Upravljanje maturanata studentske licence i sadržaja u Office 365 Education

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kao Microsoft 365 globalni ili administrator za upravljanje korisnicima za vašu školu, možete regulator Microsoft 365 licenciranje potrebe studenata. Kao studenti ostavite ili završi u školu, možete da dodelite te licence prostor za licencu ili da dodelite ih studenti. Takođe imate opcije za pomaže maturanata studentima upravljanje njihove stare e-poštu, kontakte i datoteke. Na primer možete dodeliti besplatne Exchange Online za Alumni licence maturanata studente tako da oni mogu da e-poštu škola za život. Dodeljivanje dozvola za alumni student maturanata će oslobodili Office 365 Education licenci za dolazne klase bez potrebe da naručite dodatne licence.

Šta se događa kada dodelite studentsku licencu u usluzi Office 365

U Office 365 Education, korisnici treba licence za korišćenje Exchange Online, OneDrive za posao ili školu, Skype za posao Online i druge usluge na mreži, kao i Microsoft 365 Apps za velika preduzeća aplikacije kao što su Outlook, PowerPoint, Exceli Word na svojim uređajima.

Kada vam povratite licencu za Office 365 Education tako što ćete ga dodeljivanje nazad u grupu dozvola student gubi pristup uslugama na mreži i podataka, što znači da:

  • Sve podatke koji su povezani sa tim nalogom studenta održava 30 dana izuzev podataka sa pravnim držite koji se čuva za vreme trajanja na čekanje

  • Posle 30 dana mirovanja, podaci se briše i ne mogu se spasti osim za dokumente koji su sačuvani u SharePoint Online lokacije

Kada je dozvola za Office 365 Education premešten u prostor za licence:

  • Studenti koji i dalje imate Microsoft 365 Apps za velika preduzeća instaliran na uređaju imaće smanjenu funkcionalnost

  • Nelicencirani proizvod obaveštenja će iskačući dok se ne dobiju drugu aktivni Microsoft 365 pretplatu

Preporučene radnje

Ako se školi biti besplatne Exchange Online za Alumni licence dodeljivanje maturanata studenata, a zatim ništa da studenti treba da uradite u vezi sa e-poštu. Međutim za svoje datoteke i aplikacija za računare, treba da izvršite ove korake:

  • Obavestite studente znate da njihov pristup uslugama na mreži i njihove lične dokumente uskladištene u OneDrive za posao ili školu koji su povezani sa njihove školski nalog će nestati kada su mature.

  • Studenti obezbediti vodič da biste premestili ličnih dokumenata sa njihove koji je obezbedila škola OneDrive za posao ili školu na lokaciju koja su upravljanje, kao što je na lokalnoj disk jedinici, na USB disk ili drugi OneDrive ili OneDrive za posao ili školu. Više informacija o tome kako da biste dobili OneDrive potražite: Dobijanje OneDrive na uređaju

  • Obavestite studentima da nakon premeštanja dokumenata iz svoje škola OneDrive za posao ili školu, možete nastaviti pristup i uređivanje pomoću besplatnog Office za veb nakon izlaska iz programa škole.

  • Ponovno dodeljivanje maturanata studentske licence nazad na vaš prostor za licence tokom normalan, objavite školske godine sistemi održavanje procesa

Srodne teme


Preuzimanje OneDrive na uređaju

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×