Upoznajte mogućnosti programa pomoću kojih možete da kreirate organizacioni dijagram

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Organizacioni grafikoni prikazuju relacije izveštavanja između osoba i grupa u organizaciji. Budući da su organizacioni grafikoni popularni i da se često koriste, možete da ih kreirate pomoću sledeće dve opcije u sistemu Office:

Napomena: Programski dodatak Organization Chart za programe Microsoft Office je i dalje dostupna za preuzimanje. Alatka Microsoft organizacija 2,0 instalira zasebnu aplikaciju za kreiranje i uređivanje organizacioni grafikoni u Office 2003 aplikacijama. Može se koristiti samo sa sistemom Office 2003. Ova alatka je prvenstveno za korisnike koji moraju da uređuju postojeće Microsoft organizacioni 2,0 grafikone. Ovi grafikoni su kreirani u sistemu Office 2000 ili Prior, gde je Microsoft organizacija 2,0 bila primarna alatka za kreiranje organizacionog grafikona.

SmartArt grafike

Organizacioni grafikoni su uključeni u širok spektar SmartArt grafika koje su dostupne kada umetnete SmartArt grafiku u Excel, Outlook, PowerPoint ili Word. Pomoću funkcije SmartArt grafike možete da kreirate grafiku kvaliteta dizajnera i da ih brzo i lako uključujete u dokumente i prezentacije.

Korišćenje funkcije SmartArt grafike ako:

 • Želite da kreirate organizacioni grafikon sa 30 ili manje oblika.

 • Želite da organizacioni grafikon sadrži i slike.

 • Želite da dodate efekte, kao što su sjaj, meke ivice ili drugi 3-D efekti, na organizacioni grafikon.

 • Želite da iskoristite funkcije sistema Office, uključujući mogućnost da se pokupe promene u bojama kada kopirate i nalepite SmartArt grafike iz jednog programa u drugi.

 • Želite da animirate organizacioni grafikon.

 • Želite da brzo kreirate organizacioni grafikon tako što ćete otkucati ili nalepiti tekst i automatski ga pozicionirani i rasporedili.

Kreirajte organizacioni grafikon pomoću funkcije SmartArt grafike.

Visio

Uz visio možete da kreirate sofisticirane dijagrame. Visio vam pruža najveći broj alatki i najveću fleksibilnost za kreiranje organizacionog grafikona.

Koristite visio ako:

 • Želite da kreirate mali ili veliki organizacioni grafikon (do 1000 oblika).

 • Želite da generišete organizacioni grafikon iz postojećeg kadrovskog podataka uskladištenih u Microsoft Exchange server ili Excel datotekama sa podacima. Visio sadrži čarobnjaka koji to radi.

 • Želite vrlo preciznu kontrolu nad rasporedom grafikona.

 • Možete da dodate prilagodljive tekstualne ili numerička polja u oblike i uskladištite polja kao prilagođene podatke o svojstvima.

 • Želite da koristite uslovno oblikovanje. Uslovno oblikovanje omogućava da na osnovu parametara koje podesite brzo i lako koristite boje.

 • Želite da sinhronizujete oblike na stranicama da bi vam pomoglo da upravljate velikim organizacijama.

 • Želite da prikazujete podatke na crtežu pomoću vizuelnih poboljšanja kao što su zastave, metri toka i ikone.

 • Želite da uporedite odvojene verzije organizacionog grafikona i generišete izveštaj koji prikazuje razlike.

Kreirajte organizacioni grafikon pomoću programa Visio.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×