Upravljanje i životni ciklus SharePoint moderne stranice

Upravljanje i životni ciklus SharePoint moderne stranice

Moderne stranice u sistemu SharePoint pružaju vam mnogo istih mogućnosti koje pružaju stranice na klasičnim lokacijama za objavljivanje. Kada se kreira SharePoint savremena stranica, može se uređivati, sačuvati, objaviti i deliti.  Stranica se takođe može izbrisati ili vratiti u novu verziju. Možete i da podesite tok odobravanja sadržaja.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

U ovom članku

Ћivotni ciklus stranice

New button Kreiranje životnog ciklusa stranice počinje njegovim kreacijom. Kada prvi put kreirate stranicu, ona se nalazi u "lokalnom" stanju nacrta, što znači da niko drugi ne može da je vidi.

Dugme "Sačuvaj kao radnu verziju" Sačuvaj kao radnu verziju kada sačuvate i zatvorite ovu stranicu, ona se prijavi kao međuverzija i postaje radna verzija "deljena". To znači da mogu da je vide svi sa dozvolama za uređivanje (ili vlasnici lokacija).

Dugme „Uredi“ dait biste uredili stranicu, kliknite na dugme Uredi i stranica se sada odjavljena na vas. Dok god je stranica otvorena za uređivanje ili odjavljivanje, niko ne može da je uređuje. Stranica je "zaključana" dok se promene ne sačuvaju ili ododbacuju ili dok se ne objavi stranica. Izuzetak je to što ako stranica nema aktivnost 5 minuta, sesija uređivanja će se izbrisati i stranica će biti "otključana". 

Odbacivanje promena odbacite promene kada odbacivanja promena, stranica se vraća u prethodno stanje. Jednako je "Opozovi proveru".

Dugme "objavi" objaviti kada se objavi stranica tako što ćete kliknuti na dugme objavi, ona se prijavi kao "glavna" verzija i prelazi "Live", što znači da svako ko može da prikaže vašu sajt može da prikaže stranicu.

ponovo Dugme "ponovo objavi" ponovo objaviti kada se stranica koja se prethodno objavljuje uređuje, dugme za ponovno objavljivanje na stranici kao sledeća "glavna" verzija i promene će biti "uživo", što znači da svako ko može da prikaže vašu sajt može da prikaže novu, izmenjenu verziju.

Ciklus životnog ciklusa stranice sa odobravanjem sadržaja

Ћivotni ciklus stranice sa uključenim odobravanjem sadržaja je nešto drugačiji od toga što stranica mora da bude odobrena od strane nekog pre objavljivanja. Osobe koje vrše odobravanja bi trebalo da budu vlasnici ili osobe sa potpunom kontrolom ili uređuju dozvole za sajt.

Slede dodatne faze za objavljivanje na stranici kada se odobravanje sadržaja Uključi pomoću protoka. Nisu uključeni ovde koraci za tokove za odobravanje koji zahtevaju više osoba za odobravanje ili za prilagođene tokove za odobravanje.

Dugme "Prosledi na odobrenje" prosleđivanje za odobravanje kada je stranica spremna za objavljivanje, autor stranice prosleđuje stranicu na odobravanje.

Odobravanje neobrađeno Dok se stranica ne odobri, ona ostaje u stanju čekanja.

Dugme "redigovanje odobravanja" odobravanja pregleda , osobe označene kao osobe koje vrše odobravanja dobiće obaveštenje i videti dugme odobravanja redigovanja gde mogu da pogledaju stranicu. Osobe koje vrše odobravanje ne mogu da uređuju sadržaj; one mogu samo da odobre ili odbacuju ili mogu da se koriste. One mogu da šalju komentare zajedno sa obaveštenjem koje autor stranice prima.

Objavljivanje   Kada se stranica odobri, ona se objavljuje i prijavi se kao "glavna" verzija i prelazi "Live", što znači da svako ko može da prikaže vašu sajt može da prikaže stranicu.

Preporučuje se da koristite odobravanje sadržaja za savremene stranice da biste koristili Microsoft flow. Pogledajte članak Konfigurisanje odobrenja stranice da biste saznali kako to da uradite.

Ako želite da koristite klasičnu metodu traženja odobravanja u biblioteci, pogledajte članak Zahtevaj odobravanje stavki na listi ili u biblioteci.

Ko može da uređuje stranicu?

Svako kome ste dali dozvole za uređivanje može da Uredi stranicu. Na sajtu tima, dodavanje osobe grupi lokacija tima podrazumevano uređuje dozvole. Na sajtu za komunikaciju, samo vlasnici lokacija i oni kojima ste dali dozvole za uređivanje mogu da uređuju.

