Upoznajte Office 365 Video

Napomena: Office 365 Video zameniće Microsoft Stream. Da biste saznali više o novoj poslovnoj video usluzi koja dodaje inteligenciju video saradnji i o planovima tranzicije za aktuelne Office 365 Video klijente, pročitajte članak Migriranje u Stream iz usluge Office 365 video.

Office 365 Video je odlično mesto za prikaz i deljenje video zapisa za vašu organizaciju. Evo upoznavanja Office 365 Video sa vezama ka dodatnim detaljima.

Office 365 Video je portal intranet veb lokacije na kom osobe u vašoj organizaciji mogu da objavljuju i prikazuju video zapise. To je usluga striminga video zapisa za vašu organizaciju koja je dostupna uz SharePoint Online u usluzi Microsoft 365. To je sjajno mesto za deljenje video zapisa poslovne komunikacije ili snimaka časova, sastanaka, prezentacija ili sesija obuke, na primer. Office 365 Video prikazuje sličicu za svaki video na lokaciji. Jednostavno izaberite sličicu da biste prikazali određeni video.

Office 365 Video sa nekoliko otpremljenih video zapisa

Da biste otpremili video zapis, otpremite ga na određeni kanal. Možete istovremeno da otpremite više video zapisa na kanal. Bilo ko iz organizacije ko ima dozvole za uređivanje za određeni kanal može da otpremi video zapise na njega. Na primer, Office 365 Video dolazi sa jednim unapred konfigurisanim kanalima koji se naziva zajednica. Podrazumevano, svi imaju dozvolu za uređivanje i prikaz za kanal Zajednica, tako da svako može da otpremi ili prikaže video zapis u njemu. Više informacija potražite u članku otpremanje video zapisa i Promena dozvola kanala u kreiranju i upravljanju kanala u programu Microsoft 365 video.

Stranica Office 365 video zajednica

Možete da gledate video zapise sa mesta na kom su istaknuti na Office 365 Video početnoj stranici i sa određenih kanala. Kada izaberete sličicu video zapisa, video se reprodukuje direktno u prozoru pregledača. Moraćete da ispunite sledeće zahteve da biste prikazali video u pregledaču.

Office 365 stranica video zapisa

Napomena: Možda ćete morati da instalirate Adobe Flash v. 11,4 ili noviji da biste reprodukovali video zapise na nekoj od kombinacija pregledača/uređaja. Ovdemožete instalirati Adobe Flash.

Računar

Pregledač

OS

Podržana reprodukcija

Microsoft Edge

Windows 10

HTML5

IE 11

Windows 10

HTML5

IE 11

Windows 8.1

HTML5

IE 11

Windows 7

Adobe Flash v. 11.4 ili noviji

IE 9 - 10

Windows

Adobe Flash v. 11.4 ili noviji

Chrome (najnovije)

Windows 7 +/OSX (najnovije)

HTML5

Firefox (najnovije)

Windows 7 +/OSX (najnovije)

HTML5

Safari (najnovije)

OSX (najnovije)

Izvorni HTML5

Mobile

Pregledač

OS

Podržana reprodukcija

IE 11

Windows Phone 8.1

HTML5

Chrome

Android 4.4.4

HTML5

Safari

iOS 6

Izvorni HTML5

Osobe u vašoj organizaciji koje su administratori kanala za Office 365 Video mogu da kreiraju kanale za organizovanje video zapisa. Možete da imate kanale za određene teme, na primer, ili za određene grupe kao što su sektori ili timovi. Informacije o tome ko može da kreira kanale potražite u članku Promena administratorskih dozvola za Microsoft 365 video portala u upravljanju Microsoft 365 video portalu.

Osobe koje imaju dozvolu za uređivanje kanala kontrolišu ko može da prikaže kanal i video zapise koji su na njemu. Tako kada odete na Office 365 Video, videćete samo kanale za čiji prikaz imate dozvolu. Informacije o tome ko može da uređuje i prikazuje kanale potražite u članku Promena dozvola kanala u kreiranju i upravljanju kanala u programu Microsoft 365 video.

