Upravljanje poslovnim sadržajima u sistemu SharePoint

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Računari olakšavaju organizacijama da prave veliku količinu sadržaja i mnogo različitih vrsta sadržaja. Ljudi žele informacije i prave neverovatan broj načina hvatanja tih informacija, a neki od njih su: dokumenti, e-poruke, radni listovi, dijagrami, prezentacije, video zapisi i Veb stranice.

Ako se ovim sadržajem ne upravlja, može biti teško pronaći ono što vam treba ili pratiti šta se dešava. Upravljanje poslovnim sadržajem (ECM) u SharePoint proizvodima pomaže u tome jer pruža alatke za organizaciju sadržaja i upravljanje njim tokom celog životnog ciklusa sadržaja, od pravljenja do arhiviranja. SharePoint ECM integriše poznate alatke sistema Microsoft Office sa funkcijama za centralno upravljanje i saradnju SharePoint proizvoda i tehnologija.

U ovom članku

Upravljanje dokumentima

ECM u SharePoint proizvodima i tehnologijama poboljšava produktivnost i obezbeđuje sledeće funkcije koje vam pomažu u upravljanju kolekcijom dokumenata:

 • Centralno upravljanje raznovrsnim sadržajem    Uskladištite sadržaj u centralnom spremištu koje pomaže ljudima pronalaženje, deljenje i koristite informacije.

 • Jednostavan rad sa svojstvima dokumenata    Okno sa informacijama o dokumentu omogućava da pregledate i uređujete svojstva dokumenta (metapodatke) direktno u dokumentu.

 • Globalno upravljanje metapodacima    Pravljenje skupova i grupa termina za lakšu organizaciju i pronalaženje sadržaja

 • Jedinstveni dokumenti    ID-ovi dokumenata obezbeđuju jedinstveni identifikator za svaki resurs u kolekciji sadržaja...

 • Uštedite vreme i ponovo koristili postavke    Tipovi sadržaja vam omogućavaju da dodelite deljene postavke za određeni tip sadržaja, kao što su rokovnik ili specifikaciju.

 • Kontrolisanje pristupa informacijama   . Jedinstveno definisane dozvole vam mnoštvo alatke da biste kontrolisali pristup informacijama na bilo kom nivou iz jednog dokumenta na samom lokacijom

 • Unapređenje obrade dokumenata za saradnju    Ugrađeni tokovi posla dokumenata omogućavaju da direktno iz Office programa za računare pokrenete i pratite procese za dokumente, kao i da na njima sarađujete.

Upravljanje digitalnim medijima

SharePoint proizvodi i tehnologije imaju ugrađenu funkcionalnost za reprodukciju sadržaja digitalnih medija, na primer video i audio zapisa, kao i upravljanje njima. Evo najvećih prednosti ovih mogućnosti:

 • Direktna reprodukcija sadržaja medija    Video i audio plejeri su ugrađeni u SharePoint proizvode. Video i audio možete direktno da reprodukujete sa portala, lokacije tima ili lokacije za objavljivanje, sa lokacije koju je generisala zajednica i lokacija za učenje i obuku kojima se upravlja.

 • Korišćenje optimizovanih biblioteka medija    Biblioteke resursa medija u sistemu SharePoint Server optimizovane su za medijski sadržaj. Dostupne su sve korisne funkcije za upravljanje biblioteke dokumenata, na primer metapodaci, tipovi sadržaja i jedinstveni ID-ovi. Pored toga, biblioteke resursa medija nude prikaze sličica za slike i video uz ugrađenu mogućnost reprodukcije pregleda video zapisa.

Upravljanje zapisima 

Integrisane mogućnosti upravljanja zapisima u SharePoint proizvodima omogućavaju organizacijama da skladište i štite poslovne zapise u završnoj fazi. Organizacije na poslovne zapise mogu da primene smernice za upravljanje informacijama. To pomaže u smanjenju rizika od sudskog spora jer se obezbeđuje da informacije budu usaglašene sa propisima ili korporativnim poslovnim smernicama.

 • Poboljšanje usaglašenosti sa zakonom i propisima    Na poslovne zapise primenite smernice za zadržavanje, zaštitu i nadzor informacija da bi se obezbedilo pravilno zadržavanje ovih zapisa. Tragovi nadzora obezbeđuju dokaz za unutrašnje i spoljne nadzornike da su zapisi pravilno zadržani.

 • Doprinos obezbeđivanju poslovnih i važnih zapisa    Bezbedno spremište pomaže da se zagarantuje skladištenje zapisa su u zaključanom, u završnoj stanju.

Uverite se jednostavnog obelodanjivanja za sudski    Uverite se da možete da preuzmete informacije koje su potrebne za pravna otkrivanje ekonomičan način. Postavite specijalno čekanje na određene zapise da biste sprečili razaranje.

Upravljanje veb sadržajem

Funkcija „Upravljanje veb sadržajem“ vam omogućava sledeće:

 • Brzo i jednostavno pravljenje i objavljivanje sadržaja    Koristite poznate alatke za blagovremeno kreiranje i objavljivanje veb sadržaja.

 • Održavanje doslednog izgleda na svim veb lokacijama    Napravite odobrene master stranice i rasporede na stranici koji omogućavaju da se brendiranje i navigacija na lokaciji odrede jednom, a da ih posle ponovo koriste autori sadržaja.

 • Manji troškovi primene i upravljanja za veb lokacije    Primenite jednu infrastrukturu sa više slojeva za objavljivanje sadržaja na intranet, ekstranet i internet lokacijama.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×