Kada kliknete na dugme Uredi na stranici, odjavljenu, što znači da niko ne može da je uređuje ako ne sačuvate i zatvorite stranicu, odbacite promene ili objavite stranicu. Svaka od ovih radnji ponovo proverava stranicu.

Kada neko slučajno proveri stranicu ili zaboravlja da čuva i zatvara, odbaci promene ili objavi, stranica će se automatski sačuvati i zatvoriti posle 5 minuta neaktivnosti.

Dve osobe ne mogu da uređuju istu stranicu istovremeno. Ako je jednoj osobi otvorena stranica za uređivanje, a druga osoba pokuša da Uredi stranicu, prikazuje se poruka da je neko drugi uređuje. Možete da pitate osobu koja ima otvorenu stranicu za uređivanje da bi "objavila" stranicu čuvanjem i zatvaranjem, odbacivanjem promena ili objavljivanjem. Izuzetak je to što ako stranica nema aktivnost 5 minuta, sesija uređivanja će automatski biti istekla i stranica će biti "otključana". 

Vlasnik sajta ima dodatnu opciju za poništavanje odjavljivanja stranice.

Pronalaženje stranica

Stranice se skladište u biblioteci stranica kojoj se može pristupiti tako što ćete izabrati stranice u navigaciji. Ako stranice nisu prikazane u navigaciji, možete da odete na Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ Postavke sajta , a zatim na Sadržaj sajtai da tražite stranice lokacija.

Vraćanje prethodne verzije

 1. Idite u biblioteku stranica za sajt.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na razmak između imena stranice i datuma, a zatim u meniju izaberite stavku Istorija verzija . Možda ćete morati da pomerate meni da biste videli istoriju verzija.

  Ako ne vidite istoriju verzija, kliknite na elipsu (...) u dijalogu, a zatim izaberite stavku Istorija verzija.

  Videćete listu verzija datoteke.

  Dijalog "Istorija verzija" sa 3 verzije.
 3. U dijalogu Istorija verzija , zadržite pokazivač pored željene verzije i kliknite na strelicu nadole sa desne strane da biste dobili listu opcija.

  Opcije istorije verzija (prikaz, vraćanje u prethodno stanje, brisanje)

  Kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

 4. Kliknite na dugme u redu da biste vratili trenutnu verziju kao najnoviju.

  Potvrda oporavka verzije u dijalogu sa izabranim "u redu"

  Napomena: SharePoint ne uklanja stariju verziju koju ste upravo vratili, ona kreira kopiju i pravi najnoviju verziju.

Provera stranica u biblioteci stranica i van nje

Preporučujemo vam da koristite Uređivanje, čuvanje i zatvaranje, odbacivanje promena i objavljivanje komandi na stranici radi upravljanja proveravanja stranica. Međutim, možete ručno da proverite stranice u okviru istih koraka koje ćete koristiti u bilo kojoj biblioteci dokumenata. Više informacija potražite u članku Odjavljivanje ili prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Opoziv objavljivanja stranice

Ako više ne želite da vaše stranice vide druge osobe, možete da je opozovete da je opozovite:

 1. Idite u biblioteku stranica za sajt.

 2. Izaberite stranicu koju želite da opozovete objavljivanje.

 3. Kliknite na elipsa (...), a zatim kliknite na dugme još.

 4. Kliknite na dugme Opozovi objavljivanje.

Poništavanje objavljivanja vraća stranicu u radnu verziju tako da ne može da se prikaže. Međutim, stranica se i dalje pojavljuje u rezultatima pretrage. Ako ne želite da se ovo desi, morate da uklonite i dozvole sa stranice:

 1. Idite u biblioteku stranica za sajt.

 2. Kliknite na elipsa (...), a zatim kliknite na dugme još.

 3. Izaberite stavku Svojstva.

 4. Na vrhu izaberite stavku Deljeno sa, a zatim kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

Objavljivanje iz biblioteke stranica

Pored toga što možete da objavljujete, objavljujete i ponovo objavljujete sa same stranice, možete da izaberete stranicu ili objavljivanje poruka i objavite direktno sa komandne trake biblioteka stranica i sa kartice datoteka koja se pojavljuje kada zadržite pokazivač iznad datoteke. Pored toga, videćete poruku u oknu sa detaljima stranice , kao i žuta, Open Book ikonu knjige pored imena datoteke koja ukazuje na to da li je stranica ažurirana (sa promenama sadržaja ili svojstava) i treba da se objavi.

Opcije objavljivanja iz biblioteke stranica

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×