Napravili smo neka poboljšanja u iskustvu pri radu saWord,Excel iPowerPoint zaMicrosoft 365 i iOS. U ovom članku ćemo vas brzo uvesti u te promene.

Microsoft 365 Olovke za alatke za crtanje

Word radno pero

Prvo je Word radno pero Koje je lakši način da pokrenete iskustvo uređivanja perom u programuWord.

Na desnom kraju okvira sa alatkama olovke nalazi se radno pero. Samo ga izaberite i počnite da uređujete. Ovim se zamenjuje staro dugme "Uređivač unosa" koje ste imali na kartici Crtanje u programuWord.

Savet: Ako imate uređaj omogućen za dodir, kao što je MicrosoftSurface, možete i da dodirnete radnju olovke i samo koristite prst da biste uredili.

Laso

Excel iPowerPoint lasom neko vreme, a sada je naWord. Laso koristite da biste izabrali stavku "Ink" u dokumentu. Možete da izaberete pojedinačne poteze ili čitave reči ili oblike. Kada ga izaberete, možete da promenite, premestite ili izbrišete zapise zapisom.

Izaberite stavku Laso (pronaći ćete ga na levom kraju okvira sa alatkama olovke), a zatim crtati oko pera koje želite da izaberete. Ne mora da bude savršen krug, jednostavno nacrtajte Laso oko pera, bilo koji oblik i on će biti izabran.

Brisač pokazivača

Druga funkcija kojaPowerPoint imala neko vreme, koja je sada uWord, jeste brisač tačke. Brisač koji ste imali u programuWord je brisač poteza, što znači da kada prevlačite brisač preko zapisa putem zapisa, on bi obrisao ceo potez odjednom. To je brz način za brzo čišćenje čistog objekta, ali to nije veoma precizno. Ako želite samo da izbrišete deo poteza sastavom, treba da koristite novi brisač tačke. To više funkcioniše kao brisač koji biste imali na pravoj ološci, samo će se brisanjem zapisa perom preko brisača.

Da biste ga koristili, izaberite brisač – nalazi se pored stavke "Laso" – a zatim po drugi put kliknite na dugme brisača da biste spustili opcije brisača. Izaberite stavku Pokazivač brisača i spremni ste za brisanje.

Point Eraser pen tool

Brisač tačke još uvek nije dostupanExcel tačkama.

Nedavne boje pera

Kada kliknete na strelicu padajućeg menija na peru ili markeru da biste promenili boju, pronaći ćete odeljak odmah ispod stavke Debljina koji vam može dozvoliti da odaberete neki od nedavnih boja koje ste koristili.

Opcija olovke "Nedavne boje"

Prilagođavanja olovke se više ne lutaju

Menjamo i način čuvanja prilagođavanja okvira sa alatkama olovke. Kada prilagodite okvir sa alatkama – kao što je promena boje pera – te promene se čuvaju lokalno na uređaju, ali se više ne prenose na druge uređaje.

Takođe pogledajte

Crtanje i zapisivanje perom u sistemu Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×