Upravljanje OneDrive skladištem i ograničenjima

Aplikacije produktivnosti, 1 TB OneDrive i napredna bezbednost.

Isprobajte besplatno

Proverite OneDrive skladišta da biste videli koliko prostora ste koristili i oslobodite prostor ako se približite ograničenju skladišta. 

 1. Idite na upravljanje skladištemi prijavite se pomoću Microsoft naloga koji koristite sa OneDrive.

 2. Izaberite isprazni korpu za otpatke da biste trajno izbrisali datoteke u korpi i oslobodili prostor.

 3. Izaberite stavke Šta zauzima prostor, da biste prikazali velike datoteke i fotografije i izbrišite one koje vam više nisu potrebne.

 4. Proverite trenutni plan i nadogradite gaMicrosoft 365 ili preusmiteOneDrive kôd da biste nabavili još prostora za skladištenje. 

OneDrive Prozor "Upravljanje skladištem" koji prikazuje ukupan iskorišćeni prostor, korpu za otpatke i opciju za prikaz velikih datoteka i fotografija.

Napomene: 

 • Dobijate 5 GB besplatnog prostora za skladištenje kada se upisujete za OneDrive, ali uvek možete da kupite više prostora ili da se prijavite za Microsoft 365 biste nabavili još prostora za skladištenje.

 • Ako imate pitanja o pretplati naMicrosoft 365 koja uključuje OneDrive plan za skladištenje, posetite Kancelarija.com da biste saznali više ili se obratite podršci za Kancelarija.

OneDrive u vezi sa skladištem i naplatom

Evo nekih uobičajenih pitanja o skladištu i naplati. Izaberite bilo koju temu u nastavku i otvoriće se za prikaz više informacija:

Ako ste kupili dodatni prostor za skladištenje u aplikaciji, ali ne možete da ga vidite, pratite ove korake. Imajte napom da će kupovina skladišta možda potrajati 48 sati.

 1. Idite na Upravljanje skladištemi proverite da li je vidljiv dodatni prostor za skladištenje.

 2. Ako ga ne vidite, prijavite se u istoriju kupovineu vašoj microsoft nalogu i pogledajte da li je porudžbina tamo.  

 3. Naime, proverite kreditnu karticu ili platni dobavljač da biste videli da li je kupovina prošla.

Nabavite najnovije informacije o dostupnim planovima OneDrive skladišta na lokaciji OneDrive Planovi.

OneDrive planove za skladištenje i cene mogu da se razlikuju u različitim zemljama ili regionima. Posetite stranicu Planovi za skladište po zemlji/regionu da li imate najnovije planove i cene.

Da biste videli OneDrive troškove u svojoj zemlji, posetite lokaciju OneDrive Planovi.

Evo nekih ključnih tačaka u vezi OneDrive pretplate:

 • Da biste prikazali trenutnu korišćenje skladišta ili kupili još prostora za skladištenje, otvorite stranicu "Skladište".

 • Kada se prvi put upišete, dobijate 5 GB prostora za skladištenje besplatno. Ako vam je potrebno više prostora, kupite OneDrive i planove sa većim ograničenjom skladišta.

  Napomena: Skladište koje kupite zamenjuje početno skladište koje ste prvi put upisili. Na primer, ako imate 5 GB od upisivanja i kupite plan sa 100 GB, ograničenje skladišta postaje 100 GB, a ne 105 GB.

  Važno: Ako nadograđujete sa OneDrive +100 na Microsoft 365 Family ili Personal, morate da otkažete pretplatu na OneDrive 100 GB u Uslugama i pretplatama. Dodatne informacije potražite u članku Otkazivanje Microsoft pretplate.

 • Svi planovi se naplaćuju od dana kada kupite pretplatu. Planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj ili godišnjoj osnovi i podešeni su tako da se pretplata automatski obnavlja na kraju svakog perioda naplate i naplaćuje se pomoću odgovarajućeg načina plaćanja. Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako premašite preostali prostor za skladištenje kada pretplata istekne, i dalje ćete moći da prikazujete, delite i preuzimate datoteke na OneDrive računaru, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor.

 • Možete i da pređete na niži nivo pretplate ako odlučite da vam je potrebno manje prostora za skladištenje.

 • Microsoft 365 pretplatnici mogu da kupe do 2 TB skladišta OneDrive skladišta. Pretplatnici imaju opciju da kupe dodatni prostor za skladištenje iznad uključene baze 1 TB u inkrementima od 200 GB. Pogledajte OneDrive planove za dodatne cene skladišta, a informacije o Microsoft 365 potražite u Office 365 – odaberite Kancelarija.

Zašto vidim samo 1 TB uz Office 365 Home?

Uz pretplatu Microsoft 365 Family dobijate ukupno 6 TB skladišta: to je 1 TB (ili 1000 GB) po korisniku.

Možete da delite ukupan prostor za skladištenje i koristite više od 1 TB deljenjem fascikli među korisnicima i dodavanjem deljenih fasciklu u svoj OneDrive.

Da biste upravljali Microsoft 365, posetite portal za Microsoft nalog.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili načine plaćanja koji se koriste uz moju pretplatu?

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive, izaberite stavku Promeni način plaćanja, a zatim izaberite drugi način plaćanja ili izaberite stavku Dodaj novi način plaćanja.

