku UrediUredi.

 4. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali uređeno pravilo.

Napomena:  Outlook.com ne može da obradi neka pravila napravljena u drugim verzijama programa Outlook. Nećete moći da pokrenete ni uredite pravilo u usluzi Outlook.com.

 1. Na vrhu stranice, izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pravila > pošte.

 3. U pravilu koje želite da izbrišete izaberite stavku BrisanjeIzbriši.

  Savet: Ako samo želite da isključite pravilo na neko vreme, izaberite opciju za uključivanje/isključivanje pored pravila.

Pravila za prijemno poštansko sanduče primenjuju se na dolazne poruke prema redosledu kojim su navedena na listi „Pravila za prijemno poštansko sanduče“. Možete urediti redosled kojim se pravila koja kreirate primenjuju na poruke koje stižu u prijemno poštansko sanduče.

 1. Na vrhu stranice, izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pravila > pošte.

 3. Izaberite pravilo, a zatim koristite taster sa strelicom nagore ili nadole da biste promenili redosled u kojem se pravilo primenjuje na dolazne poruke.

Pravila za prijemno sanduče trenutno ne možete da primenite na postojeće poruke u Outlook.com beta verziji. Novo pravilo se primenjuje samo na poruke koje primite nakon njegovog pravljenja.

Međutim, možete da koristite opcije „Arhiva“, „Premesti u“ i „Čišćenje“ da biste automatski premeštali ili brisali poruke u prijemnom sandučetu. Da biste saznali više, pogledajte članak Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta pomoću alatki „Arhiva“, „Čišćenje“ i drugih alatki u usluzi Outlook.com.

Šta bi još trebalo da znam?

Možda ste kreirali pravilo za prosleđivanje ili preusmeravanje poruka koje primite na drugu e-adresu. Ako je tako, važno je znati razliku između prosleđivanje i preusmeravanja.

 • Prosleđena poruka se pojavljuje u vidu poruke koju ste primili i prosleđuje se drugom primaocu. Kada primalac odgovora, odgovor će ići na adresu odakle je prosleđena.

 • Preusmerena poruka čuva prvobitnog pošiljaoca u redu Od. Kada primalac preusmerene poruke odgovori, odgovor će biti poslan prvobitnom pošiljaocu.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Dugme „Forum zajednice“ Dugme „Obratite se podršci“

Takođe pogledajte

Organizujte Vaše prijemno poštansko sanduče pomoću arhiviranja, čišćenja i drugih alatki u Outlook.com

Označite e-poštu kao nepoželjnu ili blokirajte pošiljaoce u programu Outlook.com

Uredite e-poruke u Outlook.com

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×