Upotreba toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tok posla možete koristiti za upravljanje odobravanjem sadržaja u bibliotekama za koje se zahteva odobravanje sadržaja i u kojima je omogućeno kreiranje glavnih i međuverzija. Kada koristite tok posla da biste upravljali procesom odobravanja sadržaja, međuverzije dokumenta ostaju u statusu čekanja sve dok ne budu odobrene ili odbačene u procesu toka posla. Ukoliko se međuverzija u toku posla odobri, njen status se ažurira iz Na čekanju u Odobreno, objavljuje se kao glavna verzija i prikazuje svim osobama koje imaju dozvolu za pregledanje biblioteke. Ukoliko se međuverzija u toku posla odbaci, njen status se ažurira iz Na čekanju u Odbačeno i ona ostaje međuverzija koja je vidljiva samo onima koji imaju dozvolu za pregledanje međuverzija u biblioteci. Tok posla odobravanja sadržaja započinje automatski kada autor prijavi međuverziju kao glavnu ili kada za dokument izabere komandu Objavi glavnu verziju. Takođe možete da odaberete da korisnicima sa posebnim dozvolama dozvolite da ručno započnu odobravanje sadržaja.

Veze ka dodatnim informacijama o odobravanju sadržaja i kreiranju verzija u odeljku Takođe pogledajte.

U sledećim odeljcima objašnjavaju se koraci koji su uključeni u podešavanje toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku.

Ovaj članak sadrži:

Vrh stranice

Korak 1: Omogućavanje odobravanja sadržaja i određivanje bezbednosti radnih verzija stavki za biblioteku

Prilikom podešavanja biblioteke možete da zahtevate odobrenje za promene unete u dokumente koji su sačuvani u toj biblioteci.

Kada se za biblioteku zahteva odobravanje sadržaja, dokument koji je promenjen ostaje u statusu čekanja dok ga ne odobri ili ne odbaci osoba koja ima dozvolu za odobravanje. Ukoliko se datoteka odobri, dodeljuje joj se status Odobreno u biblioteci i biće prikazana svim osobama koje imaju dozvolu da pregledaju biblioteku. Ukoliko se datoteka odbaci, njen status se ažurira u Odbačeno i ona ostaje vidljiva isključivo autoru dokumenta i osobama koje imaju dozvolu za upravljanje listama.

Podrazumevano, dokument na čekanju je vidljiv isključivo autoru i osobama sa dozvolom za upravljanje listama, ali vi možete da odredite da li i druge grupe korisnika mogu da pregledaju dokument.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  1. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U grupi Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija.

 3. U odeljku Odobravanje sadržaja, u grupi Zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke? izaberite opciju Da.

 4. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki, u grupi Ko bi trebalo da vidi radne verzije stavki u ovoj biblioteci dokumenata? izaberite opciju Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autor stavke).

  Napomena: Ukoliko prethodno niste ažurirali postavke kreiranja verzija za biblioteku, ova opcija se automatski bira kada odaberete da zatražite odobrenje sadržaja.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Korak 2: Omogućavanje kreiranja glavnih i međuverzija za biblioteku

Morate omogućiti i kreiranje glavnih i međuverzija za biblioteku da biste tok posla mogli da koristite za upravljanje odobravanjem sadržaja.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  1. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U grupi Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija.

 3. U odeljku Istorija verzije dokumenta kliknite na vezu Kreiraj glavne i međuverzije (radne verzije).

 4. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Korak 3: Podešavanje toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku

Windows SharePoint Services 3.0 lokacije ne uključuju unapred definisane tokove posla koji mogu da se koriste za upravljanje odobravanjem sadržaja. Ukoliko želite da koristite tokove posla da biste upravljali odobravanjem sadržaja u biblioteci, vaša organizacija mora da razvije i da angažuje prilagođeni tok posla koji je posebno dizajniran kao tok posla za odobravanje sadržaja.

Kada tok posla koristite da biste upravljali odobravanjem sadržaja u biblioteci, on automatski započinje svaki put kada korisnik prijavi dokument kao glavnu verziju ili kada za dokument izabere komandu Objavi glavnu verziju. Iako se tok posla odvija, dokument je i dalje međuverzija sa statusom Na čekanju. Ukoliko se dokument u toku posla odobri, njegov status se ažurira u Odobreno i on se objavljuje kao glavna verzija, tako da postaje vidljiv svim osobama koje imaju dozvolu za pregledanje dokumenata u biblioteci. Ukoliko se dokument u toku posla odbaci, njegov status se ažurira u Odbačeno i on ostaje međuverzija koju mogu da vide isključivo autor dokumenta i oni korisnici koji imaju dozvolu za upravljanje listama.