Napomena: Da biste ažurirali informacije o naplati za način plaćanja, na vrhu stranice izaberite stavku Plaćanje i naplata > Informacije o naplati ili Opcije plaćanja, u zavisnosti od toga koje informacije želite da ažurirate.

Kada će moja pretplata isteći?

Da biste videli kada vam pretplata ističe, pogledajte naloge usluga u & pretplate.

Mogu li unapred da platim za mesečni plan?

Ne možete da platite unapred za više meseci, ali mesečni planovi se obnavljaju automatski, pa ne morate da brinete o tome da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Zašto moj prostor za skladištenje nije ažuriran?

Ažuriranje dostupnog prostora za skladištenje može da potraje i do 24 sata nakon što kupite više prostora za skladištenje ili pretplatu.

Mogu li da delim skladište?

Deljenje je ograničeno u osnovnom ili „samo skladištenje” OneDrive. Ograničenja će biti poništena nakon 24 časa, ali možete da izvršite nadogradnju na Premium pretplatu i dobijete mogućnost povećanja kvote deljenja i dodatne funkcije deljenja.

Ako imate pretplatu Microsoft 365 Family, možete je deliti sa 5 drugih osoba. Svaka osoba sa kojom delite dobija po 1 TB skladišta. Svaka osoba može da deli fasciklekako biste mogli da iskoristite pogodnosti maksimalnog prostora za skladištenje.

Zašto je moj OneDrive nalog zamrznut?

Nalog može biti zamrznut ako:

Zašto moj prostor za skladištenje nije ažuriran?

Ažuriranje dostupnog prostora za skladištenje može da potraje i do 24 sata nakon što kupite više prostora za skladištenje ili pretplatu.

Želim da deinstalelim OneDrive

Ako ne želite da koristite OneDrive, najlakše rešenje je da raskinete vezu. Pratite korake u temi Isključivanje,onemogućavanje ili deinstalvanje OneDrive, da biste načinili da onemogućite, sakrijete i deinstal OneDrive.

Kako otkazujem pretplatu?

Sledeći koraci su za otkazivanje pretplate OneDrive skladišta. (Dodatne Microsoft 365 pretplate možete da vidite u članku Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.)

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive kliknite na dugme Otkaži. (Dodatne Microsoft 365 pretplate možete da vidite u članku Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.)

 5. Na stranici Kada želite da zaustavite pretplatu na OneDrive, izaberite da li želite da otkažete automatsko obnavljate ili želite da odmah zaustavite pretplatu i dobijete refundaciju, a zatim izaberite stavku Dalje.

Napomene: 

 • Kada otkažete, možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da nastavite da koristite skladište na uobičajeni deo do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundciju.

 • Ako otkazujete zbog tehničkih problema sa uslugom OneDrive, želeli bismo da vam pomognemo. Pogledajte više članaka pomoći za OneDrive ili pronađite pomoć slanjem e-poruke timu za podršku za OneDrive.

Šta se dešava sa podacima ako otkažem pretplatu ili dodatno skladište istekne, a prekoračio/la sam ograničenje od 5 GB besplatnog prostora za skladištenje?

Ako otkažete pretplatu ili ako dodatno besplatno skladište istekne, podaci su vam i dalje dostupni. I dalje ćete moći da prikazujete, delite i preuzimate datoteke na OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor. Ako tokom dužeg vremenskog perioda i dalje budete premašivali ograničenje skladišta, nalog vam se zamrzava. Informacije o vratite zamrznut nalog u dobro položaj potražite u članku Šta to znači kada je OneDrive nalog zamrznut?

Nije moguće primeniti pretplatu

Može proći i do 24 časa dok pretplata ne postane vidljiva.

 1. Idite na "Upravljanje skladištem" i proverite da li je vaša pretplata vidljiva

 2. Ako ovaj problem potraje nakon 24 časa, obratite se podršci ispod.

Pretplata je ponovo uklonena na drugom nalogu

To može biti zato što ste prijavljeni sa drugim Microsoft nalogom. Proverite koji nalog se nalazi na vašem mobilnom uređaju.

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive i dodirnite stavku "Ja" OneDrive Ikona "Ja"

 2. Ime vašeg naloga je na vrhu ekrana ispod mene. Ako je prikazan poslovni ili školski nalog, dodirnite dugme OneDrive ikona "poslovni ili školski nalog" da biste videli druge opcije naloga ili izaberite stavku + Dodaj nalog da biste dodali lični Microsoft nalog.

Problem sa pristupanjem prodavnici

Ako ne možete da pristupite prodavnici, isprobajte ove savete.

 1. Uverite se da imate najnoviju aplikaciju prodavnice i da ste prijavljeni sa nalogom koji ima dozvole za kupovinu ili preuzimanje aplikacija.

 2. Kupite pretplatu na mreži u https://onedrive.live.com/about/plans/

Plaćanje i fakturisanje

Nabavite pomoć za plaćanja, naplatu, poklon-kartice ili saldo Microsoft naloga

Srodne teme

Brisanje datoteka ili fascikli u programu OneDrive

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Kako otkazati Microsoft pretplatu

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica za podršku za OneDrive.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

Ikona "Podrška e-poštom"

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Forumi Office 365 zajednice

Podrška za nalog i naplatu
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za Microsoft nalog i pretplatu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×