Upravljanje neklasifikovanim beleškama u programu OneNote

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada kreirate Brze beleške (ranije uzgredne beleške) ili dodajete informacije u programu OneNote iz aplikacije Clipper ili Office Lens, beleške se čuvaju u odeljku neklasifikovane beleške (u zavisnosti od toga koliko dugo koristite OneNote, ovaj odeljak se može zvati brze beleške).

Te beleške možete da ostavite tu gde jesu, a možete ih i premestiti na smislenije lokacije u beležnici.

Prikaz neklasifikovanih beležaka

Da biste videli da li ste vi ili OneNote prikupili neke neklasifikovane beleške:

 1. Otvorite okno beležnice tako što ćete kliknuti na ime trenutne beležnice, koja je prikazana sa leve strane odmah ispod trake. (Preskočite ovaj korak ukoliko vam je okno beležnice usidreno na ekranu.)

 2. Na dnu okna beležnice izaberite stavku Brze beleške.

  Snimak ekrana okna „OneNote 2016 beležnice“ sa istaknutim brzim beleškama

 3. U odeljku koji se pojavi („Brze beleške“ ili „Neklasifikovane beleške“) kliknite na kartice stranica sa desne strane da biste pregledali beleške prikupljene tu.

Odeljak „Brze beleške“ (ili „Neklasifikovane beleške“) funkcioniše kao bilo koji drugi odeljak beležnice. Ako niste spremni da organizujete beleške koje on sadrži, možete da koristite funkciju pretrage da biste pronašli informacije u beleškama u ovom odeljku.

Organizovanje neklasifikovanih beležaka

Nasumične stranice sa beleškama možete neograničeno da čuvate u odeljku „Brze beleške“, ali možda ćete želeti da razmotrite premeštanje stranica u druge odeljke.

Da biste premestili stranicu, uradite sledeće:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na karticu stranice koju želite da premestite i izaberite stavku Premesti ili kopiraj.

  Snimak ekrana načina premeštanja ili kopiranja stranice u programu OneNote 2016.

 2. Kliknite na odeljak beležnice u koji želite da premestite izabranu stranicu u dijalogu Premeštanje ili kopiranje stranica, a zatim kliknite na dugme Premesti. Ako želite da premestite stranicu u odeljak u drugoj beležnici, prvo kliknite na znak + (plus) pored te beležnice na listi, a zatim kliknite na odeljak unutar liste da biste ga izabrali.

 3. Ponovite korake 1–2 za sve ostale stranice koje želite da premestite.

Savet:  Drugi način da klasifikujete beleške jeste da koristite miš. Jednu po jednu, kliknite na karticu stranice u odeljku Brze beleške, a zatim prevucite tu stranicu u drugi odeljak ili beležnicu.

Prikaz napomena u odeljku neklasifikovane beleške

 • Na traci za navigaciju sa leve strane na stranice sa napomenama, kliknite na dugme Neklasifikovane beleške.

Napomena: Stranica se automatski pojaviti u odeljak "neklasifikovane beleške" svaki put kada koristite OneNote da biste kreirali isečak ekrana ili uzgredne beleške i svaki put kada koristite komandu Pošalji u OneNote u programima kao što je Windows Internet Explorer i Microsoft Office Outlook 2007.

Premestite neklasifikovane beleške stranice u drugi odeljak

Iako možete da ostavite beleške i isečci sa ekrana u odeljku "neklasifikovane beleške" za dokle god želite, njihovog premeštanja u druge više važnih odeljke beležnice se preporučuje. Sve beleške bile organizovane po temi vam olakšava da koristite i potražite ih u smislene konteksta.

 1. Na traci za navigaciju izaberite stavku Neklasifikovane beleške.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na karticu stranice koju želite da premestite i postavite pokazivač na stavku premeštanje stranice u priručnom meniju izaberite stavku Drugi odeljakstranice.

 3. U dijalogu Premeštanje ili kopiranje stranica izaberite odeljak beležnice koju želite da premestite izabrane stranice da biste, a zatim kliknite na dugme Premesti.

Savet: Postoji i brži način da podnesete beležaka je da prevučete stranice iz odeljka neklasifikovane beleške u druge odeljke u beležnicu. Kliknite na dugme Razvij traku za navigaciju da biste prikazali na listi odeljaka u otvaranje beležnice i zatim kliknite na dugme Neklasifikovane beleške. Prevucite karticu stranice na bilo kojoj stranici neklasifikovane beleške preko ime bilo kog odeljka na traci za navigaciju. Kada otpustite taster miša, stranice se premešta u novom odeljku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×