Napomena: Za biblioteku može postojati isključivo jedan naznačeni tok posla za odobravanje sadržaja koji automatski započinje kada autori prijave dokumente kao glavne verzije ili kada za dokument izaberu komandu Objavi glavnu verziju.

 1. Otvorite biblioteku u koju želite da dodate tok posla

  1. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U grupi Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke toka posla.

  Napomene: 

  • Komande Postavke toka posla se pojavljuje samo ukoliko su tokovi posla aktivirani za kolekciju lokacija.

  • Ukoliko su u ovu biblioteku već dodati tokovi posla, ovaj korak će vas direktno odvesti na stranicu „Menjanje postavki toka posla“ i treba da kliknete na vezu Dodavanje toka posla da biste otišli na stranicu „Dodavanje toka posla“. Ukoliko u ovu listu, biblioteku ili tip sadržaja nije dodat nijedan tok posla, ovaj korak će vas direktno odvesti na stranicu „Dodavanje toka posla“.

 3. Na stranici „Dodavanje toka posla“, u odeljku Tok posla izaberite ime predloška toka posla koji želite da koristite za upravljanje odobravanjem sadržaja.

 4. U odeljak Ime upišite jedinstveno ime za tok posla.

 5. U odeljku Lista zadataka navedite listu zadataka koju će koristiti ovaj tok posla.

  Napomene: 

  • Možete da koristite podrazumevanu listu Zadaci ili da kreirate novu. Ukoliko koristite podrazumevanu listu Zadaci, učesnici toka posla biće u mogućnosti da lako pronađu i pregledaju svoje zadatke toka posla korišćenjem prikaza Moji zadaci liste Zadaci.

  • Napravite novu listu zadataka ako će zadaci ovog toka posla otkriti osetljive ili poverljive podatke koje želite da sačuvate po strani od opšte liste Zadaci.

  • Kreirajte novu listu zadataka ako će vaša organizacija imati brojne tokove posla ili ako će ti tokovi sadržati brojne zadatke. U tom slučaju ćete možda želeti da kreirate liste zadataka za svaki tok posla.

 6. U odeljku Lista istorije izaberite listu istorije koju želite da koristite za ovaj tok posla. Lista istorije prikazuje sve događaje koji se javljaju tokom svake instance toka posla.

  Napomena: Možete da koristite podrazumevanu listu Istorija ili da kreirate novu. Ukoliko će vaša organizacija imati brojne tokove posla, možda ćete želeti da kreirate posebnu listu istorije za svaki tok posla.

 7. U odeljku Opcije početka potvrdite izbor Započni ovaj tok posla da bi se dobilo odobrenje za objavljivanje glavne verzije stavke.

  Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako je kreiranje glavnih i međuverzija omogućeno za tu biblioteku i ako se predložak toka posla koji ste izabrali može koristiti za odobravanje sadržaja.

 8. Ukoliko želite da se tok posla pokrene ručno, potvrdite izbor Dozvoli ovlašćenim korisnicima sa dozvolama za uređivanje stavki da ručno započnu ovaj tok posla. Potvrdite izbor Za započinjanje ovog toka posla zahtevaj dozvole za upravljanje listama ukoliko želite da zahtevate dodatne dozvole za pokretanje toka posla.

 9. Ako su dostupne dodatne opcije za prilagođavanje toka posla, kliknite na dugme Dalje, a zatim navedite željene opcije na stranici „Prilagođavanje“ za dati tok posla.

 10. Ako nema dodatnih opcija za prilagođavanje koje su dostupne za vaš tok posla, kliknite na dugme U redu.

  Napomene: 

  • Tok posla odobravanja sadržaja započinje automatski kada autor prijavi radnu verziju kao glavnu ili kada za dokument odabere komandu Objavi glavnu verziju.

  • Osobe koje imaju dozvolu da direktno odobre dokument mogu to da učine tako što će direktno u biblioteci urediti svojstva za taj dokument. Ukoliko se dokument odobri ili odbaci na ovaj način, tok posla se automatski završava.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×