Evo par jednostavnih načina da obavestite druge osobe o video zapisima koji se nalaze u usluzi Office 365 Video:

  • UgraditeMicrosoft 365 video na sajtu.    Video zapis koji se skladišti na Office 365 Video portal na SharePoint lokaciji ili na drugoj Veb lokaciji možete da prikažete tako što ćete dodati kôd za ugradnju za taj video na stranicu na kojoj želite da se pojavi video. Više informacija potražite u članku ugrađivanje Microsoft 365 video zapisa na sajtu.

  • Objavite u usluzi Yammer.    Ako vaša organizacija koristi Yammer, možete u usluzi Yammer da objavite poruku o video zapisu dok ga gledate i vaša poruka će automatski uključiti vezu ka video zapisu koji gledate. Da biste koristili Yammer za to, razvijte Yammer okno koje se nalazi na desnoj strani stranice video plejera, otkucajte poruku i ime Yammer grupe u koju želite da objavite i odaberite stavku Objavi. Informacije o korišćenju usluge Yammer u vašoj organizaciji potražite u članku Upoznajte Yammer.

  • Pošaljite vezu ka video zapisu u e-poruci.    Da biste dobili vezu za video zapis, izaberite video zapis u usluzi Office 365 Video i kopirajte URL iz trake adresa u pregledaču.

Ljudi koje obaveštavate o video zapisu moći će da vide ako imaju dozvolu za prikazivanje kanala na kom se video nalazi. Informacije o dozvolama za prikaz kanala potražite u članku Promena dozvola kanala u kreiranju i upravljanju kanala u programu Microsoft 365 video.

Snalaženje

Office 365 Video se lako koristi. Evo nekoliko saveta o tome šta možete da pronađete.

Da biste videli koji kanali i video zapisi su u žiži interesovanja za celu organizaciju, izaberite stavku Početak na Office 365 Video gornjoj traci za navigaciju. Video administrator može da postavi najviše tri kanala i četiri video zapisa u žižu interesovanja na početnoj stranici. Više informacija potražite u članku Isticanje video zapisa i kanala na microsoft 365 video portal matičnoj stranici u upravljanju Microsoft 365 video portalu.

Da biste videli koji video zapisi su u žiži interesovanja na određenom kanalu, izaberite stavku Kanali na Office 365 Video gornjoj traci za navigaciju, a zatim izaberite kanal. Osoba koja ima dozvole za uređivanje za kanal može da postavi do pet video zapisa u žižu interesovanja na stranici za taj kanal. Više informacija potražite u članku Isticanje video zapisa na kanalu u programu Microsoft 365 video i upravljanje njima.

Da biste videli koji video zapisi su najpopularniji za celu organizaciju, odaberite stavku Početak na Office 365 Video gornjoj traci za navigaciju i pogledajte odeljak U trendu na početnoj stranici. Da biste videli koji video zapisi su posebno popularni na određenom kanalu, odaberite stavku Kanali na Office 365 Video gornjoj traci za navigaciju, odaberite kanal i pogledajte odeljak U trendu na toj stranici kanala.

Da biste videli kanale za čije prikazivanje imate dozvolu, izaberite stavku Kanali na Office 365 Video gornjoj traci za navigaciju. Zatim izaberite kanal da biste videli video zapise na njemu.

Da biste tražili određeni video ili kanal, izaberite ikonu lupe na levoj strani trake za navigaciju na Office 365 Video, a zatim u polju za pretragu otkucajte ono što tražite.

Polje za pretragu sistema Office 365

Takođe možete da pronađete video zapise koji se nalaze u usluzi Office 365 Video pomoću SharePoint poslovne pretrage.

Osobe koje imaju dozvolu video administratora za Office 365 Video kontrolišu ko može da kreira kanale i oni mogu da postave kanale i video zapise u žižu interesovanja na početnoj stranici. Podrazumevano, osobe u SharePoint Online grupi administratora zakupca imaju dozvolu za video administraciju i mogu da dodele dozvole za video administraciju drugim osobama u vašoj organizaciji. Više informacija potražite u članku Upravljanje Microsoft 365 video portalu.

Takođe pogledajte

Pronađite pomoć za Microsoft 365 video

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×