Upravljanje licencama aplikacija

Ako treba da dodelite licence za aplikaciju određenim korisnicima, kupite dodatne licence za aplikaciju, dodate upravljač licenci ili uklonite licencu aplikacije, to možete da uradite na stranici upravljanja licenciranjem aplikacije.

Morate da budete imenovani menadžer licenci za licencu aplikacije ili administratora (SharePoint administrator ili administrator farme) da biste upravljali licencama aplikacija.

Napomena: Office i SharePoint App prodavnice su opcionalne usluge kojima upravlja korporacija Microsoft ili njene filijale iz bilo kojeg od centara korporacije Microsoft širom sveta. Aplikacije dostupne u prodavnici obezbeđuju različiti izdavači aplikacija i podležu odredbama i uslovima, kao i izjavi o privatnosti izdavača aplikacije. Korišćenje bilo koje od ovih aplikacija može dovesti do prenosa podataka, skladištenja ili obrade u bilo kojoj zemlji u kojoj izdavač aplikacije, njene podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Dostupnost određenih aplikacija i metoda plaćanja zavisi od regiona i usluge. Odredbe i uslove izdavača aplikacije i izjave o privatnosti možete pregledati pre nego što preuzmete i koristite takve aplikacije.

 1. Idite na postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Dodajte aplikaciju.

 2. U navigaciji sa leve strane izaberite stavku upravljanje licencama.

 3. Kliknite na aplikaciju za koju želite da upravljate informacijama o licenci. Ili pretražite da biste pronašli željenu aplikaciju.

 4. Na stranici Upravljanje licenci aplikacije uradite nešto od sledećeg:

Da biste to uradili:

Uradite sledeće

Dodeljivanje licenci određenim korisnicima na sajtu

 • Izaberite stavku Dodeli licence, otkucajte imena osoba koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj korisnika.

Kupovina više licenci

 • Izaberite stavku kupi, a zatim slijedite korake za prijavljivanje pomoću Microsoft naloga da biste kupili dodatne licence.

Dodavanje upravljača licenci

 • Izaberite stavku Dodaj upravljač, otkucajte imena osoba koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj menadžer ispod okvira za tekst.

Oporavak licence

Kada oporavite licencu, praktično je ponovo nabavljate iz SharePoint prodavnice. Možda ćete morati da uradite ovo ako licenca nije sinhronizovana sa Office.com ili ako premeštate licencu u novu primenu (na primer, u scenariju oporavka od katastrofe).

 1. U okviru Prikaz kupovinekliknite na strelicu pored stavke Radnje, a zatim izaberite stavku spasavanje licence.

 2. Na stranici sa detaljima za aplikaciju u SharePoint skladištu izaberite stavku više radnji, a zatim ponovo izaberite stavku spasi licencu .

 3. Kada se to zatraži, prijavite se pomoću Microsoft naloga.

Uklanjanje licence

 • U okviru Prikaz kupovinekliknite na strelicu pored stavke Radnje , a zatim izaberite stavku Ukloni ovu licencu.

Srodni zadaci

Kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice

Dodavanje aplikacije

Uklanjanje aplikacije sa lokacije

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×